Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema :D Mam problem z FPSami w grze, w akcie desperacji włączyłem najniższe ustawienia jakie były tylko możliwe i wyciskam do max. 25 FPS, co wg mnie nie jest zbytnim osiągnięciem  -.- Jakieś porady by zwiększyć FPS ?  ^_^

Dodam też na czym gram:

Win XP SP3

GeForce GTX 550TI (1GB)

3.3 GB RAM

Dual Core 2.5 GHZ

gfgdf

Opublikowano

Co do FPS-ów. Wyłączyłem kartę dźwiękową(jak było w poradniku) i jestem zdumiewający efektem. Ale.. (jak zawsze musi być), dojdę do jakiegoś klanu gdzie będzie dużo CW = dużo ts. I teraz pytanie. Jakbym kupił zewnętrzną kartę dźwiękową czy coś to byłoby lepiej aniżeli tą "wewnętrzną"? Ma to jakiś sens czy nie?

6cluij.gif

Opublikowano

Co do FPS-ów. Wyłączyłem kartę dźwiękową(jak było w poradniku) i jestem zdumiewający efektem. Ale.. (jak zawsze musi być), dojdę do jakiegoś klanu gdzie będzie dużo CW = dużo ts. I teraz pytanie. Jakbym kupił zewnętrzną kartę dźwiękową czy coś to byłoby lepiej aniżeli tą "wewnętrzną"? Ma to jakiś sens czy nie?

Tak, będzie lepiej, ponieważ wewnętrzna korzysta z procesora jednocześnie go obciążając. 

Opublikowano

A zewnętrzna nie obciąży procka? Czy obciąży w małym stopniu i spadnie mi np. 3 fps? Czy nie wiadomo dokładnie jak się zachowa? I od razu zapytam, za ile taka karta? Nie najlepsza, nie najgorsza, taka sredniawka ale żęby dawała radę.

6cluij.gif

Opublikowano

A zewnętrzna nie obciąży procka? Czy obciąży w małym stopniu i spadnie mi np. 3 fps? Czy nie wiadomo dokładnie jak się zachowa? I od razu zapytam, za ile taka karta? Nie najlepsza, nie najgorsza, taka sredniawka ale żęby dawała radę.

Ze mnie daremny informatyk, ale wydaje mi się, że zewnętrzna nie obciążała by procka. Z 50zł musiałbyś wydać na taką przeciętną.

Opublikowano

Juri co ty odpier***** !?

Jak można doradzać na mało FPS kupno karty dźwiękowej !? A może odrazu walnij drugi procek na pozostałe podzespoły -.-

@topic Musisz poczekać na następny patch, bo na GTX 770 miewałem 30 FPS dopóki sobie sam nie poprawiłem wydajności - np. podmianka pliku configuracyjnego od silnika wota

76561198018588473.png
Opublikowano

Juri co ty odpier***** !?

Jak można doradzać na mało FPS kupno karty dźwiękowej !? A może odrazu walnij drugi procek na pozostałe podzespoły -.-

@topic Musisz poczekać na następny patch, bo na GTX 770 miewałem 30 FPS dopóki sobie sam nie poprawiłem wydajności - np. podmianka pliku configuracyjnego od silnika wota

Chodzi o to, że dedykowana karta dźwiękowa zużywa zasoby procesora i przez to jest dodatkowo obciążony, a co za tym idzie mniej fps. Dlatego po wyłączeniu tej karty przybywają fpsy. Gdy będzie osobna karta, która nie będzie korzystała z procka będzie więcej fps.

Najlepiej to kupić nowy komputer za 5k zł i przez 2-3 lata mieć wszystko w dupie ;p

Opublikowano

Ja wiem o co chodzi, dużo wiem , bo srodowisko zmusiło MIĘ do ogarnięcia całego FIZYCZNIE komputera,

Ale rada na zwiększenie FPSów to nie może być ,,kupno nowej karty dźwiękowej" ><

76561198018588473.png
Opublikowano

Juri ja mam gorszy sprzęt od niego i mi wyciska max 120 fps a mówią że mam kompa z dyrta z minecrafta. Teraz mam 150 po 9.0.

Co do tematu. Zmień se rożdzielczość trzymając shift pod enter i minus zmieńa rożdzielczość

Opublikowano

Robiłem. Nothing. 
Jak widać, to nie wina grafiki tylko procka. Więc mogę więc czołgi ulepione z gliny a fps jakie będą takie będą. Chyba zamiast dźwiękówki mojego pentiuma wymienię na e8400.

6cluij.gif

Opublikowano

Juri ja mam gorszy sprzęt od niego i mi wyciska max 120 fps a mówią że mam kompa z dyrta z minecrafta. Teraz mam 150 po 9.0.

Co do tematu. Zmień se rożdzielczość trzymając shift pod enter i minus zmieńa rożdzielczość

Jezu, co za wyświetlacz masz, że Ci 150 FPSów wyświetla :O ja mam monitor max 127 ..., ale mniejsza z tym

@topic tak, to znacznie lepszy pomysł niż jeżeliby nową kartę dźwiękową kupować

76561198018588473.png
Opublikowano

Zaczal sie offtop, poniewaz problem autora zostal rozwiazany, a Wy dalej odpowiadacie. z tego powodu zamykam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...