Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o Ravia.eu - warto zaczynać jeżeli nigdy sie tam nie grało?

kamilos4561

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Server jest stary i ceny wydaja mi sie tam kosmiczne ^^ Powiem Ci, ze nie gralem, ale mam zamiar kupic konto 75+ lvl. Patrzac na to ze kasa leci prawie tak jak na PL'u to ceny ktore osiagaja stalki +9 do expa czy nawet zbroje/ bizu 54 lvl troche odrzuca, bo taka zbroja 42 + pareset kk. Bez no-lajfienia na dropie z samych yang nic nie zdzialasz.

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Ja nigdy nie lubiłem serwerów Hard, przypominały 

mi PL'a i ich coraz gorsze aktualizacje.

Wyrażam takie opinie jak panowie wyżej, serwer staje

się coraz gorszy i trudniejszy, od hajsu się już im wszystkim w 

głowie przewraca ;p

Niedawno został zmniejszony drop hematów co odczuli

w sumie wszyscy bo dużo graczy na tym zarabiało.

Ja nie polecam ani zaczynać ani kończyć tam grać :)

Pasjonat
Opublikowano

Jeśli lubisz dropić lub wydawać kasę na gry to jak najbardziej opłaca Ci się tam zaczynać grać.

Jeśli zaś nie lubisz siedzieć po kilka godzin dziennie na metkach żeby Ci dropła jedna aurą którą sprzedasz za 1/20 ceny średniego fms'a lub jeśli nie masz zbyt dużo środków na rady / egzo z IS'a to tam nie graj. Będzie to tylko strata czasu dla Ciebie ;)

Opublikowano

Serwer stary, jednak trochę zepsuty botami/hematami.

Fakt, ludzi gra tam sporo, ograniczają boty dzięki gildii od 30 czy tam 40 lvl, ale to już nie to samo.

Jedyny sposób zarobku to hematy lub wyżyna, te mniejsze nie mają większego sensu.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Sprawa wyglada następujaco, jezeli masz duzo kolegow z którymi zaczynasz lub maja oni juz konta to jest połowa sukcesu:) Jest to server dla obeznanych metińczyków heh :) jezeli nie masz pojecia o metinie 2 to polecam Ci sie na jpierw pobawic na serverach easy (zagraj tak na 3) potem powolutku na mediumy (jak pograsz na 3 i cos osiągniesz to jest ok :) a dopiero potem POWOLI idz na hardy ( zacznij sb od tych łatwiejszych np Ascarial, Concordia (sr za reklame :) ) a potem Ravia

Opublikowano

Szczerze, jak nigdy nie grales to nie zaczynaj :D trudno sie wybic bys musiał pare dobrych godzin na psach przesiedziec zaby zarobic ;/ strasznie drogo jak już chcesz hard jak ravia  to polecam concordie :D 

Opublikowano

Serwer stary, jednak trochę zepsuty botami/hematami.

Fakt, ludzi gra tam sporo, ograniczają boty dzięki gildii od 30 czy tam 40 lvl, ale to już nie to samo.

Jedyny sposób zarobku to hematy lub wyżyna, te mniejsze nie mają większego sensu.

"Jedyny sposób zarobku to hematy lub wyżyna, te mniejsze nie mają wiekszego sensu" - nie wiesz co mówisz. 2h dziennie na red lesie (3 takie dni po 2h) i masz około 600kk. A jeżeli chodzi o mniejsze lvle to wystarczy na lochy się wbić i podropić runy konne, które sprzedasz po 4-5kk sztuka. Nawet po m2 latając na metkach zarobisz. Nie mówiąc już o srebrnych kluczach, gdzie na nich idzie się strasznie dorobić otwierając czy sprzedając klucze. Tym bardziej, że co raz mniej ludzi bije te best. kapitany.

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

A jeżeli chodzi o mniejsze lvle to wystarczy na lochy się wbić i podropić runy konne, które sprzedasz po 4-5kk sztuka. Nawet po m2 latając na metkach zarobisz. Nie mówiąc już o srebrnych kluczach, gdzie na nich idzie się strasznie dorobić otwierając czy sprzedając klucze. Tym bardziej, że co raz mniej ludzi bije te best. kapitany.

To musiało się naprawdę dużo pozmieniać, odkąd skończyłam grę na ravii. Do 75 nie ma innego sposobu na konkretny zarobek niż boty na hematy. A szczególnie tych srebrnych kluczy nie opłacało się dropić, bo po 1. ciężko było dorwać się do best. kapitana, po 2. drop z tych kufrów był słaby. O ile pamiętam, to w najlepszym wypadku poleci marmur błogosławieństwa, ale trzeba mieć niemałe szczęście.

Nie polecam grać od nowa na ravii.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

"Do 75 nie ma innego sposobu na konkretny zarobek niż boty na hematy" - kłamstwo kolejne :). Red las - 2h i 200kk hajsu. Uważam, że dla kogoś kto nie gra na bocie i lubi dropić to dobra opcja. Poza tym jest kilka bossów, z których lecą klucze...nie tylko best. kapitanowie. Poza tym otworzyłem srebrnych kufrów ponad 500 i zawsze miałem profit. A z kufra: marmur błogosławieństwa, zaklęte lustro, itemki pod DT (np. ebo+6), żółty/fioletowy prezent, z których wypadają itemki np. na 31 dni (jakieś czapki), które po 60-80kk można sprzedać. Nie mówiąc już o krwawej perle, która warta jest 200kk.

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

Zaczynaj, serwer stabilny i nadal ma dużo graczy, przecież kiedyś się dorobisz, nie? A na wakacje czy tam wcześniej pewnie będą znowu pompować z reklamą także kuj teraz do póki jeszcze masz "lekkie" spoty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...