Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Gif/banner

Miyoshi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musisz nauczyć się korzystać z osi czasu. Oś czasu jest tylko w najnowszej wersji photoshopa (cs6).

To niebieskie co lata po sygnaturze/bannerze to jakaś flara z trybem ekran/jaśniej.

Układasz na warstwach flary w odpowiedniej kolejności i odpowiednim miejscu, dajesz na oś czasu i ustawiasz z jakim czasem mają się zmieniać. Wiem, może trochę skomplikowane ale tak się tylko wydaję. Tą oś czasu ogarniesz w jakieś 15min. Na samym końcu musisz zapisać jako format .gif

To samo możesz zrobić z napisami, aby kolejno się zmieniały. 

Jak coś pominąłem to pisz.

w6qirs.jpg

Opublikowano

Jak się nie mylę można to też zrobić w Adobe After Effect i zapisać w rozszerzeniu .gif ale nie jestem pewien ;) 

936131400425106482086.png
Opublikowano

Pierwsze co, to weź sobie na widok oś czasu. Potem stwórz sobie grafikę pierwszego 'obrazka', po czym pod osią czasu masz taki jakby zawinięty kwadracik, który duplikuje Ci dany 'obraz'. I robisz tak x razy, dopóki nie będziesz miała gotowej grafiki do animacji. Potem możesz zmienić sobie prędkość 'slajdów'. Gdzie? Na osi czasu masz każdy oddzielny slajd i tam zazwyczaj pisze 0 sek (zależy jak masz ustawione), tam klikasz i zmieniasz. Jak już wszystko będziesz miała gotowe, to bierzesz Plik -> Zapisz dla internetu -> Zaznaczasz GIF i najlepsze dla Ciebie ustawienia -> Zapisz -> Wybierasz format tylko obrazy (bodajże) I gotowe. ;)

zSCFQrN.png

Opublikowano

W Adobe After Effects masz taki plugin, który nazywa się CC Light Sweep o ile dobrze pamiętam. On Tworzy taką poświatę.

Ale można to również zrobić w Photoshopie zwykłą flarą. Ale photoshopem jest to pierdzielenie się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...