Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Po ostatnich rozkminach...

GGoldRock2k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po ostatnich rozkminach doszedłem do wniosku ze wybiorę coś takiego:

##########################################################################

#

#   Zasilacz: XFX 650W Modular  CLICK ]

#

#   Dysk Twardy: Seagate 1TB [ CLICK ]

#

#   Pamieci RAM: Kingston HyperX Beat 16GB / 1600Mhz [ CLICK ]

#

#   Procesor: Intel Core I7-4770K 3.5Ghz BOX [ CLICK ]

#

#   Obudowa: Zalman Z12 Plus [ CLICK ]

#

#   Płyta Główna: ASRock Z87 EXTREME4 [ CLICK ]

#

#   Karta Graficzna: Asus GeForce GTX 780 3GB [ CLICK ]

#

##########################################################################

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Czy będziesz podkręcał?

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

Kartę graficzną zmień na tego Asusa

http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-780-3gb-ddr5-384-bit-hdmi-dp-dvi-box-gtx780-dc2oc-3gd5-598189/

Tańsza, ma bardzo dobre chłodzenie i wysoki potencjał OC. Co najważniejsze ma też o rok dłuższą gwarancję niż ten Gaiward co przy karcie za taką kwotę jest bardzo istotną kwestią.

Poza tym zestaw jest ok, ale w przyszłości jak zabierzesz się za podkręcanie procesora to należy dokupić dodatkowe chłodzenie na procesor, chyba, że już posiadasz jakieś konkretne.

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770/
to ta usługa.
Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz
O44Y129AC8
i naciśnij obok wyślij to koszt montażu się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz wybrać kartę sieciową wi-fi Asusa, dokładnie taką
http://www.morele.net/karta-sieciowa-asus-usb-n10-nano-621331/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
Opublikowano

Jaki budżet?

5000zł - 5200zł

Czy będziesz podkręcał?

Tak będę podkręcał i procesor i kartę graficzna i ram

Kartę graficzną zmień na tego Asusa

http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-780-3gb-ddr5-384-bit-hdmi-dp-dvi-box-gtx780-dc2oc-3gd5-598189/

Tańsza, ma bardzo dobre chłodzenie i wysoki potencjał OC. Co najważniejsze ma też o rok dłuższą gwarancję niż ten Gaiward co przy karcie za taką kwotę jest bardzo istotną kwestią.

Poza tym zestaw jest ok, ale w przyszłości jak zabierzesz się za podkręcanie procesora to należy dokupić dodatkowe chłodzenie na procesor, chyba, że już posiadasz jakieś konkretne.

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770/
to ta usługa.
Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz
O44Y129AC8
i naciśnij obok wyślij to koszt montażu się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz wybrać kartę sieciową wi-fi Asusa, dokładnie taką
http://www.morele.net/karta-sieciowa-asus-usb-n10-nano-621331/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A

1. Właśnie dużo ludzi mówi mi żeby wziaść tego asusa tylko za bardzo on mi się nie podoba.

2. Co do tego montażu to obawiam się ze mi źle złażą i będzie kłopot ale dwa jeśli oni coś zwalą to oni będą musieli dać nowa kartę graficzna lub coś innego.

Logo_IGracze.png

Opublikowano

No bo Asus jest lepszy. Phantom nie jest zły, ale cudowny też nie jest. Jego główną wadą są 2 lata gwarancji co przy karcie za tak ogromne pieniądze jest trochę śmieszne. Asus daje 3 lata gwarancji i jest to o wiele lepsza opcja.

A co do samego wyglądu to co to za różnica? Kartę i tak widzisz tylko z boku oraz od góry, od sporu, gdzie są wentylatory za bardzo jej widział nie będziesz. Zresztą rzekłbym, że Asus od góry jest sporo ładniejszy bo ma backplate, a Phantom nie ma nic.

Jak nie chcesz montażu to weź sieciówkę wi-fi, zawsze to wysyłka gratis będzie :)

Opublikowano

No bo Asus jest lepszy. Phantom nie jest zły, ale cudowny też nie jest. Jego główną wadą są 2 lata gwarancji co przy karcie za tak ogromne pieniądze jest trochę śmieszne. Asus daje 3 lata gwarancji i jest to o wiele lepsza opcja.

A co do samego wyglądu to co to za różnica? Kartę i tak widzisz tylko z boku oraz od góry, od sporu, gdzie są wentylatory za bardzo jej widział nie będziesz. Zresztą rzekłbym, że Asus od góry jest sporo ładniejszy bo ma backplate, a Phantom nie ma nic.

Jak nie chcesz montażu to weź sieciówkę wi-fi, zawsze to wysyłka gratis będzie :)

Dla mnie wygląd oraz wydajność liczy ale zamienię sobie na tego asus'a dwa nie powiedziałem ze nie chce montażu tylko się obawiam ze coś zjebią, 2. jak on zjebią on naprawiają.

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Jeśli masz pewność, że sobie poradzisz z montażem, to nie ma sensu powierzać tego sklepowi ;)

Pewnie ze mam pewność ale jak my przyślą zepsuty komponent to będzie grubo iż nie będę kupować nowego, 2 nie będę czekać iż nie będę miał czasu bo nie mieszkam tez w Polsce tylko w Angli. 

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Pewnie ze mam pewność ale jak my przyślą zepsuty komponent to będzie grubo iż nie będę kupować nowego, 2 nie będę czekać iż nie będę miał czasu bo nie mieszkam tez w Polsce tylko w Angli. 

Zamawiałem w PL około miesiąca temu PC'ta na morele. W pierw do rodziny w PL potem do mnie kurierem. Czekałem około tygodnia ale części w stanie idealnym do mnie przyjechały. Wszystko śmiga jak powinno a szansa na wadliwą sztuke jest jak 1 do tysiąca. Też ryzykowałem ale jak widać wszystko jest cacy.

Najgorsze to będzie z wysyłką na gwarancje (jak coś padnie) ale nie wygląda na to żeby padło bo wszystko śmiga pięknie.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...