Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak efektywnie wypromować swój serwer minecraft?

_Rufi_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Chciałbym wiedzieć jak zareklamować serwer minecraft. Chodzi mi tu o dobre promowanie takie, żeby było przynajmniej 100/200 online. Odpowiedzi z np. żeby na skype itp. nie będą nagradzane ale np. jakieś inne metody, które nie odkryłem nigdy będą nagradzane like, a nawet najlepszą odpowiedzią. Z góry dzięki.

Opublikowano

Reklama na Minecraft By Zyczu, 40 złotych dziennie przez miesiąc ok. 500 osób gwarantowane :-).

Opublikowano

Reklama na Minecraft By Zyczu, 40 złotych dziennie przez miesiąc ok. 500 osób gwarantowane :-).

Tak tylko pytałem sie ich i odpowiedzieli, że nie można już kupić reklam

Opublikowano

Masz YouTuberów którzy mają po 300k subów. Zagadaj z jakimś daj w łapę z 300-500zł i Ci będzie nagrywał filmiki z serwera. Nawet jak dasz więcej to Ci serwię nagra taki ktoś. Taki YouTuber 300k widzów na serwer ci ściągnie z 500-1500typa. Lecz pewnie za 1 filmik policzy z 300-500zł :)

+ reklama na MineCraft-list.pl
+ reklama płatna tutaj na MPC jak masz pod każdym tematem to "Reklamuj się na MPCForum.pl"
+ reklama na innych forach w ten sam deseń co na MPC

Możesz też zrobić swój launcher w którym dodasz ten twój serwer i wypromujesz Launcher, o wiele łatwiej jest wypromować niż serwer.

@Edit
Pisząc "są lagi ale nic nie poradzimy" na bank nie zachęcacie.

Opublikowano

Masz YouTuberów którzy mają po 300k subów. Zagadaj z jakimś daj w łapę z 300-500zł i Ci będzie nagrywał filmiki z serwera. Nawet jak dasz więcej to Ci serwię nagra taki ktoś. Taki YouTuber 300k widzów na serwer ci ściągnie z 500-1500typa. Lecz pewnie za 1 filmik policzy z 300-500zł :)

+ reklama na MineCraft-list.pl

+ reklama płatna tutaj na MPC jak masz pod każdym tematem to "Reklamuj się na MPCForum.pl"

+ reklama na innych forach w ten sam deseń co na MPC

Możesz też zrobić swój launcher w którym dodasz ten twój serwer i wypromujesz Launcher, o wiele łatwiej jest wypromować niż serwer.

@Edit

Pisząc "są lagi ale nic nie poradzimy" na bank nie zachęcacie.

O tych youtuberach to już słyszałem wiele ale jest to za drogo jak na mnie.

Opublikowano

Zareklamuj na tych stronach:
- mclista.pl
- minecraft-list.pl
- MPC forum ;)
- i na youtube zrob jeszcze reklame tzn. nagraj
Gwarantuje ze bedziesz mial wiecej graczy

Opublikowano

Znajdz youtubera co ma ok. 3k widzow I zaproponuj range I reklame np. jego/jej youtuba I moze sie zgodzi. :)

Zazwyczaj taki youtuber chce kasę za reklamę. Coś innego zaproponujcie. Coś czego jeszcze nie było tutaj

Opublikowano

hmm, zrób że jak ktoś zaprosi kolege i ten kolega przegra na serwerze 10h i będzie mieć takich kolegów 10 to dostaje vipa na miesiąc.

Opublikowano

I mozesz dac np. Losowanie vipow na 15 dni I ludzie beda zapraszac I mowic np. Dostalem vipa za free chodzcie zagrac itp.

Robiłem takie losowanie w commandblokach. 

hmm, zrób że jak ktoś zaprosi kolege i ten kolega przegra na serwerze 10h i będzie mieć takich kolegów 10 to dostaje vipa na miesiąc.

W sumie niezły pomysł

Opublikowano

Zaczalbym od stworzenia porzadnego serwera, z ogarnieta ekipa, wtedy mozna reklamowac mowiac prawde, inaczej albo reklama bedzie klamac, ktos napisze prawde, i koniec z graczami, albo reklama bedzie nie klamac, ale bedzie bardzo malo zachecajaca.

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...