Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyłączający się Metin.

RahhimPOL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż mam taki problem ,iż podczas grania w metina po paru minutach zacina się komputer i restartuje ,bądz wyskakuje bluescreen z komunikatem "A clock interrupt was not received on a secondary processor within the allocated time interval"  Czytałem o tym trochę w necie ,ale bez skutku.  Sfortmatowałem komputer i przed jak i po formacie komunikat jest ciągle ten sam. Męczy mnie ten problem ,gdyż nie mogę normalnie pograć. Jest ktoś w stanie pomóc?

Pozdrawiam

Opublikowano

Komputer stacjonarny czy laptop? Kiedyś miałem taką przyjemność przyjąć do naprawy laptopa z podobnym objawem (też przy metinie). Przyczyna? Przegrzany procesor, wiele wiele kurzu, oczywiście brak pasty na procesorze. Jeżeli masz stacjonarny PC polecam sprawdzić czy na radiatorze nie osiadł Ci kurz, kupić pastę do procka, usunąć starą, oraz nałożyć nową. Oczywiście to moja propozycja, przyczyn może być wiele innych. Nie jestem w stanie stwierdzić dokładnie "przez monitor".

Pozdrawiam

4692787228.png

Opublikowano

spróbuj zainstalować to na spaczowanym metinie www.metin2mod.tk zakładka metin2pl też miałem tak kiedyś i to podziałało oczywiście metina włączaj przez moda

Opublikowano

Oczywiście gram też na włąsnie modzie od kamera. Komputer jest stacjonarny ,świeżo po formacie i również myslałem ,że to wina przegrzewającego sie procesora i po zdjęciu radiatora pasty prawie że nie było i nałożyłem nową po przeczyszczeniu i procka i radiatora. Jest odkurzony i ogólnie nie wiem czemu jest taka przyczyna tego. Przy innych grach komputer moze chodzic caly dzien  przy tak wymagajacej grze jak metin 5 min i takie o to problemy.

Opublikowano

Jesteś w stanie napisać mi swoje parametry komputera? I sprawdź czy nie ma napuchniętych / wylanych / urwanych kondensatorów na płycie głównej. Sprawdź również czy wszystko jest dobrze podpięte. Jak masz możliwość sprawdzić komponenty komputera to włóż inny dysk do kompa i sprawdź czy jest taki sam problem. Możliwe, że dysk coś nie halo i ma (być może) jakieś bad sektory. Na odpowiedź postaram się odpisać jutro, dziś trzeba iść już spać.

4692787228.png

Opublikowano

Też tak miałem kiedyś (zcinki co chwilę) gram na laptopie, wyczyściłem go (środek itp), rejestr i teraz o lagach nie ma mowy, no czasami lekkie, polecam tez.

nie doczytałem ostatniego, wyczyść rejestr, sterowniki?

Opublikowano

Procesor: AMD FX 4100

Grafika: Nvidia GeForce GTX460 Se

Płyta główna: 760GM-P21 (FX)

RAM: 8 GB Patriot

Zasilacz: Modecom 600w

Windows 7 64 bit

Nie bardzo tylko rozumiem co by miało wspólnego uszkodzone kondensatory na plycie ,skoro inne gry smigaja bez zadnych problemow ,ale tylko metin ma dziwne jazdy. Najogrsze jest to ze nawet bota sie nie da ustawic bo co odejde od kompa to wracam i juz jest zrestartowany. Sterowniki najnowsze ,podpiete raczej jest wszystko dobrze bo nie grzebalem nic w komputerze od kupienia ,tylko czyszcenie ale to tez delikatnie pedzelkiem ,wiec watpie zebym cos uszkodzil przy plycie ,ale sprawdze.

Opublikowano

Nie podkręcałeś czasem procesora? Wygląda na to, że się przegrzewa i broni przed wysokimi temp. restartując się. Wejdź do biosu i przywróć ustawienia do domyślnych, odkręć klapę i przeczyść w środku wszystkie kurze, sprawdź czy wiatrak sprawny, być może będziesz musiał kupić jeszcze jeden. W innych grach masz tak samo czy tylko w mt2?

Opublikowano

mam ten sam problem, uruchamia się w trybie zgodności z XP SP3 ale wtedy czasem się wyłącza z dupy, tylko bez bluescreena. Podczas normalnego uruchamiania momentalnie włącza się bluescreen ;/ nie wiem co z tym robić, może metin ma jakieś problemy z nowymi kompami czy coś :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...