Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd podczas łączenia się z serwerem/ami!

dawiidzks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Moim problemem jest to że nie mogę połączyć się z serwerami metin2 (Oraz to że pewno robię tu syf bo zakładam temat w nie odpowiednim miejscu, albo bez szablonu czy czegoś tam, z góry przepraszam) Na wielu serwerach (priv metin2) mam problem ściągam sobie oczywiście z każdego privka klienta, konto na stronce zrobione, wszystko działa na stronie, włączam patcher wszystko też jest okej wszystkie pliki są, wchodzę do gry wpisuję passy i wyskakuje "Błąd podczas łączenia się z serwerem" WTF ?! Tak mam na większości serwerów metin2 typu Ascarial.pl, Vixa,eu, Avenor.pl
Czy mógłby ktoś mi pomóc i powiedzieć jakie są jego przypuszczenia od czego tak się dzieje ? :)

Opublikowano
1.Wyłącz antywirusa.

2.Wyłącz zaporę systemu Windows.

3.Wyłącz programy blokujące porty(np. Skype)

4.Sprawdź czy na serwerze nie zostało zmienione IP lub porty logowania.

5.Zainstaluj clienta od nowa, najlepiej na innym dysku.

6.Uruchom jako administrator.

7.Uruchom w trybie zgodności z Windows XP SP3.

8.Dodaj program/plik do wyjątków w antywirusie.

Sprawdź połączenie z internetem.

Coś ci musi blokować te procesy metina.

Opublikowano

Zrobiłem wszystko co napisałeś, dalej jest ten sam błąd w między czasie jeszcze coś spartoliłem więc gra nie chciała się wgl włączyć.. zrobiłem reunpacka gry, znowu włączyłem patcha, wszystko okej, ale dalej włączam każdy channel 3 kropeczki i błąd podczas łączenia się z serwerem..

Pogrzebałem trochę po necie może mój router blokuje porty na jakich śmigają te privy bo na metin2.pl tego nie mam.

Czekam dalej na pomoc

Opublikowano

Zrobiłem wszystko co napisałeś, dalej jest ten sam błąd w między czasie jeszcze coś spartoliłem więc gra nie chciała się wgl włączyć.. zrobiłem reunpacka gry, znowu włączyłem patcha, wszystko okej, ale dalej włączam każdy channel 3 kropeczki i błąd podczas łączenia się z serwerem..

Pogrzebałem trochę po necie może mój router blokuje porty na jakich śmigają te privy bo na metin2.pl tego nie mam.

Czekam dalej na pomoc

To podaj nazwe/model routera żeby obczaić jak i które porty odblokować.

Opublikowano

@Zagrajmarek Mam 2 routery bo jeden jest od tych co mi neta zakładali to w nim też jest podłączony telefon i jest bez Wi-Fi - Linksys SPA2102
A drugi to TP-Link WR720N
@imaguś Jak wyczyścić rejestr ? Do końca Cię nie zrozumiałem, albo po prostu nie wiem jak to zrobić :D

Opublikowano

@Zagrajmarek Mam 2 routery bo jeden jest od tych co mi neta zakładali to w nim też jest podłączony telefon i jest bez Wi-Fi - Linksys SPA2102

A drugi to TP-Link WR720N

@imaguś Jak wyczyścić rejestr ? Do końca Cię nie zrozumiałem, albo po prostu nie wiem jak to zrobić :D

Co do tego rejestru to ściągnij program CCleaner i tam masz taką opcje właśnie - "czyszczenie rejestru".

Lub innym sposobem :)

Co do routerów:

W sensie którego używasz mi powiedz, oby dwóch xD?

Z routerem TP-Link robisz tak jak tutaj:

Porty które musisz odblokować:

11002

13000

13001

13002

13003

13021

13023

13041

13043

13061

13062

13063

13064

13065

13066

13067

13068

13069

13070

13081

13113

13114

13115

13116

13117

13118

13119

13120

13121

13122

13123

13124

13125

13126

13127

13128

13004

3306

13099

Chociaż polecam nie dodawać ich wszystkich tylko rozpakować root w

cliencie serwera i dodać te porty które są w pliku serverinfo.py

Opublikowano

Rozpakowałem root, nie ma tam ani jednego z tych portów które wymieniłeś ty dodałem tamte, z włączoną i wyłączoną zaporą dalej to samo, czekam na dalszą pomoc mistrzu : f

Opublikowano

Zrobiłem to i wyskakuje mi że mam uruchomić to ze zgodnością windows xp service pack 2 a ja nie mam takiego czegoś ;/ takiej możliwości jak klikam "uruchom ze zgodnością"

Opublikowano

Zrobiłem to i wyskakuje mi że mam uruchomić to ze zgodnością windows xp service pack 2 a ja nie mam takiego czegoś ;/ takiej możliwości jak klikam "uruchom ze zgodnością"

To uruchom ze zgodnością z XP SP3 i sprawdź czy zadziała.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...