Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Podoba Wam się?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie odnośnie typu serwera.

Chcielibyście serwer powiedzmy FreeBuild+RolePlay?
1. Na serwerze byłoby miasto a w mieście wiadomo bloki, domki, działki, hotele (w których można kupić/wynająć teren) oraz inne budynki, które można znaleźć w miastach np. sklepy, stadion, komisariat itp. (w takich miejscach raczej będzie dostępna praca dla graczy).

2. Będzie można także raczej założyć coś na podobieństwo własnej firmy, która mogłaby zbierać np. surowce i je sprzedawać itd. 
3. Oprócz tych prac będzie możliwość pracy jako górnik, drwal, farmer i tego typu zawody.

4. Mapa będzie oczywiście autorska tylko jest pytanie czy do zbierania surowców na dekorowanie działek/domków zrobić osobną nową mapę / możliwość na głównej mapie jako survival czy na głównej mapie ale w postaci jakiegoś tartaku/kopalni/farm itp. ?

5. Działki/mieszkania i miejsca do kupna/wynajmu nie będą robione za pomocą pluginu PlotMe.

JEST JEDNA WAŻNA SPRAWA CZY SERWER MA BYĆ NA MODACH? CHODZI MI O MODY TYPU (PAM HARVEST, JAMMY FURNITURE, MICRO BLOCK) ITP (wydaje mi się że gra byłaby lepsza, a wejście na serwer nie sprawiałoby większego problemu ponieważ byłby launcher - szybka instalacja).

Jeśli mielibyście jakieś uwagi oraz propozycje byłbym wdzięczny za pisanie ich w komentarzach. Pozdrawiam.

Opublikowano

Proponuje zrobic serwer RP.
Aby byly prace takie jak drwal ktory moze tylko i wylacznie scinac drewno i wymieniac sie np. za kamien, gornik ktory moze kopac coblestone i wymieniac tez za cos, rolnik ktory uprawia pole i sprzedaje zboze piekazowi ktory wytwarza chleb i sprzedaje go np komus z ranga handlarz ktory to idzie na jakis ryneczek i wystawia sklep.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...