Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[4Story] P4Story i zarabianie

_Piotr_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sposób na szybkie zrobienie eq

Witam. Dziś wam opiszę jak łatwo i dość szybko zarobić kaskę na eq +20-24. Jest to sposób z którego sam korzystałem i pewnie zna go wiele osób ale chcę tylko pomóc początkującym na tym serwerze. Opiszę 2 sposoby aby zdobyć łatwo i szybko eq na serwerze p4story.

Sposób nr 1:

Chodzisz po mieście i kupujesz mistrze do 1g, tynki do 1g i szczęścia do 1.2g po czym robimy sklepik pod kowalem z tymi itemkami w cenach: Mistrz=1.4g, Tynki=1.3g i szczęścia=1.5g W ten sposób można ładnie sobię kaski dobić. Wiele osób piszę sell 20 tynek za 20g więc wtedy kupujemy lub po prostu po sklepach szukamy. Na początku pewnie że nie będzie dużej kasy ale po czasie gdy więcej zaczniemy inwestować zacznie więcej kasy wpadać.

Sposób nr 2:

Jeśli mamy na serwerze pierwsze konto to wchodzimy na stronkę serwera, logujemy się i klikamy "Get Moon Stones Free!". Tutaj po kliknięciu wszystkich tych obrazków i przepisanie kodów wychodzi około 20-30KK więc tak zbieramy i kupujemy Mistrze i zaczynamy je sprzedawać w grze. 

Połączenie tych 2 sposobów:

Połącz te sposoby tak aby 1 konto ciągle miało sklep a 2 szukasz po mieście tych wszystkich ulepek i wtedy interes kwitnie. Możesz też w tym czasie gdy już masz troszkę golda inwestować w itemki które sprzedają ludzie za pół ceny i wtedy na sklep wystawić za większą cenę. Myślę że wszyscy zrozumieli o co w tym chodzi. 

Nie gram na serwerze bo po prostu zaufałem 1 osobie i mi całą kase zabrała a miałem już na itemek +24 wystarczyło all zainwestować w tynki i potem je sprzedać i już bym miał z 1.5k gold lecz no nie wiedziałem że na "przyjacielu" z gildii się tak przejadę. Ok to jeśli się spodobało zostaw jakiś komentarz, może być pozytywny lub negatywny. Piszcie co byście do tego dodali itd.

Skrót sposobu:

1) Chodzimy po mieście i szukamy itemków:
  a. Mistrze do 1g
  b. Tynki do 1g
  c. Szczęścia do 1.2g
2) Wchodzimy na stronkę, logujemy się i wchodzimy w "Get Moon Stones Free!". Następnie wszystkie te obrazki klikamy po kolei i wypełniamy to co trzeba.
3) Gdy zrobimy pkt numer 2 kupujemy sobię najlepiej mistrze za KK zdobyte przez "Get Moon Stones Free!".
4) Wchodzimy do gry i odbieramy itemki z IS.
5) Sprzedajemy te ulepki pod kowalem w cenach:

a. Mistrze po 1.4g
  b. Tynki po 1.3g
  c. Szczęścia po 1.5g
6) Powtarzamy to ciągle co 24h na stronie. Itemki kupujemy gdy będzie taka okazja.

Opublikowano

Dobry poradnik.Ładnie zrobiony i przejrzysty. Jak pobiorę 4s to napisze czy poradnik dobrze działa.Pozdrawiam. Jak widzę trochę czasu zajmuje ale jak przynosi efekty to +

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Dobre, polecam! Ściągnę 4s to na pewno się przyda!

87225705356827008866.png

Opublikowano

Dobry sposób ale długo zajmuje i niestety ale nie każdy kupuje pod kowalem tylko też chodzi po mieście żeby kupić taniej , ja tak przynajmniej miałem :/

Opublikowano

Dobry sposób ale długo zajmuje i niestety ale nie każdy kupuje pod kowalem tylko też chodzi po mieście żeby kupić taniej , ja tak przynajmniej miałem :/

Opisalem tak jak ja robilem i dziennie mi schodzilo po 600 ulepszajek :) Inwestowalem potem duzo golda w to ale zysk przynosilo i to niezly :)

Sprawdzalem inne miejsca ale pod kowalem najszybciej schodzilo bo ktos ulepszal i mu braklo czegos to kupic i upal dalej. Jeszcze nazwe dalem UPP ITEM to jeszcze szybciej all szlo :)

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dobry sposób, ale jest lepszy zbieranie tynek i ulepszanie iteemow na luka/maga, wbije nam coś 22 i jesteśmy bardzo dużo do przodu.

Opublikowano

@jamkes123

Czy ty bierzesz moze cos? Co ty wogole chlopie gadasz..?
Jesli wbijesz sobie zwykla klate np na +22 z 2 gemami ( prosto wbic ) jakims bonem wyciagniesz za okolo 60-70g, jesli bedziesz caly dzien sprzedawac te tynki zarobisz na dzien 120-130g jak na derionie polacy.. Jaki jest sens w tym? Zeby marnowac tynki na wbicie +22 potem sprzedac z racji tego, ze kowal jara to zamiast zarobic to tracimy.

Opublikowano

o.O widzę, że na tym serwie  ceny nie powalają,  skoro ceny są aż tak niskie to zarobić tam na set 24 to góra tydzień nie ciekawie, chyba sam sb pogram btw. jeżeli ma ktoś na plu szczęścia 200/300% duże i średnie tyny zapraszam do mojego tematu na plu, mam do wydania 4.4k g więc sporo kupie ;p, albo

WujekJohnY Aderia Der

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Upając itemy tylko tracimy bo pali jak ... Ja tym sposobem miałem 2x pvp 24 i ponad 1300g + expilem a na moim pc ciezko szlo bo lagi a all w 3 tygodnie ;) Ja też kupowałem itemy 22-23 tanio a selałem 30% drożej.

Opublikowano

Wbijamy na nowym koncie do 40 lvla (do godziny) mamy 3x szczescie 3x mistrz i 500 bonusow, jak jest przecena to kupujemy obnizajki, jak nie ma , a mamy darta i poleci nam 50 bonusu z lezki toalchemy itak na godz mamy do 20g :) . Ceny spadly teraz ulepy mozna kupic po 700s, a potem sprzedac po 950 xD . Najwiecej  i tak sie zarabia na okazjac, kupujemy item np kusze 23 za 65, sprzedajemy za 130 ;) tydzgryeq 22i top 24..

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odradzam tych sposobów, aczkolwiek są one już stare i mało można na tym zarobić.

Zdecydowanie polecam wyexspić dobry level i jeździć krypte, badź robi piekła i dropić biżuterie/bronie z krytem/speedme.

"Wracaj z tarczą, a nie na tarczy. "

"Nigdy nie kłóć się z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Te stare sposoby a ostatnio wbiłem sobie na chwilkę na ten serwer i chwila moment miałem 80g. Więc nwm czy ten sposób jest taki zły. Grałem max 40 minut. Wyexpiłem już nie pamiętam jaki lvl ale dostałem tynki i szczęścia po czym sprzedałem je i kupiłem następne. Więc Pan up nawet nie wie co pisze. Jak Ci ktoś wyexpi ten max lvl bo to chwila moment to i tak bez eq może co najwyżej posmyrać się po głowie.

Opublikowano

Dobry sposób. Sam nie korzystając z poradnika tak robiłem. Jakbyś mógł lepiej graficznie zrobić byłoby super. 

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem

Opublikowano

Osobiście nie jestem grafikiem i nie mam jak tego zrobic. Ale jesli ktos grafike by zrobil to czemu nie ;)

Zawsze możesz napisać zlecenie na mpcforum albo zgłosić się do forumowego grafika. Widzę, że jesteś moderatorem ts, więc możesz za pomoc pomoc z serwerem dostać grafikę jak będzie chętny na taką wymianę i już masz ;)

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem

• Biter. zmienił(a) tytuł na [4Story] P4Story i zarabianie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...