Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grupy informatyków amatorów

piotereczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuję amatorskiej grupy interesującej się informatyką i robiącą cokolwiek. Mody do gier, spolszczenia, jakieś swoje gry wersji Alpha, programy. Szukam czegokolwiek tego deseniu, choć wolałbym ludzi przyjaźnie nastawionych, współpracujących, rozważających propozycje co by tu dalej robić.

Ważnym aspektem jest własna strona na płatnym hostingu (choćby OVH), cokolwiek... Amatorów, ale podchodzących do zadania co najmniej na serio.

1.Czytasz mój opis

2.Teraz mówisz sobie: to fakt.

3.Twoja ręka spoczywa na myszce.

5.Nie zauważyłeś/aś że nie ma punktu 4.

6.Teraz to sprawdzasz.

7.Uśmiechasz się.

8.Nadal czytasz opis

9.Wiesz że to co przeczytałeś/aś to prawda

Opublikowano

Ja się szkole na webmastera. PHP + Mysq i HTML5  a css trochę kuleje bo nie mam wizji artysty (czyli co z dwóch opcji wygląda lepiej, więc zazwyczaj zrobię coś tak, że większości się nie podoba)

Opisz dokładniej co to ma być za projekt i jaki ty będziesz miał w tym udział. Zaciekawiło mnie ale to chyba związane z grami, tak?

Opublikowano

Powiązanie ludzi którzy mile w fajnym towarzystwie chcieliby spędzić czas. Wiesz, tworzenie własnych projektów, wzajemna pomoc w miarę możliwości.

wyglądałoby to m/w tak:

grasz w jakąś grę, spodobała ci się i chcesz coś odjazdowego dodać, pytasz czy ktoś pomoże i tworzy się modyfikacje

Z czasem przeszłoby to na tworzenie bardziej zaawansowanych dzieł, jak kto woli. Jakby się zebrała jakakolwiek grupa ludzi, nie tylko do programowania, ale też innych, można by pomyśleć nad stroną www (proponuję OVH, 100GB HDD za 100zł + domena(10zł), odnowienie domeny za 50zł/rok). Jest też opcjonalne wykorzystać jakiś hosting z programem partnerskim (Pay Per Download) i umieścić na forum reklamy google, by strona mogła się sama opłacić. Ewentualny nadmiar $ przeznaczyć na serwer TS / serwer gry / lub cokolwiek innego.

Robić to dobrowolnie i z radością na twarzy ucząc się programowania i praktykując wszystkie dziedziny informatyki. Ja bardzo chętnie pomógłbym stworzyć coś w php/html/css, wystarczy że wytłumaczysz mi (najlepiej na komunikatorze głosowym) pewne działania i mogę odwalić trochę brudnej roboty za ciebie, pomóc czymkolwiek.

Opłata za stronę www dla jednej osoby może być uciążliwe, robić składki / oczekiwać sponsorów i dotacji? Zagalopowałem się z tym pisaniem...

Zapomniałem o najważniejszym celu...  -poduczanie się w językach, zdobywanie nowych doświadczeń, REKLAMA swoich umiejętności bądź nawet zarabianie na nich (tylko większe projekty, dlaczego? kto ci kupi buty do stroju, jak reszty nie ma?)

ODNOŚNIE UDZIAŁU

Zasady Anonymous... czyli Każdy jest Równy, współpraca, wyrozumiałość, zaufanie.

1.Czytasz mój opis

6.Teraz to sprawdzasz.

7.Uśmiechasz się.

8.Nadal czytasz opis

Opublikowano

Byłby ktoś chętny na taki układ?

1.Czytasz mój opis

6.Teraz to sprawdzasz.

7.Uśmiechasz się.

8.Nadal czytasz opis

Opublikowano

W sumie, to ja bym mógł w czymś pomagać. Ogarniam HTML, trochę PHP. Ogólnie nie idę w ten kierunek, ale jako admin forum, czy czegoś jak piszesz, to bym się nadawał. Uczę się też grafikę robić, więc może by się przydało.

Opublikowano

To może ja też przedstawie swoje umiejętności... Ogarniam HTML, rozumiem kodowanie Pythona (nie ogarniam klas :( ), liznęłem Javę, chętnie douczę się robić strony internetowe (PHP / Python). Bardzo fascynuje mnie tworzenie modyfikacji do gier.

Do czego się nadaję? Do spraw organizacyjnych, uploadu drobnych plików (up 50KB/s - bajt, nie bit).

Nie wymagam nic, prócz współpracy i udzielania się w grupie - w miarę możliwości rzecz jasna. Gdzie moglibyśmy znaleźć wspólny zakątek? Jakieś propozycje?

1.Czytasz mój opis

6.Teraz to sprawdzasz.

7.Uśmiechasz się.

8.Nadal czytasz opis

Opublikowano

Wiadomosc nie dotarla... Mam nadzieje ze pujdzie nam lepiej niz w projekcie tworzenia sieci serwerów CS... grału 2-3 osoby, kolegi admina nigdy nie bylo na serwerze... Napisz co chciałeś napisać i coś wykombinujemy...

1.Czytasz mój opis

6.Teraz to sprawdzasz.

7.Uśmiechasz się.

8.Nadal czytasz opis

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...