Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

osoby, która pomoże stworzyć grę podobną do "POU"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym stworzyć grę w stylu "Pou". Chodzi mi o tamagotchi na telefon lub komputer. Nie mogę zdradzać szczegółów, bo jeszcze ktoś zgapi :D Nic narazie nic nie umiem, ale moge sie nauczyć. Chcę z kimś współpracować. Nie mam kasy ale moge zaoferować zarobki z reklam i "Doładowań w grze". Prosze podać też dowód że umiesz tworzyć gry.

Opublikowano

Czyli sprowadza się to do tego: "Zróbcie mi grę."
Skoro nic nie umiesz, to nawet nie zaglądaj do tego działu.
Jeżeli chcesz pisać na Androida to naucz się Javy i OpenGL lub jakiejś biblioteki 2D, która jest kompatybilna z Androidem.

Opublikowano

Jeżeli chcesz pisać na Androida to naucz się Javy i OpenGL lub jakiejś biblioteki 2D, która jest kompatybilna z Androidem.

ale ja chce zeby mi ktos pomogl :( chce zrobic cos wspolnie !

Opublikowano

Tylko, żeby chcieć pomocy trzeba znać przynajmniej podstawy programowania. Przeczytaj parę kursów dotyczących programowania i wróć spowrotem szukać osoby do pomocy.

Opublikowano

co do nauki to nie musi uczyć sie javy i jakiejś biblioteki. Wystarczy że ogarnie i pobawi sie w unity 3d :)  (Najszybszy i najprostszy sposób.)

Opublikowano

'Pou' w unity?
Po za tym Unity też się skryptuje: C#, JavaScript, Boo.
Lepiej zrobić w 2D i nie zasypywać pamięci bezużytecznymi dodatkami.

Opublikowano

Skoro weszliście na temat unity i androida. Jak zrobić aby nasza gra działała na androidzie? Możecie mi to jakoś przybliżyć? Zacytujcie jeśli odpowiecie. ;)

Opublikowano

Jeżeli nic nie umiesz, to nikt Ci nie pomoże. Taka prawda.
Ludzie dołączają do projektów, jeżeli widzą, że zadania są równo podzielone. Nikt nie chce pracować sam i oddawać komuś swoich zarobków.

Opublikowano

Java LWJGL polecam :D puki co ucz się javy .
Nie wiem czy mogę ci podesłać link do mojej gry, jeśli lamię regulamin to proszę napisać;/

Ale łap :D

- to można osiągnąć nauką(tak samo jak minecraft).

Mobilna Szkoła - https://m-szkola.pl/

Opublikowano

naprawde thx za pomoc :( pisze o jednym a wy dyskutujecie o tym zebym sie uczyl ...

Nie ośmieszaj się. Prawie wszyscy mają jakiś pomysł na gre i zarobek bo to najmniej ważne. Zapłać komuś za ową grę, a nie szukasz kogoś kto cie "nauczy robić gre" haha (czyt. murzyna)

Masz masę poradników w internecie za darmo.

Opublikowano

Lub HTML5+CSS+JS. Teraz w tym się tworzy multiplatformowe aplikacje :)

Opublikowano

@Katana3 

Dzięki za informację :) Nie jestem jakoś super zagłębiony w technologie mobilne, ponieważ mnie one nie interesują. Byłem przekonany, że w HTML i JS appki pisze się wyłącznie na Win8.x Desktop, dlatego nie podawałem tych języków w propozycjach.

Podsumowując: Naucz się jakiegoś języka na programowania/skryptowania nawet średnim poziomie, a wtedy już pójdzie z górki. (Wiem, powtarzam się) Cd. wyboru języka zapytaj kolegów wyżej, ponieważ oni Ci lepiej doradzą.

Opublikowano

Nawet jeżeli podałbyś jakieś informacje o sobie. Bo jak na razie to wiem że porywasz się z motyką na księżyc. Stworzenie gry takiej jak "pou" nie trwa 1 dzień ale (na moje oko xD) około 2 miesięcy.

reklama.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...