Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o tym SSD ?

Kosiarz1324

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest jeden z gorszych SSD : D Bardo wolny na te prędkosci nie patrz co daje producent bo powstały one w warunkach laboratoryjnych :) Ten co ja podałem jest znacznie lepszy pod każdym względem

@Kirito. mam tą płytę MSI Z87-G45 GAMING Intel Z87 LGA 1150. i posiada msata jak widac

Opublikowano

To jest jeden z gorszych SSD : D Bardo wolny na te prędkosci nie patrz co daje producent bo powstały one w warunkach laboratoryjnych :) Ten co ja podałem jest znacznie lepszy pod każdym względem

@Kirito. mam tą płytę MSI Z87-G45 GAMING Intel Z87 LGA 1150. i posiada msata jak widac

A czytałeś manuala płyty i wiesz co się stanie jak podłączysz SSD pod mSATA?

Dysk wydaje się być całkiem ok, tylko razi mnie brak obudowy na niego.

436951440626370320491.png

Opublikowano

A czytałeś manuala płyty i wiesz co się stanie jak podłączysz SSD pod mSATA?

Dysk wydaje się być całkiem ok, tylko razi mnie brak obudowy na niego.

Nie czytałem a mógłbyś mi powiedziec co by sie stalo? i z tego co rozumie nie polecasz tego dysku co napisalem w 1 poscie?

Opublikowano

Dla pana przetłumacze :

Podczas korzystania z portu mSata porty SATA nie działają. (Są wyłączone)

Czyli moj drugi dysk HDD nie bedzie działac dobrze rozumie ? :)

Opublikowano

Na to by wychodziło, ale nie jestem w 100% pewien, możliwe, że będą działać z mniejszą prędkością, albo coś.

Jak znajdę na internecie o co dokładnie chodzi, to dam znać. :P

Opublikowano

Z tego co widze to te dyski ssd na msata to nie jest idealne rozwiazanie i posiada minusy i to nie takie małe może znacie jakis inny dobry dysk ssd w tej cenie?

a tak poza tematem co sądzicie o tych pamieciach ram pod tą płyte? 

http://proline.pl/?p=KHX1600C9D3X2K2%2F8GX

Pamięci jak pamięci, mogą być. :P

A jak szukasz czegoś konkretnego pod tą płytę, to polecam Avexir red dragon. <3

Ja mam SSD OCZ Agility3, są bardzo tanie i zarazem wydajne, jak kopiuję coś z HDD na SSD, to przeważnie leci mi po 300-400MB/s.

Jedyne co, to trzeba od razu zaktualizować mu firmware, jeśli korzystasz z Win8 wzwyż, bo na starym są tak jakby niekompatybilne. :D

Opublikowano

Pamięci jak pamięci, mogą być. :P

A jak szukasz czegoś konkretnego pod tą płytę, to polecam Avexir red dragon. <3

Ja mam SSD OCZ Agility3, są bardzo tanie i zarazem wydajne, jak kopiuję coś z HDD na SSD, to przeważnie leci mi po 300-400MB/s.

Jedyne co, to trzeba od razu zaktualizować mu firmware, jeśli korzystasz z Win8 wzwyż, bo na starym są tak jakby niekompatybilne. :D

Z tego co czytam to dyski OCZ nie są najlepsze dość czesto padają ale nie wszystkim ja bym polował na samsunga, Plextor ale może być cos innego :)

A te twoje Avexir red dragon to troszke za drogie a mialem te ramy co podalem to sa cl9 wiec chyba dobre pod ta plyte co nie?

Opublikowano

Ta, cl9 1,6Ghz spokojnie.

Plexory też są dobre, ja bym na Twoim miejscu poczytał kilka testów i najnowszych rankingów, bo każdy SSD troszkę inaczej sprawuje się w różnych warunkach i zależy do czego Ci jest on potrzebny. :P

Avexir to RAMy dla ludzi modujących swoje budy, a do tego są wydajne i chłodne, no i ofc. drogie, ale to najnowsze kości z tej serii, więc możliwe, że jeszcze stanieją.

Opublikowano

Ta, cl9 1,6Ghz spokojnie.

Plexory też są dobre, ja bym na Twoim miejscu poczytał kilka testów i najnowszych rankingów, bo każdy SSD troszkę inaczej sprawuje się w różnych warunkach i zależy do czego Ci jest on potrzebny. :P

Avexir to RAMy dla ludzi modujących swoje budy, a do tego są wydajne i chłodne, no i ofc. drogie, ale to najnowsze kości z tej serii, więc możliwe, że jeszcze stanieją.

Na dysku bedzie system + sterowniki oraz programy typu sony vegas, visual studio, photoshop

Opublikowano

Odnosnie czytania instrukcji od plyty glownej, to co tam jesat napisane informuje o tym ze port SATA6 (port o oznaczeniu SATA6) nie bedzie dzialac (zostanie wylaczony). Reszta portow (SATA1, 2, 3, 4, 5 bedzie dzialac prawidlowo.

czyli ten dysk

http://proline.pl/?p=SEAGATE+ST1000DM003

bedzie działac tak? :D bo to chyba pod sata 3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...