Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nielegalny Windows (czy) Legalny Linuks

garguleczek

Nielegalny Windows (czy) Legalny Linuks  

38 użytkowników zagłosowało

1. 1. Nielegalny Windows (czy) Legalny Linuks?

• Nielegalny Windows
      38
    • Legalny Linuks
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bierz Windowsa 8. Na linuksa praktycznie nie ma gier ani dobrych programów, nic na to nie ma. Zależy jeszcze jaki masz sprzęt, ale Win8 32/64bit powinny pójść bez problemu.

Opublikowano

Hehe tylko nie ma skąd tego 8 wziąć... obecnie szukam 7 :)

Komputer to żadna rewelacja

PROCESOR 
AMD ATHLON II 240 (B22) 2X2,8GHz 5,6GHz 2MB L2 CACHE 45NM

PŁYTA GŁÓWNA
AMD 785G CHIPSET

PAMIĘĆ
8GB DDR3 

DYSK
160GB SATA 2 

KARTA GRAFICZNA
AMD RADEON HD4200 1GB 
FULL HD + 2X PCI-E X16

KARTA MUZYCZNA
REALTEK HD AUDIO CONTROLLER
Opublikowano

Jak zainwestujesz  w torrenty to mogę na pw podesłać pewnego linka :P.

w8.1 bez 2 zdań. Jedynie funkcja windows-aero jest przejebana. Bo programy typu action wyświetlają błąd 'funkcja windows aero nie jest włączona' potem wyświetla się ten komunikat z 10 razy i tylko reset pc pomaga..

graphic.png
Opublikowano

Czyli na win 8 lepiej chodzą gry są bardziej wydajniejsze od win7? Win 8 po prostu szybciej pracuje,szybciej się uruchamia itp? 

Opublikowano

No to tego się nie spodziewałem ale mimo wszystko nie jest prawdą to, że win8 bardziej pasuje np. Dla firm niż dla zwykłej osoby pod gry? Jest bardziej skomplikowanym Windowsem, nie zrozumiałym zgadzacie się z tym? Czy jak to jest?

Opublikowano

Jedynie w czym jest skomplikowany to włączaniu starych gier, aby uruchomić metina zajęło mi to około 15-30 min. Nie naprawiłem Cleo do gta bo nie idzie (żadna z 3-4 wersji nie pasuje). Więc gta z modem odpada.

Cs śmiga i to najważniejsze.

graphic.png
Opublikowano

No to tego się nie spodziewałem ale mimo wszystko nie jest prawdą to, że win8 bardziej pasuje np. Dla firm niż dla zwykłej osoby pod gry? Jest bardziej skomplikowanym Windowsem, nie zrozumiałym zgadzacie się z tym? Czy jak to jest?

He he, śmiechłem.

Już bardziej win7 pasuje do firm, niż Win8, ze względu na kafle, których i tak się nie używa.

Zresztą, zaraz będzie update z powrotem paska start i po "kłopocie".

436951440626370320491.png

Opublikowano

Mnie interesuje tylko steam, w razie problemów w każdym windowsie jest uruchamianie w trybie zgodności... :)

jak Upd paska ?

Coś zapowiadają że mają zniknąć kafle ?

Opublikowano

Kafle raczej nie znikną, ale będzie pasek Start jak w poprzednich wersjach. Modern UI i tak się na PC nie używa i po jakimś czasie o nim zapominasz ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Win 8.1 jest tak pobugowany że nawet nie wpisuj tej nazwy w wyszukiwarce. Jak nie chcesz metro instalujesz na W8 programik Start8, idealnie odwzorowuje start jaki mogli dać od początku.

Opublikowano

Bedzie zmodyfikowany pasek start... wyglad nowoczesniejszy, a w prawej kolumnie kilka kafelek + podobno duze mozliwosci modernizacji i wybor pasek/kafelki full

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Tylko teraz pytanie czy istnienie możliwość aby ściągnąć gdzieś z netu win 8.1 z tym paskiem start? Czy nie ma innej możliwości jak tylko kupi ogi za 400zl? A i jeszcze czy te aktualizacje na tym win8 są aż tak ważne? Bo pewnie na nieoryginalnym nie ma szans na aktualizacje.

Opublikowano

Ściągnij Win 8.0, do tego dodatek Start8. Pamiętam że czystą instalkę Win8 gdzieś na stronie microsoftu można było dostać. Na piracie możesz aktualizować, z tym że te aktualizacje wszystko psują. Ostatnio stwierdziłem że sobie zupdatuję różne rzeczy, skończyło się tym że musiałem walnąć formata bo system ledwo chodził. To samo miałem na W7, jedynie na XP Service Pack coś dawał.

Opublikowano

Mam tego win 8.1

Jest ok, bardzo lekki ale niestety na stronie dell oficjalnie i nieoficjalnie nie ma sterowników do tej wersji windowsa, dopiero na 7 x64 jest...

Więc muszę wrócić do 7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...