Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana karty graficznej

Joony91

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, myśle nad lekka zmianą i mam nadzieje że mnie nakierujecie na odpowiednie tory. Chciałbym tym razem jakiegoś Geforca, moge wydać do 1800zł.

Płyta Główna - ASRock 990FX Extreme3

Zasilacz - OCZ StealthXStream 2 700W

Procesor - AMD Bulldozer FX-8120 4.1GHz 8MB

600925.png

Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π.

Opublikowano

Witam serdecznie, myśle nad lekka zmianą i mam nadzieje że mnie nakierujecie na odpowiednie tory. Chciałbym tym razem jakiegoś Geforca, moge wydać do 1800zł.

Płyta Główna - ASRock 990FX Extreme3

Zasilacz - OCZ StealthXStream 2 700W

Procesor - AMD Bulldozer FX-8120 4.1GHz 8MB

Moja propozycja:

http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/msi-geforce-gtx780-3gb-ddr5384bit-dvihdmidp-pci-express-ver-oc-tf,39391.html

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ja też troche szukałem i znalazłem chyba to samo tylko od Gigabyte. Obecnie mam karte od Gigabyte i chyba podtrzymam tradycje :).

www.agito.pl/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-780-oc-3gb-ddr5-pci-e-box-84-860968.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=%2Bgigabyte%20geforce%20%2Bgtx%20%2B780&utm_content=28631410232&utm_campaign=grafika-produkty-app&gclid=COW1vJem5L0CFQvHtAodagoAqg

600925.png

Opublikowano

W takim razie sprawdź, czy zmieści ci się do budy i przygotuj się na małe tornado w obudowie (w zamian dobry potencjał OC).

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

W takim razie sprawdź, czy zmieści ci się do budy i przygotuj się na małe tornado w obudowie (w zamian dobry potencjał OC).

Wejdzie, już sprawdziłem(na styk ale jednak :). Czemu mam się przygotować na tornado? Aż tak będzie szalała?

600925.png

Opublikowano

Wejdzie, już sprawdziłem(na styk ale jednak :). Czemu mam się przygotować na tornado? Aż tak będzie szalała?

Będziesz słyszał tego kompa na ulicy.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Naprawde? Teraz używam karte z windforce 3x i nie narzekam na hałas.

600925.png

Opublikowano

Bo ? Jak ma dobry CPU cooler i nie najgorszą obudowę to będzie cicho, co prawda WF3 to trochę syf, ale przede wszystkim  musi sprawdzić czy mu wejdzie taka karta.

Opublikowano

Sądząc po reszcie sprzętu może być z tym różnie, ale nie mnie to oceniać.

Tak w ogóle jaką GPU teraz posiadasz?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Chłodzenie procka to: Scythe Grand Kama Cross Rev. B, co do obudowy pamiętam tylko że to Cooler Master ale dokładnego modelu nie pamiętam.

Teraz mam: Gigabyte Radeon HD 6950 1024MB 256bit OC

600925.png

Opublikowano

Co w nim jest słabe? Bo ja nie mam żadnych problemów, jedyny jaki jest to z kartą i jej pamięcią.

600925.png

Opublikowano

W jakiej grze masz problem z pamięcią karty ? Tutaj ewidentnie procesor spowalnia pracę karty. W sumie ja mam HD6950@70 ale od ASUS'a czyli 2GB VRAM, może dlatego nie uświadczam problemów.

Opublikowano

Nie chodzi o spadki fps, tylko małą ilość pamięć na karcie. Np. w GTA IV, grałem na średnich bo na wysokie nie mam pamięci.

Bo tak to procesor się nawet nie zajaknie. Max co potrafiłem zająć procek to 50-60%.

600925.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...