Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Vilche

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szukam porad i rad. I chciałbym zaczerpnąć od was zdania na ten temat. 

Często wchodzę sobie do autobusiku i przyglądam się każdemu wchodzęcemu do środka i zastanawiam się który to on, i sposób na ucieczkę xD

Czy udało wam się zwiać podczas sprawdzania bilecików?

Jak ominąć kanara?

Po czym go poznać?

Złapali ciebie?

Często jezdzisz bez bileciku?

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Ostatnio jak wsiadłem wsiadł razem ze mną nie miałem biletu a moje 2 koleżanki miały, ja do niego, że dopiero wsiadłem i jeszcze nie kupiłem on na to, to czemu stoisz na tyle tramwaju? a ja, że już idę kupić poszedłem kupiłem jak podszedłem tam gdzie on był wcześniej moje koleżanki powiedziały, że już wysiadł chuj xD i 4.70 na marne xD (wszystko odbywało się w warszawie xD)

Opublikowano

Pojeździsz chwilę po mieście i ogarniasz gdzie kanary są a gdzie jesteś bezpieczny :)

A jak to nic nie da to tradycyjny wyskok na najbliższym przystanku bądź patrzenie się w przestrzeń i udawanie, że nic nie słyszysz do czasu aż drzwi się otworzą (Raz zadziałało xD)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Pojeździsz chwilę po mieście i ogarniasz gdzie kanary są a gdzie jesteś bezpieczny :)

A jak to nic nie da to tradycyjny wyskok na najbliższym przystanku bądź patrzenie się w przestrzeń i udawanie, że nic nie słyszysz do czasu aż drzwi się otworzą (Raz zadziałało xD)

Chciałbym dodać do tego, że najlepiej mieć słuchawki na uszach :P

Opublikowano

Ja jeżdżę bez biletu jako osoba niepełnosprawna. U mnie kanarów łatwo rozpoznać bo zawsze ci sami jeżdżą. Ostatnio często zauważałam, że nie zawsze wszystkim tak sumiennie sprawdzają a coraz częściej widzę, że przeglądają bilety w "biegu". Także można udawać, że się bilet wyciąga a on pójdzie dalej. A jak jesteś w zatłoczonym autobusie to masz szansę spierdolić na najbliższym przystanku. U mnie też w autobusach są komunikaty, że trzeba wyciągać bilet do kontroli więc można wtedy już spierdolić.

Chciałbym dodać do tego, że najlepiej mieć słuchawki na uszach :P

Nie działa, raz tak miałam (sytuacja nie zamierzona) to kanar mnie trzepnął w ramie żebym się ocknęła.

Na telefony jest chyba jakaś apka, gdzie się można sprawdzić, w którym autobusie jest kanar.

Opublikowano

Regularnie jezdzic liniami i w koncu sie rozpozna ktory to kanar. W okresie wakacyjnym ani razu biletu nie mialem bo autobusy zatloczone i gdy zobaczylem, ze jakis wsiadal to zanim do mnie doszedl wychodzilem z busa ;)

Opublikowano

Czy udało wam się zwiać podczas sprawdzania bilecików?

Nie miałem okazji

Po czym go poznać?

W średnim wieku często ma smycz na której ma plakietkę zazwyczaj dwóch/trzech

Złapali ciebie?

2 razy akurat miałem bilet

Często jezdzisz bez bileciku?

Jakieś 2 lata mam jeden bilet w kieszeni i jak wsiada ktoś podejrzany to kasuje (Jezdze o tych samych porach od 2 lat wiec mniej wiecej wiem kto jezdzi regularnie a kto mi nieznajomy.)

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...