Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do max 2000 zł pod gry.

LegosPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko złożył by mi ktoś jakiś komputer 100 % pod gry , bez pudła bo mam i bez dysku twardego który jest pod sata ;] Z góry dziękuję wynagradzam lajkami :}

Opublikowano

Czy msi od asusa nie jest wydajniejszy , czy tansze plyty asrocka są złe ? Czy ten procesor jest ok i uciagnie nowsze gry , czy jest na dzien obecny duza roznica miedzy 4 a 8 gb ram ? Czy ten zasilacz jest odpowiedni myslac na przyszlosc ?

Opublikowano

różnica miedzy asus'em a msi jest znikoma, na temat płyty się nie wypowiem, Procesor powinien starczy na tegoroczne produkcje jak i przyszłe ,

w tych czasach 8gb ram bardziej się opłaca (spójrz wymaganie bf4 dla Ultra) a warto wspomnieć ze prawdopodobnie za rok będzie wchodził DDR4 i nie pamiętam dokładnie ale chyba będą o najmniejszej pojemności 8gb i 2133 MHz (z tym 8gb mogło mi się pomylić :D )

Opublikowano

Czyli ten zestaw uciagnie nowsze gry na ultra takie jak bf4 czy thief + zauwazylem ze mozna zlozyc tanszy zestawik a o podobnych parametrach :)

Opublikowano

BF4 na wysokich, Thief raczej na ultra. Można nieco taniej, ale jeśli jesteś w stanie kupić ten, to nie ma sensu ciąć.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

R9 270 od Asusa kosztuje 710 PLN. Osiągi R9-tki są z reguły 2-3% wyższe od GTX 660.

Teraz zastanów się, czy zamierzasz podkręcać. Jeśli nie, to równie dobrze możesz wybrać 660-tke, która kosztuje 70 PLN mniej.

http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-660-2gb-ddr5-192-bit-hdmi-dp-box-gtx660-dc2ocph-2gd5-583985/

Powstałą różnicę dopłać do lepszego PSU.

Opublikowano

Tylko ze r9 ma 256 bit przyczym gtx tylko 192 bit, i wszyscy mowia ze dziala lepiej i wgl w sumie mam dylemat wolal bym gtx ale jezeli r9 lepsza i wydajniejsza w grach to czemu jej nie brac :) to pomoze mi ktos , ktora kartr 100 %do gier gtx czy r9

Opublikowano

będę grał gry np w CS:GO , Infestation ( Warz) , Battlefield 3 i 4 , Najnowsze Cody od BO 2 i tym podobne , ale i tak na rankingu kart graficznych jest ponad 1000 pkt różnicy między gtx 660 a r9 270

Opublikowano

Wypadałoby według mnie brać R9 i kręcić ile tam da radę, tym bardziej że nie trzeba ciąć, w budżecie mieści się idealnie.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...