Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Egzamin gimazjalny

Bitch.Please

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Za nie całe 10dni będzie egzamin więc chyba czas najwyższy się zacząć coś uczyć (tylko zagram rundke w lola, może 2 no może 10). 

Tylko pytanie jest czego się uczyć? Matematyke ogarniam, angielski spoko, historia i wos.. jebać to, polski to każdy debil potrafi czytać ze zrozumieniem. Zostają nam te 3 najgorsze najokrutniejsze przedmioty (fizyka, chemia, biologia).  

Czego się pouczyć z tych przedmiotów? Jakie są najbardziej podstawowe informacje które mogą być na teście? Zapewne jest tutaj kilka osob podobnych do mnie, więc czego wy się uczycie gimby? 

Opublikowano

pierwiastki i zwiazki chemiczne , pewnie bedzie cos z ukladu okresowego  , z biologi moga byc jakies tkanki itp , z fizyki to najlepiej jak bys umial wzory na wszystyko szybkosc itp . 

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Ja osobiście nie uczę się nic do tgo testu, bo wszystko wiem.

Ale jeśli już, to radzę Ci przeglądnąć kolorowe kartki z klas 1-3 z podręczników, przeczytać podsumowania i jeśli się uczyłeś w miarę systematycznie, to wszystko Ci się przypomni. Chodzi mi oczywście o te podręczniki z przedmiotów, które nie umiesz bardzo dobrze.

Opublikowano

Nie ucz się do niczego do tego testu powinno się podejść spontanicznie na luzie.

Z polskiego sobie streść wszystkie lektury z gim bo samo czytanie ze zrozumieniem ci nie starcza.

Z chemii mozesz powtórzyć coś o budowie atomu z fizz kinematyke a z biologii budowe jednokomórkowców i basta nic więcej ci nie potrzeba dasz rade i bez nauki (Jak każdy c:)

Też parę lat temu panikowałem na myśl o tym teście teraz wiem że do tego trzeba na luźno.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Też to gówno będę pisał najbardziej obawiam się historii i wosu tych dat nie zapamiętam reszta luzik ;)

@top

ucz się z zeszytów albo jak nie masz to porozwiązuj testy z poprzednich lat

Opublikowano

Matematyka/fizyka - w sumie faktycznie, wzory powinny wystarczyć (tylko trzeba jeszcze umieć z nich korzystać  ^_^ ) Z chemii warto przypomnieć sobie budowę układu okresowego (gdzie grupy, gdzie okresy itp.) a biologii dodatkowo systematykę (typy, gromady...) Mimo wszystko powodzenia  :D

"Wróg mojego przyjaciela jest moim wrogiem"

Opublikowano

Z biologii na 80 % będzie coś z ekologii, a z fizyki kinematyka. Z historii opłaca się chyba tylko uczyć kto kiedy panował w polsce.

Opublikowano

Jeśli nie masz problemów ze zdaniem, to dasz radę, powtórz tylko sobie budowę rozprawki i charakterystyki (czyt. raz przeczytaj z podręcznika) (może wylecieć z głowy, zawsze pomoże to), i tyle. Ja osobiście nie uczyłem się nic, a miałem dobre wyniki, tylko pamiętaj na luzie, przed egzaminem zjedz, pogadaj ze spokojnymi ludźmi (ci którzy skaczą z nerwów tylko ci ich narobią), napisz egzamin spokojnie, bez pośpiechu (tylko się wydaje że mało czasu, a tak naprawdę jeszcze ci wolnego zostanie najpewniej).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...