Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] VPS czy dedyk? Co wybrać?

seba59

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Chciałbym założyć sobie serwer Minecraft mam 100 zł na wydanie i nie wiem

czy inwestować w VPS czy w dedyka(ownserver itp) co doradzicie ? 

Jaki hosting najlepszy?

Znasz się na tym?

Ile slotów pociągnie jaki VPS?

Szukam także osób które pomogą mi w realizacji projektu

więcej info na pw , skype , gg. 

Proszę o szybkie odpowiedzi . 

Opublikowano

Powiem tak. Doradzam kupić dedyka niż VPS bo na VPS kupisz te np. 10GB lecz na VPS nie masz gwarantowanej pamięci bo 10innych osób ma do tego dostęp. Jeśli już weź sobię dedyka lecz wtedy musisz sobię all ogarnąć z instalacją itd. Jeśli jesteś początkującym weź hosting możesz potem sobię przenieść to.

Polecam:
Dedyk:

SprintDataCenter.pl

Hosting:

FireHosting.pl

Lecz od Siebię polecam na start hosting.
Opublikowano

Według mnie najlepiej zainwestować w dedyka, masz duży wybór - ownserwer też jest okej.

Jak będziesz potrzebował pomocy pisz. 

Opublikowano

«ραη∂α муѕℓι»

Polecam Ci VPS ponieważ będziesz miał własną maszyne więcej RAM'u i slotów ile chcesz.

«ραη∂α zαкση¢zуℓα муѕℓє¢»

«ραη∂α ℓυвι נєѕ¢ вαмвυѕу αℓє ι тєz zвιєяα¢ ρℓυѕу»

Opublikowano

Polecam ci vps. np na hostingu za 1gb ramu zapłacisz 24zł a na vps za 7zł i jest stabilniejszy ;)

Polecam hosting http://www.ovh.pl/vps/ 7zł za 1gb ram 74mb=1slot

Na VPS masz te 1GB ram ale z 10osób ma ten ram... jeśli komuś braknie to zabiera z twojego...

«ραη∂α муѕℓι»

Polecam Ci VPS ponieważ będziesz miał własną maszyne więcej RAM'u i slotów ile chcesz.

«ραη∂α zαкση¢zуℓα муѕℓє¢»

Widzę to samo co UP. Nic a nic się nie znacie na tym a piszecie takie brednie że szok...

@topic

Polecam ci kupić serwer dedykowany lub w hostingu. Wtedy masz pewny ram i procka a nie jak na VPS że ci 10innych osób kradnie twoje parametry.

Opublikowano

@up

Chyba Ci się z dedykiem pomyliło <3

Nie pomyliło mu się. Dobrze mówi. VPS lepszy. Posiadałem swój serwer przez 7 miesięcy na VPS'ie i gwarantuje Ci, że po wyborze VPS'a nie będziesz żałować. Masz o wiele większą swobodę niż na dedyku. Dodatkowo możesz sb na jednym vps'ie dać np. serwer ts'a i minecrafta. Także jak najbardziej polecam.

Opublikowano

@up

A na dedyku nie? Dedyk jest lepszy, bo masz własną maszynę tylko dla siebie, a nie 30 osób korzysta z 128 gb i i7. Kupisz na tym serwer 2 gb, a masz 1 bo inni mają więcej. Na dedyku masz 6 gb bo tyle kupujesz, nie inaczej. 
<3

Opublikowano

Nie pomyliło mu się. Dobrze mówi. VPS lepszy. Posiadałem swój serwer przez 7 miesięcy na VPS'ie i gwarantuje Ci, że po wyborze VPS'a nie będziesz żałować. Masz o wiele większą swobodę niż na dedyku. Dodatkowo możesz sb na jednym vps'ie dać np. serwer ts'a i minecrafta. Także jak najbardziej polecam.

Czyli mówisz że na VPS możesz postawić serwer TS'a itd a na dedyku się nie da ?? Bo tak to rozumiem. Masz serwer VPS 6GB a dedyk 6GB i więcej zrobisz na dedyku niż VPS + będziesz miał 99.9% wydajności a na VPS masz ile?? 60%??

Nie rozumiem ludzi którzy znają się na tym jak na budowie czołgu a polecają i piszą że jest najlepsze. Pokaż mi gdzie jest napisane że VPS jest lepszy od Dedyka. A tak na marginesie to VPS jest gorszy od hostingu.

@AntyWarn

Weź sobię tego dedyka 12GB ram zainwestuj troszkę a postawisz kilka serwerów. Oczywiście pamiętaj 1GB ram=10slotów wtedy chodzi najwydajniej.

12GB ram = 120slotów to masz 2 serwery 60slotów i postawisz sobię TS'a :)

Opublikowano

Na początek polecił bym Ci VPS, z oferty minerack.org gdzie ceny są bajeczne.
Za to 100zł dorwiesz przystępny VPS (4$ = 1GB RAM = 12 zł 100 zł  = 8GB) , z wspaniałą obsługą, i pingiem lepszym od polskich hostingów  <3 .

Mój serwer za 12zł, przy Orebfucatorze, autorskich pluginach, mapie biom ocean, zero lagów, cud i miód :D.

Demko : xxx (to ten server za 12 zł / 24 slot)

Dostęp do silnika masz dowolny, więc wszelakie modyfikacje dozwolone  <3 .

A jak server wypali to ten w/w hosting oferuje też servery dedykowane (48 GB ram, 2x 6 rdzeniowe procki AMD za 300zł miesięcznie, 1 GBPs).

Opublikowano

Ja polecam tego VPS za niewielkie pieniądze ale dobra maszynka wyróżnia się od innych mam na niej postawionego TeamSpeak'a i moje wrażenia są miód malina.

Zestaw Professional:

https://www.mintshost.pl/vps.php

Na tym serwer pójdzie spokojnie 150 slotów oczywiście mówiąc tu o 54Mb na slot, 2 zależy jaki projekt ale spokojnie uciągnie 150 slotów

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Najlepsze sa dedyki ale za 100 zl nwm czy kupisz jakis. JEzeli chodzi o VPS wybierz na fiberhost.pl i mysle ze w tej ceny spokojnie 60 slotow bedziesz mial,

Opublikowano

Na VPS masz te 1GB ram ale z 10osób ma ten ram... jeśli komuś braknie to zabiera z twojego...

Widzę to samo co UP. Nic a nic się nie znacie na tym a piszecie takie brednie że szok...

@topic

Polecam ci kupić serwer dedykowany lub w hostingu. Wtedy masz pewny ram i procka a nie jak na VPS że ci 10innych osób kradnie twoje parametry.

Ja sie nie znam? .. Zapewne vps jest trudniejszy do konfiguracji ale lepiej chodzi, a chyba nie chcesz zeby ci serwer zamulal..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...