Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pętla Repeat (Do questów)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

REKLAMA

Witam,

Dziś postanowiłem stworzyć taki oto temat, ponieważ nie ma nic z tym. A chyba każdemu questerowi, który robi coś w lua jest to znane.

Przykład :

i=0
retius = "Zapamietaj"
repeat
i=i+1
if i ==2 then
Graczretius = "Graj"
end
until retius ~= "Graj" -- powtarzaj proces dopóki gracz nie będzie mógł zagrać.

Można to wykorzystać do wielu ciekawych retrospekcji.

P.S Jest ona bardzo rzadko stosowana, a co najważniejsze, nie kończymy jej end'em! .

Dzięki za poświęcony czas!

87225705356827008866.png

Opublikowano

@up: No co ty.. przecież on opisał i w ogóle lepiej to wygląda, jeżeli przedstawia to ktoś kto potrafi i pisze questy profesjonalnie, a nie KTOŚ kto zrobił poradnik. Autorze, mam do Ciebie prośbę. Mógłbyś opisać także inne funkcje zawarte w tamtym poradniku? Nie mogę sobie z nimi poradzić.. np. jak użyć say?

MjAxMi0zMjA4NTIxZDUzMDA1ZGE1.png

Prawdziwe, żywe, czarne... duchy? Czujesz to?

Opublikowano

@Widzę Insk. że gimbaza u Ciebie wraca?

@Ref

87225705356827008866.png

Opublikowano

A ty kurwa co? Powrót do przeszłości czy jaki chuj?

Czym się przejmujesz? Ty się rozwijasz on się cofa. Proste <takie tematy powinny być usuwane>

Opublikowano

@Up. Tak jak twoja cała [xx] z tej planety.  :)

A ty kurwa co? Powrót do przeszłości czy jaki chuj?

Nie zesraj się przypadkiem. Twoje questy to kopi wszystkich innych i sklejona. Pamiętam twoje początki na tym forum z questami IHAHA

87225705356827008866.png

Opublikowano

@Up. Tak jak twoja cała [xx] z tej planety.  :)

Nie zesraj się przypadkiem. Twoje questy to kopi wszystkich innych i sklejona. Pamiętam twoje początki na tym forum z questami IHAHA

Jak zaczynałem z questami to nie robiłem poradników randomie.

Opublikowano

@Up. Wykorzystywałeś gotowce. Jeżeli nie wiesz co to Random, to nie pisz bo jesteś w tym wypadku żałosny. Twoje teksty typu "random" są dnem. Jak Ty i wszystkie twoje prace.

Ah.. Przecież Endyminonek siedzi w brązie :[ Co się dziwić ..

87225705356827008866.png

Opublikowano

@Up. Wykorzystywałeś gotowce. Jeżeli nie wiesz co to Random, to nie pisz bo jesteś w tym wypadku żałosny. Twoje teksty typu "random" są dnem. Jak Ty i wszystkie twoje prace.

Ah.. Przecież Endyminonek siedzi w brązie :[ Co się dziwić ..

Ja wykorzystywałem gotowce? No kurwa pokaż mi gdzie. Zresztą patrząc na twoj poziom to nawet nie mam ochoty z toba dyskutować zerze.

ps. Jaki brąz? o.O

Opublikowano

@Ten brąz widnieje u Ciebie w LoL'u jak i z tyłu na twoich majteczkach.

Ah.. Te forum jest zasypane mnóstwem hejtersów, takich jak Ty. Zapraszam na rozmowę in TeamSpeak3 MPCForum :*

87225705356827008866.png

Opublikowano

@Ten brąz widnieje u Ciebie w LoL'u jak i z tyłu na twoich majteczkach.

Ah.. Te forum jest zasypane mnóstwem hejtersów, takich jak Ty. Zapraszam na rozmowę in TeamSpeak3 MPCForum :*

Kurwa człowieku i Ty śmiesz twierdzić, że Inkscape cofa się do gimbazy?

Skończ już z tym forum, proszę.

pre_1405084226__sygnatura_3.png

Opublikowano

Kurwa człowieku i Ty śmiesz twierdzić, że Inkscape cofa się do gimbazy?

Skończ już z tym forum, proszę.

Po ostatnim jego poście nadaję się tylko do leczenia... Nikt tak mi psychiki nie zniszczył jak ten gość.

@Widzę Insk. że gimbaza u Ciebie wraca?

Wróć za 5 lat, gdy zrozumiesz żałosny błąd, który tu popełniłeś:

i=0
retius = "Zapamietaj"
repeat
i=i+1
if i ==2 then
Graczretius = "Graj"
end
until retius ~= "Graj" -- powtarzaj proces dopóki gracz nie będzie mógł zagrać.

I Ty śmiesz kogokolwiek pouczać? A co do gimbazy... nie wiem co tam słychać, nie było mnie już tam z 5 lat.

Opublikowano

@jak dobrze, że znawcy tu są. Inks. insekt spami we wszystkim by nabić sobie posta.

Widzisz endymion stereotypy są lepsze, niż te nowe gówna, które nie pasują w ogóle do metina.

P.S Inks jak ja pamiętam dobrze twój serwerej ;[

87225705356827008866.png

Opublikowano

@jak dobrze, że znawcy tu są. Inks. insekt spami we wszystkim by nabić sobie posta.

Widzisz endymion stereotypy są lepsze, niż te nowe gówna, które nie pasują w ogóle do metina.

Dobra koleś nie denerwuj się. Nikt nie chce źle, oni tylko chcą aby poziom MPC nie spadał bo wyobraź sobie takie coś:

Idziesz do szkoły i masz nauczyciela który nic nie wie? Więc po co do niej chodzić?

Moim zdaniem powinieneś usunąć temat, i przyjąć to z pokorą. Gdy będziesz chciał kogoś uczyć, to pokaż że to potrafisz i ucz czegoś porządnego a nie cofasz się do tyłu.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Dla ciebie mogę być nawet 5 letnim dzieckiem, bo twoje zdanie zupełnie mnie nie obchodzi. Robisz tutorial o pętli i dajesz przykład pętli nieskończonej, z której nie ma wyjścia. Ta pętla się nigdy nie skończy!

Tyle właśnie jest warta twoja wiedza jak i wiedza przekazywana w tym temacie. Piszesz jak dzieciak i nie rozumiesz, że robisz z siebie coraz większego błazna.

@down

Pętla jest po to, by przy spełnionym warunku się zakończyła, a nie trwała wiecznie. Podstawowy błąd programisty to pętla bez wyjścia taka jak w pierwszym poście. Jedyne zastosowanie tego typu pętli to wirusy "kradnące" RAM.

Opublikowano

Dla ciebie mogę być nawet 5 letnim dzieckiem, bo twoje zdanie zupełnie mnie nie obchodzi. Robisz tutorial o pętli i dajesz przykład pętli nieskończonej, z której nie ma wyjścia. Ta pętla się nigdy nie skończy!

Tyle właśnie jest warta twoja wiedza jak i wiedza przekazywana w tym temacie. Piszesz jak dzieciak i nie rozumiesz, że robisz z siebie coraz większego błazna.

Po 1. Napisałem, że pętla jest nieskończone (NIGDY SIĘ NIE KOŃCZY) a Ty jeszcze to redagujesz... Chyba impuls gdzieś się zatrzymał. Jeżeli komentujesz posty błazna (tak mnie nazwałeś) to jesteś gorszy od samego błazna, bo próbujesz się z stoczyć do jego poziomu. Czyli "niby" pisząc ze mną stajesz się gorszy ode mnie. Tyle.. I nie pisz mi na GG bo tracę cenny czas z życia na "PRO LUA STFU"

87225705356827008866.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...