Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyrzucanie przedmiotów co 3 sekundy

Elorth

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Człowieku czego Ty się sadzisz? Z tego co widzę po postach Naid jest ogarnięty w temacie i skoro Twierdzi że coś ma lukę to faktycznie może tak być.

Co do Twojego wcześniejszego posta powiedz mi co Ci da szybsze znikanie z ziemi w momencie gdy ktoś na raz wywali Ci kilka k itemków?

@ Dziękuje za udostępnienie liba, przyda się.

powiedz mi ktory serwer ma tyle graczy zeby do takiej ilosci wywalanych itemkow doszlo ^^

Opublikowano

powiedz mi ktory serwer ma tyle graczy zeby do takiej ilosci wywalanych itemkow doszlo ^^

Oświecę Cię,

jest skrypt w pythonie dzięki którym możesz wyrzucić 2k itemków w sekundę.

0LsM05U.png

Specjalista
Opublikowano

za liba na nowe game Ci podziękuje.

Lajka zostawię oczywiście mi się przyda dzięki wielkie.

Pozdrawiam.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

W sumie to zanim ktoś wpadł na wszczepienie liba do game, to miałem to zrobione difem :)

Wszystko miałeś podobno wszystko potrafisz a każdy wie jaki był twój serwer Devasto. Więc cię pozdrawiam i widzę że to zwykła nagonka na to że jesteś taki Zajebisty. 

Może jeszcze stoi, ale..

Opublikowano

Akurat destruct dużo umie, to jest niezaprzeczalne. 

Nie twierdzę że nie, słyszałem że umie ale nie widać żeby się to przekładało na jego serwery. Żeby nie było, to nie hejt tylko wszędzie tak pisze a co zrobił z Devasto? Szkoda graczy..

Opublikowano

Wszystko miałeś podobno wszystko potrafisz a każdy wie jaki był twój serwer Devasto. Więc cię pozdrawiam i widzę że to zwykła nagonka na to że jesteś taki Zajebisty. 

Może jeszcze stoi, ale..

Miałem 1 serwer, który nie trafił w gusta graczy. To tyle, nigdy nie mówiłem, że jestem dobry w marketingu, najwidoczniej nie potrafię dotrzeć do ludzi. Mimo to, w ciągu pierwszych 2 dni największy 'bug' jaki był na serwerze, to fakt, że do G trzeba było 55 ku zamiast 10. Poza tym miałem tylko problemy z patcherem na win8, ale to już nie moja kwestia. Tak więc, żeby wysnuwać wnioski o tym co mam, a czego nie mam- wpierw pokaż, że masz więcej.

Lib jest na imetku od jakiegoś roku.

http://screenshooter.net/0400945/fawjpvv

http://screenshooter.net/0400945/yelwnek

a tu mój libek sprzed ~roku

#include "MyDropItem.hpp"

bool DropItemNew(CHARACTER* ch, BYTE slot, BYTE count){
    if (ch->m_last_drop>get_global_time()){
        ch->ChatPacket(0, "Przedmioty można upuszczać w odstępach 1 sekundy!");
        return false;
    }
    else{
        bool result = o_DropItem(ch, slot, count);
        if (result==true){
            ch->m_last_drop = get_global_time()+1;
            ch->ChatPacket(0, "Udało się upuścić przedmiot");
        }
    }
}

Opublikowano

Miałem 1 serwer, który nie trafił w gusta graczy. To tyle, nigdy nie mówiłem, że jestem dobry w marketingu, najwidoczniej nie potrafię dotrzeć do ludzi. Mimo to, w ciągu pierwszych 2 dni największy 'bug' jaki był na serwerze, to fakt, że do G trzeba było 55 ku zamiast 10. Poza tym miałem tylko problemy z patcherem na win8, ale to już nie moja kwestia. Tak więc, żeby wysnuwać wnioski o tym co mam, a czego nie mam- wpierw pokaż, że masz więcej.

Lib jest na imetku od jakiegoś roku.

http://screenshooter.net/0400945/fawjpvv

http://screenshooter.net/0400945/yelwnek

return false;
    }
    else{
        if (result==true){
        }
    }
}

No masz rację, nie powinienem i sory.

Co do marketingu to ludzie wybierają serwery które są denne, nie wiem dlaczego. Ktoś  się natrudzi żeby zrobić coś swojego a oni i tak będą grać tam gdzie jest wszystko zrobione na gotowcach. 

No ale na Devasto coś tam ludzie narzekali na bugi map, loganie czy coś. Na twoim forum tak jest ale mniejsza już w to..

Opublikowano

No masz rację, nie powinienem i sory.

Co do marketingu to ludzie wybierają serwery które są denne, nie wiem dlaczego. Ktoś  się natrudzi żeby zrobić coś swojego a oni i tak będą grać tam gdzie jest wszystko zrobione na gotowcach. 

No ale na Devasto coś tam ludzie narzekali na bugi map, loganie czy coś. Na twoim forum tak jest ale mniejsza już w to..

Bo jest wielu ogarniętych gości na tym forum, lecz nie każdy miał wcześniej swój serwer. Team Resthea miał świetnych adminów znających się na robocie, ale nie mieli doświadczenia i to ich zgubiło. Nie znam technika, któremu wypaliłby pierwszy projekt. Dopiero przy robieniu kolejnego serwera każdy wie z czym się będzie musiał zmierzyć, analizuje błędy i robi wszystko by ich uniknąć.

Lib fajny, lepszy od difa na znikanie itemow po kilku sekundach. Z tym libem można ustawić znikanie po trochę dłuższym czasie.

Opublikowano

return false;
    }
    else{
        if (result==true){
        }
    }
}

Descu podrzucil byc mi skompilowanego tego libka. dziekuje, bo ja nie potrafie a ten z tematu blokuje czy nie wiem co robi ze quer nie dziala ;c

Opublikowano

Descu podrzucil byc mi skompilowanego tego libka. dziekuje, bo ja nie potrafie a ten z tematu blokuje czy nie wiem co robi ze quer nie dziala ;c

Query działa bez problemu, tylko select używasz w ten sposób:

local zapytanie = mysql.query("SELECT coins FROM account.account WHERE id = '"..pc.get_account_id().."';")
say("Ilość Smoczych Monet : "..zapytanie.coins)

(To tylko przykład jak używać query z tym libem)

pre_1405084226__sygnatura_3.png

Opublikowano

nie. niemcy z 10 razy pisali o powodzie blokady.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak poprawnie wgrać liba na game 34k ?

Wgrałem liba do /usr/lib dałem chmod 444 tak jak każdy inny ma,dodałem też do /usr/lib32 też dałem chmod 444.

Trzeba gdzieś jeszcze dodać czy jak ??

Opublikowano

Jak poprawnie wgrać liba na game 34k ?

Wgrałem liba do /usr/lib dałem chmod 444 tak jak każdy inny ma,dodałem też do /usr/lib32 też dałem chmod 444.

Trzeba gdzieś jeszcze dodać czy jak ??

Wgrywasz lib'a obojętnie do jakiej lokalizacji (przykładem będzie /usr/home/mt2/share/teodor.so) oraz edytujesz skrypt startowy.

W skrypcie startowym, tam gdzie jest odpalanie procesu game usuwasz całą linijkę i wklejasz tą:

env LD_PRELOAD=/usr/home/mt2/share/teodor.so ./proces &

(system 32 bitowy)

env LD_32_PRELOAD=/usr/home/mt2/share/teodor.so ./proces &

(system 64 bitowy)

Jeżeli chcesz odpalić kilka libów na raz:

env LD_PRELOAD="/usr/home/mt2/share/teodor.so /usr/home/share/teodor2.so" ./proces &

(system 32 bitowy)

env LD_32_PRELOAD="/usr/home/mt2/share/teodor.so /usr/home/share/teodor2.so" ./proces &

(system 64 bitowy)

Opublikowano

Ooo, proszę.

Teodor widzę rozkręcasz się.

Bardzo dobra robota, już pobieram i dodaję.

To już praktycznie nic nie jest w stanie wywalić channela :D

Pozdrawiam, Drakku.

Opublikowano

Ooo, proszę.

Teodor widzę rozkręcasz się.

Bardzo dobra robota, już pobieram i dodaję.

To już praktycznie nic nie jest w stanie wywalić channela :D

Pozdrawiam, Drakku.

Zamknij morde z tym pozdrawiam...

Bug jest w tym libie.

Jak ktoś wyrzuci przedmiot na serwerze to już następna osoba musi odczekać 3sec. tak samo jak po podniesienu.

Opublikowano

Bug jest w tym libie.

Jak ktoś wyrzuci przedmiot na serwerze to już następna osoba musi odczekać 3sec. tak samo jak po podniesienu.

Gdybym Ci o tym nie mówił to dalej byś o tym nie wiedział. :(

Opublikowano

Bug jest w tym libie.

hah, to powodzenia dla tych, którzy używają u siebie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...