Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Teleport peta game 2089.

YouAreMPC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@YouAreMPC

Według Twojej teorii większość serwerów korzystających z gotowych PET'ów na game2089 nie ma racji bytu. Dlaczego? Zastosowany jest tam timer 0.2 sec. jeśli się nie mylę ale na pewno jest on wykonywany szybciej niż sekunda ^^ Podobnie jak rajdy czyt. "dungeony" które mają w kodzie użyte timery bądź server_timery to są 2 przykłady rzeczy które w Twoich oczach powinny lagować serwer, prawda jest taka że opóźnienia jakie się przy tym wytwarzają są milisekundowe co ma znikomy wpływ na płynność działania serwera.

Obiekty czy npc stojące na mapie wytwarzają większe opóźnienia dla przeciętnego gracza niż timer. Tyle z mojej strony.

dCrwk2h.gif

Opublikowano

@YouAreMPC

Według Twojej teorii większość serwerów korzystających z gotowych PET'ów na game2089 nie ma racji bytu. Dlaczego? Zastosowany jest tam timer 0.2 sec. jeśli się nie mylę ale na pewno jest on wykonywany szybciej niż sekunda ^^ Podobnie jak rajdy czyt. "dungeony" które mają w kodzie użyte timery bądź server_timery to są 2 przykłady rzeczy które w Twoich oczach powinny lagować serwer, prawda jest taka że opóźnienia jakie się przy tym wytwarzają są milisekundowe co ma znikomy wpływ na płynność działania serwera.

Obiekty czy npc stojące na mapie wytwarzają większe opóźnienia dla przeciętnego gracza niż timer. Tyle z mojej strony.

No ale ja tak nie "sondze". Napisałem że podobno bo ja nie wiem.. Tak pisali kiedyś doświadczeni dlatego tak napisałem xD

Opublikowano

2x up a co ma być? Ślepy jesteś? 

Najwyraźniej Ty jesteś ślepy.

Powiedz po co tutaj else

if x1+30 < n_x or y1+30 < n_y or x1-30 > n_x or y1-30 > n_y then
-- Tu dajecie przywołanie swojego peta. Gdy w ciągu kilku sekund zrobimy więcej niż 30 kordów x/y
-- to pet się zrestartuje.
else
end
Opublikowano

Najwyraźniej Ty jesteś ślepy.

Powiedz po co tutaj else

-- Tu dajecie przywołanie swojego peta. Gdy w ciągu kilku sekund zrobimy więcej niż 30 kordów x/y
else
end

o japierdole xD bo nie usunąłem? miałem tam dodaną inna funkcje. ps: co za problem usunąć? Co nie wiesz jak hahah beka. 

Opublikowano

o japierdole xD bo nie usunąłem? miałem tam dodaną inna funkcje. ps: co za problem usunąć? Co nie wiesz jak hahah beka. 

Dokładnie, nie wiem jak usunąć, możesz to zrobić?

Opublikowano

else
end

ogólnie jestem noobem i mam pytanie, w to miejsce "Tu dajecie..." mam coś wpisać czy jak ;o? bo po dodaniu tego questa, pet i tak się do mnie nie tepa

Opublikowano

Tak, ale jakbyś użył loop_timer - to kordy by się cały czas uaktualniały i if by nie działał :D

Jesteś tego pewien?

when 53001.use begin
    -- przywołanie peta
    x = pc.get_x()
    y = pc.get_y()
    loop_timer("sprawdz_odleglosc", 5)
end
when sprawdz_odleglosc.timer begin -- warto dodać dodatkowy warunek sprawdzający czy pet jest przywołany.
    local x1 = x
    local y1 = y
    n_x = pc.get_x()
    n_y = pc.get_y()
    end
    x = pc.get_x()
    y = pc.get_y()
end
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...