Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co to jest tryb Freebuild

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanie, co to jest freebuild. Razem z administracja mamy spor o to.

Ja sądze ze FreeBuild to jest serwer na ktorym ma sie creative i sie buduje to co sie chce

Administracja sadzi, że ten tryb polega na tym ze zbiera sie itemy i buduje swoj dom na dzialce czyli uwazaja ze FreeBuild to to samo co Dzialki- Survival

Opublikowano

FreeBulid - to tryb na którym mamy działkę, na której budujemy dom itp. 

Na tym trybie nie mamy creative. Wszystko zbieramy sami :)

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Opublikowano

Freebuild - robisz sobie działke,dązysz do tego żeby mieć najlepszy dom,,,,,,powinny być na nim liczne warp kopalnia i warp las,areny pvp,jakieś mini-games,możliwośc do zarabiania pieniedzy

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Buduję taki serwer i mogę potwierdzyć tylko posty kolegów wyżej.

@Autor

Jesteś w błędzie w takim razie <3

Typ o którym mówisz, to po prostu serwer Creative <3

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

FreeBuild to typ w ktorym masz dzialke i na niej budujesz co chcesz np: domki, zamki, i inne budownle. Po prostu cos takiego jak zwykle ludzkie zycie. 

Opublikowano

Tylko warto dodać że można to robić na wiele sposobów, ale w uproszczeniu można to podzielić na 2 dodatkwe cześci

- łatwy:

Gracze mają dostęp do wielu bezsensowych warpów typu /warp kopalnia, /warp jedzenie, /warp kamien

Sklep zawiera kazdy 1 item i cena są kompletnie bez sensu

- trudny:

Wszystko zbierają sami po za miastem lub na osobnej mapce survival (która jednak powinna dawać też możliwośc normalnej gry, nie tylko mapka 500x500 resetowana co tydzien)

Rozbudowana i wyrównana ekonomia, skłonienie graczy by robili coś sami a nie :D

Jak dla mnie 2 - trudny model jest lepszy, ten łatwy szybko się nudzi, szczególnie jak da się działki z plotme i chu... wykonane miasto - totalne gówno a nie server :P

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

FreeBuild - Wolne budowanie.

Dostajesz od administratora dzialke lub z automatu. Na tym terenie mozesz tylko ty budowac chyba ze chcesz dodac kogos to tez admin doda kogos lub z automatu dodasz komenda. Budujesz w dowolnym stylu jak sama nazwa wskakuje. Zazwyczaj sa miasta na ktorych dzialki juz sa gotowe tylko do kupna lub do przypisania przez administracje. Nie masz nic za darmo wiec materialy na dom, zamek czy tam jakis szalas musisz zbierac sobie calkiem sam. Do materialow masz specjalne teleporty takie jak las, kopalnia, pustynia itd. lub po prostu masz inny swiat na ktorym grasz survival aby zebrac materialy i przyjsc spowrotem na dzialke gdzie jest bezpieczna strefa :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...