Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyjazd w wakacje do Norwegii do roboty.

Eraken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej! W wakacje chciałbym wyjechać na 2 miesiące na budowę do Norwegii celem dorobienia sobie kilka tysięcy w przeliczeniu na polskie pieniądze ( przynajmniej tysiąc na rękę w miesiąc :) ) . Mój ojciec pracuje w Norwegii,więc może mógłbym z nim troche popracować. Od ilu lat mogę pracować na budowie i jak wyglądają stawki z pracy na czarno dla osoby niepełnoletniej :) ? Jak ogólnie to tam wygląda, był ktoś? Z góry dzięki. Ps . jeśli ktoś nie był niech nie pisze "spytaj ojca, w końcu tam pracuje", bo ojca spytam jak będę miał taką okazje, a chce wiedzieć w tej chwili. ;)

21515.jpg

Opublikowano

Jeśli masz robić na czarno to wiek nie ma znaczenia xD 

Ale praca na czarno za granicą jak nie jesteś pełnioletni ? A co jak ci sie coś stanie ?

Stawki ? zależy co będziesz robił, jakieś grosze powinieneś załapać :D

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Pomoc przy budowie, jakieś noszenie czy coś. Wdłg. mnie lepiej dawać na czarno bo nie ponosi się kosztów podatku itp. rzeczy jako pracodawca, ale ja tam mało wiem, gówniarz jeszcze jestem ;) A są jakieś plantacje w Norwegii żeby coś tam porobić/jakieś sady  ( niestety to nie Holandia :P ) ? 

21515.jpg

Opublikowano

na czarno jeśli stanie Ci się coś możesz zrobić wielkie kłopoty sobie jak i zarówno pracodawcy, sam mam wiele do czynienia z budową i wiem że przy takim zawodzie o wypadek nie trudno.

4003595.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...