Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zniszczone Miasto - Gorthan

Xoni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2u94x0x.png

Jest to mapa typu RPG zachowana w świecie Fantasy. Jest to zapowiedź pełnoprawnej wersji, mapa będzie dostępna bez ŻADNYCH modyfikacji. Na mapie można grać aż w 5 osób! Temat będzie aktualizowany o nowe zdjęcia z prac budowy.

1z20jdf.png

Rok 493

Razem z bratem postanowiłem wybudować w tym (tak w tym miejscu!) dom i wtedy został poczęty pomysł brata, aby zbudować wioskę i przyprowadzić tutaj ubogich ludzi z królestwa Garganda (tyran). Postanowiliśmy, że na początku sprowadzimy tutaj osadników królestwa i rozpoczniemy budowę miasta w miejscu gdzie wybudowaliśmy drewniany dom który dzielę z bratem. (...) Budowa wioski idzie całkiem sprawnie, nadal mamy braki surowców ale nasi drwale potrafią ścinać olbrzymie drzewa z lasu Gonhath, dzięki temu możemy sprzedawać surowiec jakim jest drewno i importować następne surowce. Najbardziej potrzebujemy kamienia do wzmacniania naszych konstrukcji i żelaza, które jest bardzo drogie. (...) Minął miesiąc od pomysłu założenia małej osady, mur został skończony 3 dni temu i teraz wygląda fascynująco. Cieszę się, że tacy mierni ludzie jak my posiadamy tak wspaniałych i niedocenionych architektów. Każdy mieszkaniec posiada już własną "dziuplę" i mam nadzieję, że tak już to zostanie. Dowiedzieliśmy się, że Gargand uznał nas jako konkurencję w jego wyimaginowanym świecie i możemy mieć niedługo spore kłopoty. Nie chcemy razem z bratem obarczać naszych przyjaciół w niebezpieczeństwie, więc zatrudnimy najemników którzy mogliby przez pewien czas ochraniać nasze dobra. (...) Zbliża się koniec tego roku, przez wioskę przeszła epidemia Kelvana (czyt. Biała Śmierć), objawami choroby są coraz bielsze źrenice oraz coraz dziwniejszy kolor skóry.

Rok 494

Mieliśmy wspaniałych dwóch medyków którzy znaleźli szczepionkę, okazało się, że jest to sok z czarnych Tutirów które znajdują się głęboko pod ziemią w Elfickim Lesie. Niestety, nie mamy wystarczająco pieniędzy aby zapłacić za ochronę i niestety będziemy musieli się bronić sami, gdy zaatakuję nas Gargand. (...) Plotki się potwierdziły, mój uzdolniony szpieg, a zarazem świetny przyjaciel potwierdził najgorsze pogłoski które miałem nadzieję, NIE SĄ PRAWDZIWE... Gargand planuję "wycieczkę w nasze strony". (...) Minął niecały miesiąc od kiedy dowiedziałem się, że Gargand planuję nas zniszczyć. Przyszedł list do mojego brata (który jest burmistrzem), że Gargand pragnie zgody i pozwoli nam rozwijać naszą osadę, jeżeli... JEŻELI MÓJ BRAT ODDA SIĘ JAKO OFIARA! Nie pozwolę mu na to, na pewno nie!

[...]

Mój brat nie żyje... niestety Gargand najechał na nas i zabił 1/3 populacji wioski. Osada została zrównana z ziemią, lecz Gargand pragnął poszerzać swoje imperium i postanowił zostawić tutaj swojego sługę oraz nadać mu rangę Burmistrza... Pomogłem moim przyjaciołom odbudować domy i załatać mury, lada dzień przyjedzie tutaj nowy burmistrz i będę musiał stąd uciekać... Jeżeli dowiedzą się jakie noszę nazwisko, na pewno wyląduję na szubienicy, a nie chcę by praca mojego brata poszła na marne. Od teraz zwę się Samotny Podróżnik i mam nadzieję, że zjawią się kiedyś bohaterowie którzy wyzwolą moją i mojego brata wioskę. Zapisałem tą historię, abyście wiedzieli jaki spotkał los mojego brata. Jeżeli odnajdziecie tą księgę, to znaczy, że wy jesteście wybrańcami.

sbits7.png

Na mapie znajdziecie około:

50+ Zadań Głównych

20+ Zadań Pobocznych

100+ Znajdziek (Kolekcjonerskie Netherowe Gwiazdy)

Spontaniczne Zadania

Oprócz tego odwiedzicie wspaniałe lokację oraz interesującą fabułę przez nas wykreowaną. 

https://www.youtube.com/watch?v=zc_YAMmdf2o

2w3xhg6.png

5pfu3t.png

AM2PDrW.png

1YSvMNy.jpg

2cn9wll.png

WKRÓTCE!!!

2r7q6x5.png

2014-04-16 : Stworzenie tematu na MPCForum. / Ruszyły pracę nad Elfickim Lasem.

2014-04-17 : Budowa wioski Elfów - Eldrin. / Poprawa lochów. / Poprawienie detali w mieście.

2014-04-18 : Nagranie timelapse. / Poprawy terenu.

2014-04-19 : Nagranie timelapse. / Budowa nowej lokacji - góry. 

PMK3yt4.png

Opublikowano

2014-04-17

Ruszyła dzisiaj pełną parą budowa Lasu i jak na razie efekt jest zadowalający. Rozpoczęliśmy budowę wioski Elfów - Eldrin oraz poprawienie detali w mieście. Nasz trzeci budowniczy rozpoczął poszerzanie Lochów o nowe pokoje i tunele. Mając dzisiaj chwilę czasu od prac nad Lasem, poprawiłem mechanizmy w mieście oraz stworzyłem wejście do lasu z miasta. Po zakończeniu prac nad Lasem planujemy zrobić w nim wiele zadań pobocznych i parę głównych oraz oczywiście znajdować będą się w nim wiele ale to wiele ukrytych Netherowych Gwiazd.

Zdjęcia z prac:

AM2PDrW.png

1YSvMNy.jpg

PMK3yt4.png

Opublikowano

2014-04-18

https://www.youtube.com/watch?v=M4Q9gVpF37Q&feature=youtu.be

Mój pierwszy kiedykolwiek nagrany timelapse. Miałem dużo problemów, ponieważ nie ma na 1.7.X Camera Studio i musiałem się męczyć z pluginem Camera Studio który nie powala i nie dorównuje dla modyfikacji Camera Studio. Potem miałem problemy z nagraniem tego, ponieważ musiałem to nagrać na jednym komputerze, więc pożyczyłem od jednego budowniczego konto lecz jednak następny problem był, że jak minimalizowałem minecrafta to pauzowała się gra (Game Menu się włączało) ale na szczęście na pomoc przychodzi F3+P który to anuluje. Nie obyło się jednak bez problemów, co widać na filmiku (kursor i raz chat pokazany ;/). Następnym razem będzie lepiej, obiecuję!

PMK3yt4.png

Opublikowano

Screenshoty pokazują prostotę tej mapy, ale w przypadku fabuły jest to raczej zaleta. Tak więc czekam na więcej, mam nadzieje że pod koniec będzie jeszcze ciekawiej. :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Swietnie i klimatycznie wiglada ten filmik. ma cos w sobie.

AVERNUS MINECRAFT RPG - SZUKAJ NAS W GOOGLE

28kht7s.png

Opublikowano

ladny filmik i miasto jest super!!!

filmy osunięte ale ok skoro dałeś rade obejrzeć :L choc mi to wyglada na nabijanie postow :P

a te ss strasznie slaby

dodaj wiecej SS bo pokazałeś tylko kilka fragmentów drogi oraz niezbyt ciekawy budynek (staraj sie nie budować klockow ,tzn dodawaj jakieś luki wystające elementy z fasady budynku itp (jesli ma byc to zniszczony budynek mozesz dodać liście albo jakieś drzewo wyrastajace z budowli)

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...