Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zagrac lepiej w 3 krokach

Veme

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Zapamiętać

• 1:56 Sprawdź linie aby zobaczyć gdzie przeciwny jungler zaczął.         
  • 2:15 Zwarduj linie jeżeli przeciwny jungler zaczął po twojej stronie.      
  • 3:00 Zwarduj linie jeżeli przeciwny jungler zaczął po przeciwnej stronie.
  • 7:15 Respawn buffow - Spróbuj o nie zawalczyć.
  • 7:20 Zwarduj linie jeżeli przeciwny jungler zaczął po twojej stronie.     
  • 8:00 Zwarduj linie jeżeli przeciwny jungler zaczął po przeciwnej stronie.
  • 12:30 Respawn buffow - Spróbuj o nie zawalczyć.
  • 12:45 Zwarduj linie jeżeli przeciwny jungler zaczął po twojej stronie.    
  • 13:30 Zwarduj linie jeżeli przeciwny jungler zaczął po przeciwnej stronie.

Pisz to za każdym razem na czacie

• Flash/Teleport 5min
  • Exaust/Barrier/Ghost/Ignite 3.5 minutes
  • Heal 4 minutes

Perfect Creep

• 5min: 38 creepow
  • 10min: 90 creepow
  • 15min:141 creepow
  • 20min: 192 creepow

2.Farma

Zagraj 20 gier po minimum 20 minut w grze niestandardowej. NIE, 5 gier to nie 20! Zagraj 20. Wybierz postać której chcesz się nauczyć, wyczyść stronę run i nie bierz specjalizacji

Kup miecz dorana idź na linie i nie używając skilli spróbuj zabić wszystkie creepy, po 10 minucie możesz używać umiejętności. To będzie trudniejsze niż sobie wyobrażasz ale to cie nauczy mechaniki fal minionow z postacią która chcesz grac. Lecz nie tylko tego cie to nauczy, na końcu zauważysz ze lasthitujesz nie myśląc nawet o tym.

3.

Zagraj 20 gier niestandardowych przeciwko 5 botom, 10 minut każda gra. Zmieniaj poziom gry botów co grę. Idz na dolna linie (bot) i próbuj zbierać cs'y. Możesz mieć full runy i specjalizacje i lasthitowanie będzie easy peasy, ponieważ zauważysz ze bijesz strasznie dużo z runami i specjalizacjami. NIE ZABIJAJ botów możesz je poke'wac i harassowac aby zeszły z lini ale nie zabijać (to cie nauczy aby nie być greedy w grach). I zobaczysz ze w 10 minucie dojdziesz do inhibitora tylko harasujac i farmiac. Zapamiętaj zabijanie minionow i wież jest twoim zadaniem nie zabijanie!

Jeżeli zrobisz te 3 rzeczy obiecuje ze będziesz lepszy w ta grę, ponieważ jeżeli połączysz zdobędziesz przepis na kontrolowanie gry. Gdy zobaczysz na zegar i jest minuta 7:00. Ty i twój bot lane wiecie ze przeciwna drużyna zaczęła blue po przeciwnej stronie (ponieważ sprawdziłeś wcześniej). I wiesz ze 2 minuty temu lucian/thresh użyli flashe... i ponieważ jest to minuta 7:00 i twój jungler jest na redzie/blue. Wiesz co dostaniesz double kill, ponieważ napiszesz na czacie "Hej jungler, bot nie ma flesha a przeciwny jungler jest na blue" I ich diveujecie zdobędziecie kille turret a może nawet i drake, ponieważ popatrzałeś na listę.

Powodzenia!

Poradnik nie jest mój ja go tylko przetłumaczyłem, link do oryginału znajduje się tutaj

Gdyby tłumaczenie się nie zgadzało proszę mnie poinformować.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Wszystko spoko, ale bardziej przydałby się poradnik jak zachowywać się na linii i jak reagować, gdy przeciwnik nas atakuje. Takie niby podstawowe rzeczy ale dla mniej doświadczonych graczy (ja) się przydadzą. 

Opublikowano

Wszystko spoko, ale bardziej przydałby się poradnik jak zachowywać się na linii i jak reagować, gdy przeciwnik nas atakuje. Takie niby podstawowe rzeczy ale dla mniej doświadczonych graczy (ja) się przydadzą.

Co robić gdy przeciwnik nas atakuje? Uciekać!xD

Opublikowano

Masz low hp gościu robi ci dive a ty kręcisz się wokół wieży i masz fraga XDDDD :)

Opublikowano

Masz low hp gościu robi ci dive a ty kręcisz się wokół wieży i masz fraga XDDDD :)

Akurat zachowanie zależy od sytuacji i od danego picka, więc takich kombinacji jest SPORO.

@ top

Dobry poradnik, ale większość graczy którzy już troszkę w nią grają wiedzą o tym.

Mimo to lajk leci :)

Opublikowano

Poco robić taki długi poradnik nie lepiej napisać , że jak się będzie grało to się będzie grało lepiej żaden poradnik ci gry nie wygra ;)

Yhm? On wcale nie jest długi. I to co mówisz jest nie prawda :) Ile osób siedzi w brązie przez ponad 2000 gier i nadal nie wyszło? Bo niczego się nie nauczyli i ciągle są na tym samym poziomie chociaż graja, graja i graja

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Yhm? On wcale nie jest długi. I to co mówisz jest nie prawda :) Ile osób siedzi w brązie przez ponad 2000 gier i nadal nie wyszło? Bo niczego się nie nauczyli i ciągle są na tym samym poziomie chociaż graja, graja i graja

Hmm w brązie z tego co się orientuje to siedzą dzieci 11 letnie albo ludzie którzy kupują konto 30lv nie grając w tą grę ani razu.

A z tego co widzę to same trolle tam są :)

Opublikowano

Heh... troszkę pograłem i rzeczywiście... ogarnąłem lepiej farmę oraz pokeowanie, aczkolwiek jeszcze na normalach poćwiczę adc.

tutorial bardzo fajny i nauczył mnie lasthitowac na adc. może brzmieć smiesznie ale tak jest C:

bb68.png

Opublikowano

Nie da sie tak na soloq... Sproboj zawalczyc o buffy, pojde tam a za mna caly enemy bot a w tym samym czasie moj bedzie farmil.

Jest napisane "zawalczyc" a nie " za wszelka cene wziac" skoro ci sie nie oplaca nie idziesz proste :)

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Dziękuję za poradnik. Teraz miałem problemy z farmą i w 20 miałem koło 140 csów. Teraz mam 115 w 11 na aramie samemu. Jednak jak wiadomo farmić z kimś na lini (nie z botem tylko z graczem który za wszelką cenę chce cię zabić) jest trudniejsze i znacznie zmniejsza cs. Mimo wszystko będę regularnie grał po 2 - 5 gier na aramie żeby uczyć się lasthitowania. Ładne tłumaczenie, ogólnie fajnie że to znalazłeś na reddicie. Masz lajka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...