Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam problem z kartą graficzną i już nie wiem co robić !POMOCY!

XRondlu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3 miesiące temu zakupiłem nową kartę graficzną ASUS Radeon HD7790 OC 2GB. I wtedy zaczęły się problemy, włączyłem GTA IV ustawiłem najwyższą grafikę i wczytałem save gra miała średnio 24 FPS (na takiej dobrej grafice np. GTA IV było mało wymagającą grą). Myślałem że mam za stare sterowniki, więc zainstalowałem nowe, nic to nie zmieniło. Działo się z nią jeszcze coś innego w programie dołączonym na płytce ASUS GPU Tweak ustawiłem moc wentylatorów na MAX, a potem na AUTO tak jak było. Po chwili odświeżając pulpit pokazywały się zielone i czerwone linie wzdłuż kolorów. Włączając obojętnie jaką grę działo się to samo, wentylatory na grafice gwałtownie przyśpieszały i komputer po jakiejś minucie resetował się. Gdy się włączył wszystko wróciło do normy. Mój kuzyn napisał na forum ten problem i podał wszystkie specyfikacje komputera, na forum stwierdzili że winowajcą jest zasilacz TRACER 520W ( http://www.mpcforum.pl/topic/1125786-moj-kuzyn-ma-problem-z-nowa-karta-graficzna/ ). Zasilacz kupiłem 3 dni temu po montażu nic się nie zmieniło. Ostatnio czytałem o aktualizacji BIOS-u

http://www.pcworld.pl/artykuly/325316/Aktualizacja.BIOS.u..szybko.i.bezpiecznie.html

) i dowiedziałem się że przy wstawianiu nowej grafiki zalecana jest aktualizacja BIOS-u płyty głównej. Po zaktualizowaniu do najnowszej wersji problem nie znikną.

Już nie wiem o co chodzi i co mam zrobić.               Proszę pomóżcie, już dużo kasy wydałem i nie jestem zadowolony.

W tej chwili mój sprzęt to: Płyta główna: Asus M5A78L LE, Procesor: AMD FX-4130 4x 3.8, Karta graficzna: Asus Radeon HD7790 OC 2gb, RAM: Kingstong HyperX Black 4gb/1600 CL9-9-9, Dysk: WD Green 1TB SATA III, Zasilacz: XFX Pro Series 550W (Certyfikat Wydajności 80+ Bronz).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...