Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

EndariaCraft

Weexer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

h466.png

Na serwer zostały naniesione wszelkie poprawki (05.05.2014)

IP serwera: endariacraft.maxc.pl

STATUS SERWERA:

image.png

Kilka Informacji o tym co jest na serwerze:

Serwer posiada: 

Questy2_zps3e782050.png

(Zadania) - Ponad 20 questów pobocznych dzięki których możemy zdobyć punkty questera. Mamy także całe 12 questów FABULARNYCH , które są bardzo rozwinięte i na 100% zajmą wam ponad 30 godzin+ świetnej rozgrywki. Jeżeli chodzi o te punkty questera - I Misje Fabularną można zrobić dopiero gdy zdobędziemy 35 PKT Questera. (Czyli musimy przejść przed rozpoczęciem misji fabularnych kilka misji pobocznych)

dostepnequesty_zps9e3727d1.png

Misje Fabularne: 1 - 12 (Główny trzon Questów)

1 (Król Edward IV)

2 (Fryderyk II)

3 (Biskup)

4 (Klakier)

5 (Czarny Pan)

6 (Teddy)

7 (Czarny Mag)

8 (Gigant John)

9 (Mag Światła)

10 (Geralt)

11 (Dragon Hunter)

12 (Zaklinacz)

Misje poboczne:

* Quest na Gildie (Mistrz Gildii)

* Polowanie na Potwory (Wojownik)

* Siano dla Konii (Stajenny)

* Budowa Domku z Materiałów (Architekt)

* Naprawa Domku (Stary Bob)

* Przysługa (Służący)

* Zgubiony Święty Miecz (Strażnik)

* Piwo a'la Sikacz (Barman)

* Ścięte Drzewa (Drwal)

* Topór Wodza (Wódz)

* Mroźna Kraina (Śpiący Strażnik)

* Polowanie na Ryby (Biolog)

* Loch Pająków V1 (Dungeon)

* Przepustka do Lochu V2 (Dungeon) - BOSS: Władca Pająków

* Zamarznieta Komnata (Dungeon Gildyjny) - BOSS: Lodowa Wiedźma

* Atlantyda (Dungeon) - BOSS: Prehistoryczny Mutant

* Mroczna Jaskinia (Dungeon Gildyjny) - BOSS: Czarny Enderman

* Ognisty Loch (Dungeon) - BOSS: Ognisty Duch

niedostepnequesty_zps9ce33e28.png

* Rebelianckie igraszki

* Kryjówka Łotrów

* Magiczny Skarb

* Między młotem a kowadłem

* Parkourowe Wyzwanie I

* Parkourowe Wyzwanie II

* Epicka Budowla

* Bohater Architektów

(Z czasem będe je dodawał) !!!

Minigry2_zps15db2d4a.png

Co do tej strefy serwera nie rozwijaliśmy jej za bardzo ze względu na to iż jeżeli byśmy zrobili zbyt dużo rodzajów i aren na serwerze to po 1wsze - nie byłby to już serwer RPG z Fabułą tylko całkowite Minigry. Po 2gie nie grało by dużo osób na poszczególnej minigrze ponieważ 1 osoba by chciała zagrać w SG inna w Paintballa a jeszcze ktoś inna w co Spleefa. Dlatego stworzyliśmy tylko:

Paintball - 2 areny (Full spolszczony z statystykami top , sklepem paintballowym, rangami paintballowymi itp.)

* SG (2 areny - 8osobowe) oraz

(08.05.2014r) - SG w naprawie! - chwilowo niedziałą

* 10 ładnych parkourów.

(na 15.05.2014r) - TNT Run

mapa2_zpsf39476ff.png

Mapa jest w większości autorska - tj. Las Birnam (Tak z Makbeta  xDOcalałe Miasto / Netherowa Twierdzamowie w większości ponieważ mamy powgrywane tylko parę schematów budynków w Mieście Endaria. Ale to jest wszystko jeżeli chodzi o nieautorskie obiekty. 

Survivallevel2_zpsb5a58015.png

* Na Survivalu - (System LEVELI RPG - UWAGA CHWILOWO NIE DZIAŁA!!!- także częściowo spolszczony (bardzo ciekawe ponieważ na żadnym serwerze - przynajmniej polskim - nie znajdziecie go w polskiej wersji i w ogóle mało serwerów korzysta z niego.) Polega on na tym, iż aby np. używać Kamiennej łopaty musimy wbić poprzez kopanie dirtu/trawy/żwiru itp. 5 LVL w Kopaniu. To samo jest w levelach: Gornictwa / Walki / Rolnictwa / Wycince drzew.

- tzn. Kilofie / Mieczach / Motykach / Siekierach.

Dlatego jeżeli ktoś wszedł na nasz serwer poprzez znajomego NIE BĘDZIE MÓGŁ zaczynać od najlepszych itemów od swojego znajomego ponieważ będzie brakowało mu doświadczenia. To z kolei mówi o tym że większym koxem się stajesz jeżeli będziesz wykorzystywał potencjał pluginów serwera. (Tak to sobie wyobrażałem  biggrin.png ) Oprócz tego u nas nie rządzi dzięki temu zasada: DIAX SET + STAK KOXÓW i walka na 4 godziny...

(07.05.2014) - Levele chwilow niedziałają... :/

Autorsieskrypty2_zps0303d642.png

* Autorskie Skrypty - które wspomagają naprawdę serwer (np. w typie RPG - przykłady: respiące się bossy co 1h na różnych lokacjach serwera oraz ich kilku itemowy drop odrazu z enchantami czy magiczne rozdzki, ktore lecza wszystkich w poblizu czy wystrzeliwuja zatrute/eksplodujace pociski) - ale to tylko 2 z licznych autorskich skryptów - mamy ich 14

(08.05.2014) - w tej chwili jest 26 skryptów ;)

Magia2_zps9b29b0bd.png

Tak jak wyżej wspomniałem przy skryptach - w różnych miejscach w fabule są poukrywane Kostury Magiczne z różnymi mocami - przykładowo: spawnujące potwory / dające szybkość / teleportujące / leczące / strzelające zatrutymi pociskami / strzelające blokami TNT / strzelające ognistymi kulami ghasta / przywołujące burze / przywołujące armagedon itp itd.  ;) Z czasem będą one dodawane!

(06.05.2014) - dodano na serwer kostur latania oraz kostur supportera

Skarby2_zpsb57000b5.png

100 SKARBÓW poukrywanych na mapach z różnorakimi enchantami nawet Ostrość 7+ itp. , całkowicie inne bronie typu: Sztylety Ninjy z enchantowanych nożyc ogrodniczych.

dungeony_zpsb0cc7f0a.png

Dodaliśmy ostatnio (04.05.2014r) na serwer Dungeony! Znajdziecie je pod komendą /dungeony lub

jeżeli chcecie zobaczyć liste skrótowych komend do lochów wpiszcie /lochy

Na pewno wam się spodoba! (Zmieniliśmy wygląd mobów i dodaliśmy efekty obrażeń od nich!)

Dodatkowo pozwalają one na szybkie zdobycie Gildii (Przez quest na gildie) !!

(08.05.2014r) - Dodano na serwer Dungeon dla VIP'ow

zwierzaki_zpsf9e6c800.png

(07.05.2014r) - Na serwer zostały dodane mounty/pety serwerowe. Zwierzaki pomagają nam ogólnie w walce/expieniu na dungeonach jak i większych podróżach na survivalu.

Takiego zwierzaka możesz w każdej chwili przywołać do siebie. Twój zwierzak jest także nieśmiertelny. Żeby także utrzymać tak jak mówiłem wcześniej "Serwer spolszczony w 85%" zrobiłem całe menu spolszczonych komend.

Owe menu do zwierzaków wyświetla nam komenda:

/zwierzak oraz /zwierzak-2 (2ga strona)

Żebyśmy na czymś też zarabiali zrobiliśmy małe ograniczenie:

• Gracz - 1 zwierze
  • VIP - 2 zwierzaki
  • SuperVIP - 3 zwierzaki
  • SpecialVIP - 5 zwierzaków

Jak zdobyć zwierzę na serwerze? Otóż gdy wpiszesz komendę /zwierzak otrzymasz prosto do ekwipunku smycz , którą musisz bić moby (aby je oswoić - tak wiem trochę drastycznie to ustawiłem :D)

Nasze pety należy po czasie karmić.

Więcej dowiecie się na serwerze o petach lub w poradniku naszego Youtubera serwerowego - Zymerr

zasadyserwerowe_zps6170643d.png

1_zps206ac16a.png

2_zpsfe5c52bc.png

3_zpsd7fb07cf.png

4_zps50b64e1c.png

5_zpse963b6af.png

6_zps301944cb.png

7_zps1b695975.png

ciekawostki2_zps698621a2.png

Wiele ciekawostek związanych z fabułąHandlarze z Itemami Działki (CAŁKOWICIE SPOLSZCZONE WRAZ Z KOMENDAMI) - przykład /p dom - teleport do domu lub /działka dom jak kto woli..

Paczka idealnie skonfigurowana pod siebie (wszystkie pluginy są używane na najwyższych obrotach)

Pragnę dodać iż serwer jest spolszczony w 85%, co mało serwerów może się takowymi pochwalić! 

5GB RAM przeznaczone na 50-slotowca dlatego o lagach to sobie można pomarzyć.

(08.05.2014) - ram został powiększony do 7GB RAM (ogarnęło to lagi)

Pozatym jest jeszcze o wiele więcej rzeczy o których nie powiedziałem   ;). Ale to już będzie dla was Niespodzianką!  smile.png

PS. Więcej SS'ów się nie dało ^^ :

2014-04-18_193254_zps532dca49.png

2014-04-19_141600_zps97197081.png

2014-04-19_142836_zpscc153f70.png

2014-04-19_143033_zpsc37f3f50.png

2014-04-19_143427_zpsa4854f7c.png

2014-04-19_142757_zpsec578b17.png

2014-04-19_141449_zps497f0285.png

2014-04-19_141440_zps09928f7d.png

2014-04-19_141410_zps42e0d38e.png

2014-04-19_143831_zps913e890e.png

2014-04-19_143812_zps8ad8ec34.png

handlarzdzialki_zps9d8857d7.png

handlarzdzialki2_zpsd54c879a.png

2014-04-19_143546_zps178ea310.png

2014-04-19_143204_zps5463b7a4.png

handlarzsurvival_zps8bb1d465.png

(08.05.2014) REKRUTACJA: Szukamy dobrego budowniczego 15lat+ ,który umie budować świetne mapy PaintBall <----

Chętni pisać na PW lub na mój skype: ferdek2231

zapraszamy2_zps6e8c1d62.png

NU94p9A.gif

Opublikowano

Skoro tak to wejdź na serwer na start ;) , zobaczysz czy nic nie jest godnego uwagi kolego. A myślę że naprawdę JEST.

Ta prezentacja ma za zadanie was zachęcić do wbicia na start tylko, a to co już na nim będzie to jest NIESPODZIANKA, ale skoro tak chcesz to Ci to tu opisze:

Nie ma u nas MC-MMO co niby mówią że na każdym serwerze RPG musi być ten plugin. Nie.

Mamy system naprawdę wielu questów z warunkami punktów i różnorodnymi celami (poboczne oraz 12 STRASZNIE CIĘŻKICH na 30 godzin gry+ Questow fabularnych).

Co do mapy jest w większości autorska, mowie w większości ponieważ mamy powgrywane tylko parę schematów na budynki w mieście Endaria,

ale to jest wszystko jeżeli chodzi o nieautorskie obiekty. Godne uwagi jest to iż mamy:

* Paintball (Full spolszczony z statystykami top , sklepem paintballowym, rangami paintballowymi itp itd.)

* SG (2 areny) oraz

* 10 ładnych parkourów.

Na Survivalu - (System LEVELI RPG) - także spolszczony (bardzo ciekawe ponieważ na żadnym serwerze nie znajdziecie go w polskiej wersji i w ogóle mało serwerów korzysta niego.)

Autorskie Skrypty które wspomagają naprawde serwer w typie RPG (przykład: respiące się bossy co 1h na różnych lokacjach serwera oraz ich kilku itemowy drop odrazu z enchantami) - ale to tylko 1 z licznych autorskich skryptów (mamy ich 14)

* 100 SKARBÓW poukrywanych na mapach z różnorakimi enchantami nawet Ostrość 6+ itp. , całkowicie inne bronie typu: Sztylety Ninjy z enchantowanych nożyc ogrodniczych.

* Wiele ciekawostek związanych z fabułą, Handlarze z Itemami (SSy masz tam 2 nawet) , Działki (CAŁKOWICIE SPOLSZCZONE WRAZ Z KOMENDAMI) - przykład /p dom - teleport do domu lub /działka dom jak kto woli..

Paczka idealnie skonfigurowana pod siebie (wszystkie pluginy są używane na najwyższych obrotach) ponad to 5GB RAM na 50 slotowca dlatego o lagach to sobie można pomarzyć jak kto chce.

Co do prezentacji kolega właściciel nr2 - NexusiK tworzył ją na swoim texture packu, ja skolei tylko ją wrzucam tutaj na forum

Pozatym jest jeszcze wieeeeele wieleee i jeszcze więcej rzeczy o których nie powiedziałem ;).

Ale to już zachowam w tajemnicy dla reszty którzy będą chcieli tutaj zagrać...

PS. Nie hejtuj ponieważ masz SWÓJ serwer RPG Avernus na którym kiedyś byłem * na 30 minut * i pogubiłem się już na starcie także... (a tak poza tym , to trochę chamskie i nie w stylu więc "Sorry" ale jesteś jednym słowem bezczelny...)

NU94p9A.gif

Opublikowano

2@up Skąd wiesz? Byłeś na serwerze? Jako administrator, mówię ci że to co jest pokazane w tej prezentacji to 1/1 000 000 całości serwera.

Po prostu postanowiliśmy że nie będziemy opisywać całego serwera, ponieważ to mija się z celem. 21 kwietnia osoby które ze chcą zaglądnąć na serwer

to na pewno nie pożałują :) Bardzo dziękuję za uwagę.

Opublikowano

Pierwsze wrazenie to screeny - nie pokazywaly nic konkretnego. I nie bylo wlasciwie opisu serwera gdzie byloby okreslone, czemu jest taki wyjatkowy.

AVERNUS MINECRAFT RPG - SZUKAJ NAS W GOOGLE

10mpir9.png

Opublikowano

NswMnBE.png

Autor grafiki humannus

Witajcie.

Z dniem dzisiejszym wprowadzamy obowiązkowy baner, który musi znaleźć się w każdej publikacji z nowymi prefiksami.

Robienie bannera na stronie jest intuicyjne, jednak przygotowaliśmy dla Was powyższy tutorial, który ma to dodatkowo ułatwić.

Strona, na której zrobimy taki banner znajduje się tutaj.

craftbanner.com

Na dodanie bannera macie równe 3 dni.

W przypadku niejasności po dodatkowe informacje zapraszamy na PW - Hadesz lub Blezur.

Team Minecraft

24h na wstawienie.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

@up - banner dodany

Dzięki - bo w sumie o nim zapomnieliśmy, a jest naprawde przydatny do prezentacji.

NU94p9A.gif

Opublikowano

Uwaga uwaga! Startujemy o 18 DZISIAJ!!!!

ZAPRASZAM!! :P

Wszystkie rodzaje naszych IP:

endariacraft.maxcraft.pl
endariacraft.maxc.pl
31.186.83.180:28360

NU94p9A.gif

Opublikowano

@Edit TOPIC

Wielka poprawa graficznie tematu + informacji o serwerze + inne rzeczy ;)

PS. Sry za double-posta ale chyba można jeżeli jest duży Edit tematu nie? :)

NU94p9A.gif

Opublikowano

Serwer ciągle się rozwija (nowe rzeczy dokładam itp.) także zapraszam!!

Tak samo zachęcam do wypowiadania się na temat serwera w tym temacie! Jeżeli coś wam nie działa albo coś proszę napisz to na dole! Tak samo mogę wytłumaczyć (dla mnie kumatych) jak zacząć gre u nas! :)

PS. Tak jak mówiłem wcześniej. Serwer jest dla naprawdę ogarniętych umysłowo i w miarę doświadczonych graczy! Postaram się także wyrzucać wszystkich z serwera którzy przeszkadzają w grze innym! U NAS NIE MA TAKIEGO CZEGOŚ!!!

NU94p9A.gif

Opublikowano

Zapraszam na serwer. Ogarnięta ekipa, ogólnie zapraszamy. Szukamy YouTuberów którzy pomogli by

rozreklamować serwer. Zapraszamy także na naszą stronę www EndariaCraft.xaa.pl

Opublikowano

Serwer jak najbardziej polecam :)

Administracja ogarnięta i cały czas coś robi.

Za niedługo wielki start serwera.

Za kilka dni pojawi się krótki filmik pokazujący serwer jak wygląda.

Wszystkich zapraszam bo naprawde waro !

Pozdrawiam :)

q1tjSnZ.png

Zapraszam na mój kanał youtube!

Link: 

http://www.youtube.com/user/Zymerr

Opublikowano

Ogłaszam, że dodaliśmy coś ciekawego na serwer! A mianowicie - Dungeony (Lochy) tak jak w metinie!

(Potem zedytuje także Temat , żeby było wiadomo co i jak)

Odbędzie się także "2gi wielki Start" z Youtuberami już 4tego Kwietnia!

Na serwer będzie nagrywało 2 Youtuberów po 500widz+ - Zymerr oraz Kazama5  (Będzie ich więcej - tylko czekam na decyzję od paru innych co mają także po 500widz+)

Zapraszamy!

NU94p9A.gif

Opublikowano

Serwer już padł? Bo off?

//edit

nie ważne D:

//edit

Serwer fajny, nieziemskie lagi. Wyszedłem tylko dlatego bo nagle spadły mi fps do 2, niewiadomo czemu.

huuhuhuhu

Opublikowano

Dziala dziala i bedzie działać jeszcze długo :)

Serwer robiliśmy ponad miesiąc dlatego po 3-4 miesiącach na 100% nie padnie ...

Na spokojnie możecie tutaj zostać na dłużej!

Zapraszam! Serwer powoli się rozkręca

NU94p9A.gif

Opublikowano

Byla naprawa! Serwer nie dzialal przez 1 caly dzien. Juz wszystko ogarniete! Zapraszamy!!!!!!!!!!

NU94p9A.gif

Opublikowano

Malutkie poprawki / odlagowanie serwera

DODANA NOWOŚĆ: Pety serwerowe / zwierzaki / Wierzchowce (W 80%Spolszczone!) . Potem dodam do tematu prezentacji!

Serwer cały czas się rozwija! Planujemy za tydzień zwiększyć ram bo tyle tego już jest :)

Dodam jeszcze , że lista komend do Petów pod komendą /zwierzak i /zwierzak-2 (2ga strona)

NU94p9A.gif

Opublikowano

Ciesze się że wam się podoba tak serwer! :D Zachęcam do wyrażania opinii!

Jeżeli coś się wam nie podoba w serwerze mówcie a postaram się to poprawić!!

NU94p9A.gif

Opublikowano

Jezeli nie jest to powiedz dlaczego? Wszyscy hejtuja, a argumentow za lub przeciw nie uzywacie.

Proponuje żebyś użył argumentów tłumaczących, dlaczego Twoim zdaniem serwer jest wyjątkowy. Zastanawia mnie też nagłówek - "Jedyny serwer RPG w Polsce. SERIO???

AVERNUS MINECRAFT RPG - SZUKAJ NAS W GOOGLE

28kht7s.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...