Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CS:GO System Rankingowy

Vanosh.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo,

chciałbym wiedzieć na czym polega ten cały system rankingowy. Wystarczy wygrywać żeby przechodzić dalej? Bo z tego co widzę, a nie zagrałem aż tak dużo. Zaledwie ~25 winów na rankedach. Awansowałem do golda, a potem tak wyglądały moje 3 kolejne gry:

EPOpAoi.png

x94alqI.png

BRR5rE2.png

Dużo zależy od czego? Po tych grach spadłem.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Różnie bywa. Przeciwnicy i twoja drużyna to losowe osoby. Może ci się trafić że wygrasz 5 pod rząd, albo przegrasz 5.

Najlepszym sposobem na to jest granie w 3-5 osób razem, bo wtedy większa szansa że ogarniecie cały mecz sami.

Najczęściej po 3/4 wygranych pod rząd awansujesz po 3/4 przegranych spadasz.

Opublikowano

Moim zdaniem to przydziela rangi po:

-wygranych/przegranych

-K/D

-Skuteczności

Nie chodzi o wygranych/przegranych pod rząd bo sam zaczynając grać popsułem sobie statystyki i w Srebrze II zagrałem z 40 meczy (i chyba 25-30 wygranych).

Jeśli chcesz żebym ci odpowiedział na pytanie, nie zapomnij zacytować mojego postu lub mnie oznaczyć  :)

Opublikowano

Zależy wszystko od rangi przeciwników i twojej drużyny i ofc od winów i lose'ów. Czasami musisz przegrać/wygrać 5 meczy, żeby spaść/awansować, a czasami 20 :D

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Nadal nie roruzmiem ale jakoś po remisie, 2 winach dalej awansowałem:

WtkKIgb.png

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

podejrzewam , że na niższych rangach szybciej się awansuje . W moim przypadku z GOLD 2 do GOLD3 wygrałem 1gre i 2zremisowałem i awansowałem ( w każdej grze staty na + ) .Wiadomo , czym lepsze staty i win /lose teamu zależą od awansu do wyższej rangi :)

Pozdrawiam Wszystkich :)

Opublikowano

czym bardziej kosmiczne ratio wygranych do przegranych czyli np. 50 wygrany 2 przegrane duża szanse , że dowali co cheaterów ;/

lepiej przegrać na początku i powoli dochodzić  do rangi niż odrazu do np . protektorów 

3621780428.png

Opublikowano

valve mniej więcej opisuje jak to wygląda.

P. Czy mam unikać gry ze znajomymi, którzy mają słabszą rangę? Przecież mogą popsuć moje statystyki.
O. Nie. Po pierwsze, system doboru graczy będzie szukał gry, uwzględniając też poziom umiejętności twojego znajomego. Po drugie, system prognozuje, jak dobrze mogą grać osoby z oby dwóch zespołów. Przegrana meczu ze słabszym graczem w drużynie nie wpływa na twoją rangę. Jeśli zawsze grasz dobrze, będą dobierane osoby, które są w twojej grupie umiejętności.
P. Jak określacie moje umiejętności po wygranych 10-ciu meczach?
O. Gdy grasz pierwszy raz, nie wiemy jak dobrze grasz. Grając coraz to więcej meczów, używamy twoich zwycięstw i porażek do określenia, do jakiej grupy umiejętności mamy cię przydzielić. Im więcej meczów grasz, tym lepiej system dobiera ci przeciwników. Wygrywając 10 gier, dajesz nam informacje, dzięki którym możemy oznaczyć cię odpowiednią rangą, która w późniejszym czasie będzie pomocna w dobieraniu przeciwników.

P. Czemu widzę różne rangi w tabeli na koniec meczu? Czy nie powinno być tak, że wszyscy mają ten sam poziom umiejętności?
O. W większości meczów jest małe zróżnicowanie rang. Jeśli widzisz graczy z lepszym poziomem, to prawdopodobnie te osoby grają dla zabawy lub weszły ze swoimi znajomymi, którzy mają odpowiednią dla meczu rangę.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja wygrywajac 14 gier pod rzad awansowalem tylko raz. Sam tez nie rozumiem tych gier rankingowych i nie mam zielonego pojecia jak to dziala.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

ludzie ale co tu tłumaczyć ? co tu do rozumienia ? nie ogarniam was....

po prostu jak grasz na swoim poziomie, uczysz się, coraz więcej zabijasz, wygrywasz remisujesz czy przegrywasz :)

ranga dobiera takich przeciwników, z którymi możesz powalczyć.... 

kilka wygranych (stajesz sie lepszy - coraz wiecej zabijasz - prowadzisz ) remisów czy przegranych (prowadzisz, zabijasz,ogarniasz) prowadzi do zwiększenia rangi...

tumblr_o91znsFM7l1rdcn48o1_500.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...