Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Duży projekt.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ej dobre, ale na razie zrobmy podstawowe rzeczy.

Jak wam idzie z mapka, podobno cos juz zaczeliscie?

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Skoro sponsor nie wyznaczyl Ci limitu czasu na budowe serwera, to budujmy go sami. Zloz poszukiwanie budowniczego i sponsora, a na pewno sie ktos znajdzie!

Poza tym, struktury z generatora moga byc juz bardzo znane, wiec pozniej beda mowic, ze "mapka z neta".

Jako sami budowniczowie mozemy byc ja, ty i Senzo. Jestem przekonany, ze ktos sie jeszcze do pomocy nam skusi :)

PS: Mam budowniczego lub jako takiego programiste! W sobote lub nawet jutro postaram sie wam go przedstawic!

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Skoro sponsor nie wyznaczyl Ci limitu czasu na budowe serwera, to budujmy go sami. Zloz poszukiwanie budowniczego i sponsora, a na pewno sie ktos znajdzie!

Poza tym, struktury z generatora moga byc juz bardzo znane, wiec pozniej beda mowic, ze "mapka z neta".

Jako sami budowniczowie mozemy byc ja, ty i Senzo. Jestem przekonany, ze ktos sie jeszcze do pomocy nam skusi :)

mam jedno pytanie co do tego. Po co mam szukać nowego sonsora, ja osoba która chce żebym zrobił ten serwer da mi 100 slotowy serwer jak skończymy go robić.

Opublikowano

O matko!

Nie wiem o czym ja myslalem! xD

Zamiast "sponsora" mialem napisac "programisty/technika".

Sorka, za wprowadzenie w blad xD

PS: To jak z przyjeciem, goscia? Kazdy nam sie przyda, chociazby w samej budowie :)

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Jeśli chodzi o tego od budowania to z nim jutro pogadam jak będzie bo też miał egzaminy.

A jeśli o tego od skryptów to on nie będzie chyba z nami robił bo mówił że nie chce.

I dzisiaj mnie na skype nie było bo mi się kompa nie chciało włączyć :P Ale jutro będę i coś zrobimy.

NADAL POTRZEBNI BUDOWNICZY I TECHNICY !!

Opublikowano

serwer PvP - Wojny pomiędzy drużynami ...
Będzie to serwer 50 +/-  slotów na którym 2 drużyny Red/Blue biją się pomiędzy zamkami.

Więcej szczegółów :

-  Wchodzimy na serwer i wybieramy pomiędzy drużynami Blue Red.
- Teleportujemy się do zamku poprzez portal umieszczony na spawnie.
-  Toczymy wojne z przeciwną drużyną 
- Za zabicie otrzymujemy poziom oraz *Range* w zależności od poziomu.
- Za poziom otrzymujemy Ekwipunek oraz nagrode [pieniądze] 
- Maksymalny poziom : 10  000 
- System działek bądź wysp [wyspa 100 000$] [?(nie wiem czy to dobry pomysł

Wcześniej był to mój pomysł , lecz nikogo nie ma kto by to wykonał. [Kontakt: bartek6563]

http://www.mpcforum.pl/topic/1181453-creeperworld/#entry10111834

^^^^^^^^^^^^^^^^^^Serwer Minecraft [prezentacja]^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

IP : CreeperWorld.gomc.pl

Maryhuanina.png

Opublikowano

Osobiście jestem za DayZ/WarZ!

Serwer na który wchodzisz, i respisz się w losowym miejscu na mapie, najlepiej by była duża miała różne miasta itd.
Po prostu DayZ. W miastach oczywiście mamy różne itemy itp.
A item'om można przypisać też różne specjalne atrybuty, potrzebne do przetrwania.
Kłania się również część web'owa, więc zgłaszam się też ja. Mogę się całkowicie zająć stroną internetową, i zrobić to profesjonalnie lub przynajmniej na tyle, by serwer nawet stroną zachęcał do grania na nim, mam w tym sześcioletnie doświadczenie więc myślę że dobrze bym to zrobił.

Pozdrawiam,

SKmedix

sygna2014.png

Opublikowano

serwer PvP - Wojny pomiędzy drużynami ...

Będzie to serwer 50 +/-  slotów na którym 2 drużyny Red/Blue biją się pomiędzy zamkami.

Więcej szczegółów :

-  Wchodzimy na serwer i wybieramy pomiędzy drużynami Blue Red.

- Teleportujemy się do zamku poprzez portal umieszczony na spawnie.

-  Toczymy wojne z przeciwną drużyną 

- Za zabicie otrzymujemy poziom oraz *Range* w zależności od poziomu.

- Za poziom otrzymujemy Ekwipunek oraz nagrode [pieniądze] 

- Maksymalny poziom : 10  000 

- System działek bądź wysp [wyspa 100 000$] [?(nie wiem czy to dobry pomysł

Wcześniej był to mój pomysł , lecz nikogo nie ma kto by to wykonał. [Kontakt: bartek6563]

Zostajemy przy DayZ, chyba że nie wypali to zmienimy tryb.

Osobiście jestem za DayZ/WarZ!

Serwer na który wchodzisz, i respisz się w losowym miejscu na mapie, najlepiej by była duża miała różne miasta itd.

Po prostu DayZ. W miastach oczywiście mamy różne itemy itp.

A item'om można przypisać też różne specjalne atrybuty, potrzebne do przetrwania.

Kłania się również część web'owa, więc zgłaszam się też ja. Mogę się całkowicie zająć stroną internetową, i zrobić to profesjonalnie lub przynajmniej na tyle, by serwer nawet stroną zachęcał do grania na nim, mam w tym sześcioletnie doświadczenie więc myślę że dobrze bym to zrobił.

Pozdrawiam,

SKmedix

Na pewno się do cb odezwę. Na razie musimy znaleźć budowniczych i techników. 

Opublikowano

Okej, wymyslilem kilka miast, fabułę(Dlaczego swiat jest postapokaliptyczny), dwie historyjki w pamietnikach.

Mam na oku jedna historie, tylko sie zastanawiam jak ja napisac w sposob cenzuralny.

Potrzebny jest nam texture pack, do budowy. Chodzi glownie o bloki, zeby fajnie wygladaly, a przedmioty zmienimy.

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Nie ma texturapcakow pod gre dayz :) Posiadam taki ale to txt DayZ flakora i jest zaje*isty <3  Ale mozesz zawsze zrobic swoj ;P

Coś tu będzie KIEDYŚ xD

Opublikowano

Dobry serwer na modach przygodowych :p

polaczeniej.png

Pomogłem ? Daj lajka . ; )

Wiadomości bez koloru są pisane z telefonu. :)

Wiadomości z kolorem z komputera.

Opublikowano

Ja mogę ci pomóc mam genialny projekt i tak samo jak ty moja ekipa... To tylko ja pisz na PW jeżeli jesteś zainteresowany

Opublikowano

Ja mogę ci pomóc mam genialny projekt i tak samo jak ty moja ekipa... To tylko ja pisz na PW jeżeli jesteś zainteresowany

To może opisz go tutaj bo mi net muli dzisiaj bo się przygotowuje na wyjazd do rodziny czyli do niedzieli mnie nie będzie od jutra.

Lub napisz ty mi PW a ja odczytam jak gdzieś tam w tej nieznającej technologi dziurze złapie wifi :P

BUDOWNICZY ZGŁASZAĆ SIĘ ! :D

Opublikowano

Tak.

Budowniczy są bardzo potrzebni.

Proponuję walnąć spawn początkowy, który opisywałby sytuacje na obecnym świecie każdemu nowemu graczowi.

Byłaby to malutka placówka wojskowa otoczona kordonem, przez tóry jak dotąd nie udało się przedostać rzadnemu zombie.

Fajne to jest, bo później będziemy mogli robić eventy typu "Zombie przedarło się przez wojskowy kordon! Ocal ostatnią szansę ludzkości na spokojne życie!".

Albo "Ostrzeż placówkę wojskową, że grupa łupieżców chce ją zniszczyć i ograbić."

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Tak.

Budowniczy są bardzo potrzebni.

Proponuję walnąć spawn początkowy, który opisywałby sytuacje na obecnym świecie każdemu nowemu graczowi.

Byłaby to malutka placówka wojskowa otoczona kordonem, przez tóry jak dotąd nie udało się przedostać rzadnemu zombie.

Fajne to jest, bo później będziemy mogli robić eventy typu "Zombie przedarło się przez wojskowy kordon! Ocal ostatnią szansę ludzkości na spokojne życie!".

Albo "Ostrzeż placówkę wojskową, że grupa łupieżców chce ją zniszczyć i ograbić."

spoko ale "tóry" ???

Wróciłem ! I poszukuje BUDOWNICZYCH !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...