Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki czołg do 1000 kredytów

Bomick

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Gram od niedawna. Na start dostałem 1000 złota za darmo i dodam że nie mam zamiaru wydawać kasy na grę. Zatem:
Kupić amunicję? (to chyba głupi pomysł)
Trzymać złoto na później?
Wydawać na bieżąco na wygląd?
Czy kupić jakiś lekki elitarny czołg?

Czy miejsce w garażu? Bo inaczej ich nie zdobędę

Co radzicie? Czy gra takim czołgiem elitarnym na początek pozwoli mi szybciej uzbierać wolne doświadczenie i kupić KV-1?
Bo mam już dość grania T-28 żeby zdobyć KV-1.
Jeśli tak to jaki czołg elitarny sobie kupić ? Myślałem nad drzewkiem amerykańskim bo mają dużą prędkość maksymalną i można spotować (chociaż jeszcze nie potrafie xD )

amerykański T2-Light 72 maksymalna prędkość II tier (więc może będę trafiał na jakieś gówna typu T1) za 750 złota i jeszcze mi zostanie na ozdoby
amerykański M22-Locust mniejsza prędkość i moc za 900 złota ale to już III tier i może lepiej się farmi?
Do wyboru jest jeszcze:
francuski niszczyciel za 850 ale pewnie będę miał problemy z celowaniem bez wieży
niemiecki T-15 też za 900 złota II tier porównywalny z M22-Locust
niemiecki Pz. S35 tutaj nawet mnie to ciekawi bo w III tierze jest niewiele średnich czołgów a to zawsze jakiś pancerz dodatkowy i obrażenia, ale wydałbym na niego całe 1000 złota
Statystyki chińskich czołgów wydają mi się gówniane bo są lekkie a do tego powolne (30 maksymalna szybkość)

Proszę o jakąś radę. Postanowiłem zdobyć ten KV-1 ale to męczarnia dla newba takiego jak ja.. bo muszę grać T-28 i zazwyczaj przeciwko VI tierowi na przykład KV-1S itd.. Gram i gram, potrzebuję 13 000 doświadczenia a mam z 3000 :P Zawsze jestem ostatni w tabeli tym szajsem. Ani nie mam zawrotnej szybkości ani obrażeń ani panceża, jak prę do przodu to te koksy z VI tiera zabijają mnie na 2 strzały więc staram się stać z tyłu ale wtedy te działo (krótkie jak mój mały palec u stopy) w nic nie trafia. Tracę przyjemność z gry :( 

Wiem, że początki są trudne, ale ta gra już mnie strasznie irytuje, próbowałem też rozwinąć jakieś arty w niemieckim drzewku jakiegoś bizona czy coś ale ciągle losuje mi piepszony Himmelsdorf zimą.. a te gównane arty nie wyciągają zza tych budynków, nie ma też opcji dojechania w korzystniejsze miejsce bo toczyłbym się pod tę górę 3 minuty.. przez całą grę nic nie trafiam, a na końcu do bazy wjeżdża wrogi czołg i mnie niszczy - zero przyjemności z gry :(

2ex0sgm.jpg
Opublikowano

Każde drzewko ma czołg "pułapkę" tutaj jest to akurat t-28 , nie chcę Cię zniechęcać ale KV-1 Stockowy to jeszcze większa masakra , ja bym Ci radził trzymać golda i czekać na zniżki na V tiery. Jeśli takowa będzie to weź sobie T-25 ponieważ jest to świetnie zarabiający czołg. 

Chociaż do następnej zniżki twoje umiejętności powinny wzrosnąć ;) 

Opublikowano

Do 1000 golda najlepszy jest T-25 po zniżce 50% która często występuje. Lepszego rozwiązania nie ma. Co do kv-1 - musisz ten czołg przeboleć. Graj w 2 linii, jako wsparcie i z czasem dograsz do tej 5 ;)

Opublikowano

Każde drzewko ma czołg "pułapkę" tutaj jest to akurat t-28 , nie chcę Cię zniechęcać ale KV-1 Stockowy to jeszcze większa masakra , ja bym Ci radził trzymać golda i czekać na zniżki na V tiery. Jeśli takowa będzie to weź sobie T-25 ponieważ jest to świetnie zarabiający czołg. 

Chociaż do następnej zniżki twoje umiejętności powinny wzrosnąć ;)

kurcze teraz tak się zastanawiam po co zbieram na KV-1 :P w takim razie co radzilibyście na początek kupić zarazem myśląc przyszłościowo o 8/10 tierze ? Raczej chciałbym jakieś rosyjskie/niemieckie ciężkie czołgi (ale raczej nie takie do gry "na wierzę", lub bardziej skomplikowane ) bo pewnie sobie nie poradzę.

Ogólnie jakie czołgi i arty liczą się w rozgrywkach profesjonalistów jeśli chodzi o X tier?  

Wymieńcie jakieś główne ciężkie czołgi i arty, bo słyszałem że gra się głównie 1-2 artami.

Co do tego złota to faktycznie poczekam na T-25, co jaki czas są takie zniżki? Ostatnio widziałem na stronie z jakiejś okazji zniżki ale tylko na wybrane czołgi.

A i podeślijcie mi jakieś linki do dobrych poradników, strategie map, które czołgi gdzie, oglądałem trochę poradników na yt, ale to za mało.

Generalnie lekkie czołgi spotują? Cieżkie opancerzone biorą na siebie wrogów i eliminują tych najsilniejszych? Wiem że wszystko zależy od czołgu bo słyszałem, że nawet wśród ciężkich są wyjątki i każdym gra się inaczej.

2ex0sgm.jpg
Opublikowano

Zanim dojdziesz do 7-9t spokojnie nauczysz się grać na wieżę. Z resztą, idea jest banalna - wystawiasz wieżę tak, aby schować kadłub. Tyle. Wszystkie czołgi mają mocniejszą wieżę od kadłuba i lepiej wystawiać ją, niż całość.

Polecam Ci również linię amerykańską do E5, lecz tam gra na wieżę jest konieczna. Od 7t jest bajka. Ja jednak zostałbym przy linii przez kv-1, do isa-7, bo to najlepsze rozwiązanie dla newbie.

Oglądaj na yt dużo, jak grają najlepsi. Ja tak uczyłem się grać.

Opublikowano

a jakie arty są najczęściej używane/najlepsze ? Także chodzi mi o X tier.

Każda jest dobra, lecz dla newbie nie polecam. 

Opublikowano

Każda jest dobra, lecz dla newbie nie polecam. 

e tam kupiłem przed chwilą bizona i nie idzie mi tak źle :D czasem nawet z 2 kile wpadną xD nie potrafię tylko walczyć 1vs1 artą gdy jedzie na mnie czołg nawet powolny ;d

2ex0sgm.jpg
Opublikowano

Co do golda: Trzymaj na później, dopóki nie nauczysz się porządnie grać.
Co do arty: najlepsza na T10 jest brytyjska, lecz zabawa z artą na wejście w grę to bardzo głupi pomysł.

Najbardziej poszukiwane T10 na CW itd?
T110E5 - największa uniwersalność
E 100 - wielki klocek z mocnym działem i pancerzem
WT E 100 - UFO z magazynkiem
T-62A - dosyć mobilne, dobre działo, dobra wieża
IS-4 - mobilnością nie powala, ale ma dobry pancerz, dobre działo i jest przez to dosyć uniwersalny
T57 HT - pancerza co prawda brak, ale mobilność i działo na dobrym poziomie
BatChat 25t - mobilność + Camo + Działo + Zasięg widzenia = świetny spotter i morderca.

Opublikowano

Co do golda: Trzymaj na później, dopóki nie nauczysz się porządnie grać.

Co do arty: najlepsza na T10 jest brytyjska, lecz zabawa z artą na wejście w grę to bardzo głupi pomysł.

Najbardziej poszukiwane T10 na CW itd?

T110E5 - największa uniwersalność

E 100 - wielki klocek z mocnym działem i pancerzem

WT E 100 - UFO z magazynkiem

T-62A - dosyć mobilne, dobre działo, dobra wieża

IS-4 - mobilnością nie powala, ale ma dobry pancerz, dobre działo i jest przez to dosyć uniwersalny

T57 HT - pancerza co prawda brak, ale mobilność i działo na dobrym poziomie

BatChat 25t - mobilność + Camo + Działo + Zasięg widzenia = świetny spotter i morderca.

WTE100 - UFO. skisłem...

signature.png
113; 121; AMX 50B; AMX 50 Foch; Bat-Chatillon 25t; E100; VK 72.01 (K); FV215b (183); T110E5; IS-7; Object 263; Object 268; STB-1;

T34; IS6; Fcm 50t; Fcm36Pak40; T-15; VK 72.01 (K); T1E6; T26E4; T26E3
ESL: 28,729 golda + 28€

Opublikowano

WTE100 - UFO. skisłem...

Mu chodziło o to, że magiczny/kosmiczny czołg. Z czołgiem popularnie nazywanym "UFO" WTF nie ma nic wspólnego. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...