Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Security Alert w C9

Estranell

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż zainstalowałem właśnie grę C9 (Continent of the Ninth), podczas uruchomienia gry, a dokładniej w dwóch momentach, albo przy wyborze serwera, albo przy tworzeniu postaci, wyskakuje mi błąd "Security Alert", o treści takiej, że mam niby zainstalowanego jakiegoś hacka, że coś się aktualizuje, żebym zamknął wszystkie inne programy i uruchomił grę na nowo. No więc tak zrobiłem, powyłączałem wszystko co jest możliwe, dodam, iż nic się nie aktualizowało, ale nadal nic nie pomaga. Szukałem pomocy na zagranicznych forach, ale nic nie znalazłem, proszę o pomoc !

Poniżej dodaję ss'a owego błędu:

34443337322011941223.jpg

Opublikowano

Wszystko fajnie, tylko gdzie znajdę to całe "AVA/binaries" etc. ?

@Edit

Problem nadal występuje. Nic nie dały te rozwiązania, napisałem także do supportu, ich metoda też nic nie dała, napisali też, że jakby nie pomogło, to proszą o ten plik "xigncode.log", ale nadal nie uzyskałem odpowiedzi.

Opublikowano

Miałem kiedyś ten sam problem, gdy chciałem zagrać na europejskim serwerze. Co zrobiłem ? Polazłem na serwer amerykański i wszystko pięknie chodzi :D

Jeśli to nie pomoże, zamknij wszystkie aktywne procesy i zaktualizuj klienta.

Opublikowano

Wrzucam screen procesów:

1397509316-U628221.jpg

@UP Niestety w moim przypadku nic to nie dało, także próbowałem zalogować się na US, lecz nadal to samo.

Dodam jeszcze, że nadal czekam na ponowną odpowiedź supportu. Znalazłem pewną metodę na polskim forum C9, która sugeruje usunąć cały folder "XIGNCODE_GP", następnie uruchomić launchera i wybrać opcje "Check" - bez skutku. Skanowałem komputer anty-wirusem, potem go wyłączałem, w przypadku firewall tak samo, ale nadal bez różnicy. Nie wiem, co mogłoby tu jeszcze pomóc. Słyszałem, że w czwartki odbywa się jakieś "sprawdzenie?" plików gry w tym także Xigncode, więc może trzeba poczekać. Jednak i tak proszę was o pomoc, dzięki!

PS. Proces "FSCapture.exe" to program do robienia zrzutów ekranu, więc normalnie jest on wyłączony :).

Opublikowano

Error Code : 0xE019100B

**This error code will output when illegal program is detected on your PC.

Solution

Please delete all the files which are located below.

C:\users\computer name\appdata\local\temp

spróbuj

też miałem ten sam problem żadne aktualizacje,sprawdzenia nie pomogły jedynie co pomogło to format komputera

zobacz też to http://forums.webzen.com/Topic2341673.aspx

Opublikowano

Komputer jest nowy, póki co nie zamierzam robić formatu z powodu jednej gry. Spróbuję tej drugiej metody i dam edita :).

@Edit

Niestety ta metoda także nic nie dała, ale i tak dzięki wszystkim za pomoc :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...