Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomóżcie odbanować konto w Metin2PL rozmowa z gm

kamilxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Dzisiaj rano odpaliłem sobie fishbota i poszedłem sie myc za 30 min przychodze a tu moje konto jest zablokowane. A miałem na kamermodzie wlaczony wykrywac gm wiec jak gm sie pojawil czy wyslal mi tam wiadomośc to metin sie wyłaczył. Pisałem do supportu ze zostałem nie slusznie oskarzony o niedozwolone opramowanie :D ... i Gdy gm napisal mi wiadomosc to mi sie gra sciela i musialem ja wylaczyc przez menadzer zadan. Teraz dostalem odpowiedz i napisal mi że mam mu napisac co sie dzialo gdy mistrz sprawdzal moja postac i mam to opisac wraz ze szczegołami. No dodatek moje zgloszenie zostało przelozone i teraz pisze z super mistrzem gry najwyzszym adminem ^_^. Pomozciem i !! 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Opisując sytuację - mów o wydarzeniach najbardziej prawdopodobnych, mów ogólnikowo - "GM podszedł, napisał z pytaniem sprawdzającym czy nie używam jakiegoś programu" itp. Nie zagłębiaj się w szczegóły.

Opublikowano

Dokładnie nie mów szczegółów bo sam sobie wykopiesz dołek. Mów ogólnie jak było , że się zawiesiłeś i nie mogłeś odpisać itp ...

Opublikowano

Wątpię żeby ci odblokowali :)

Ja kiedyś tak ich nakręcałem że odblokowali mi konta za hacki

raz za wh jak dropiłem skarpety :)

drugi raz za fb :p

Jaki to lv miałeś na tym koncie co straciłeś bo nie wiem czy warto ci pomagać :)

W momencie gdy na koperte nacisnoles metin ci sie zawiesil xD

Metin się zawiesił, a ryby dalej łowił. :)

no logic

Opublikowano

Warto spróbować może się uda :), A powiedzcie mi, kamer mod robi jakieś logi czy coś ? bo zależało by mi aby sprawdzić jaki nick miał ten gm wtedy mam wieksze szanse ze sie uda :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Własnie nie pisze :/ , Pisze tylko Pozdrawiamy twój zespól metin2. Już wysłałem wiadomośc ciekaw jestem co z tego wyjdzie ^_ ^. Szkoda mi konta bo miałem tam eq +9 warrtek 600kk 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Własnie nie pisze :/ , Pisze tylko Pozdrawiamy twój zespól metin2. Już wysłałem wiadomośc ciekaw jestem co z tego wyjdzie ^_ ^. Szkoda mi konta bo miałem tam eq +9 warrtek 600kk

To dużej straty nie masz.

Ja na Diumar mam eq gdzie jeden item warty jest w granicach 1,5kkk - 2 kkk

Stal wartą 4 kkk i bezdy warte 3 kkk

Jak dropiłem skarpety na WH żeby było szybciej to jakimś cudem doszli do tego że to moje konto i zbanowali :)

ale opowiedziałem im bajke i odblokowali, a nawet przeprosili za zaistniały problem :)

@ Napisz tutaj co wysłałeś już do. supportu to może będę w stanie Ci pomóc :)

Opublikowano

Powód odwołania: Witam. Proszę o ponowne rozpatrzenie decyzji o nałożenie blokady na moje konto, gdyż nie używałem niedozwolonego oprogramowania tak jak napisano to w powodzie nałożenia blokady na konto. Opiszę Państwu sytuację z dnia 9.04.2014 r. która nastąpiła około godziny 7:10-7:40 (Pomiędzy tą godziną została nałożona blokada na moje konto) w tych godzinach łowiłem ryby w mieście pierwszym i moim oczom ukazał się GameMaster, a z powodu słabego sprzętu komputerowego tak się złożyło że Client gry metin2 sie zaciął i byłem zmuszony do wyłączenia gry poprzez menadżer zadań. Chcąc zalogować się na konto po wcześniejszym zdarzeniu zobaczyłem komunikat "Twoje konto jest zablokowane". Pisałem do Państwa od razu po tym incydenciez tylko podałem państwu złego e-maila. Prosił bym o poważne rozpatrzenie nałożenia blokady na moje konto gdyż tak jak wyżej już pisałem nie używałem żadnego niedozwolonego oprogramowania. Pozdrawiam Kamil. 

Odpisali mi

Odpowiedź od: Glaerd   2014-04-09 17:49:09       Uprzejmie informujemy, że uległ zmianie poziom obsługi Twojego zgłoszenia. Prosimy nie odpowiadać na tą wiadomość.

Odpowiedź od: Oren Oceń odpowiedź 2014-04-09 18:49:20      

Witaj kamis977drop3, 

Proszę wobec tego dokładnie opisać co się działo gdy mistrz gry sprawdzał Pańską postać. Ze wszystkim szczegółami, 

Ja im odpisałem

Twoja odpowiedź:   2014-04-10 10:14:11       Tak jak wcześniej już Państwu napisałem, łowiłem ryby w mieście pierwszym. Podczas połowów mistrz gry podszedł do mnie i wysłał mi wiadomość z pytaniem sprawdzającym czy nie używam jakiegoś niedozwolonego oprogramowania. Chciałem odpisać ale niestety zawiesiłem się i byłem zmuszony zamknąć Clienta gry Metin2 po przez menadżer zadań. Gdy chciałem zalogować się ponownie do gry wyświetlił mi się komunikat "Twoje konto jest zablokowane". Proszę o ponowne przeanalizowanie zdarzeń z tego dnia, ponieważ dużo czasu poświeciłem grze i żal mi jest że straciłem konto przez takie oskarżenie. 

Z poważaniem, 
Kamil

oni mi odpisali

Odpowiedź od: Oren Oceń odpowiedź 2014-04-10 10:29:55  

Witaj kamis977drop3, 

Uprzejmie informuję iż, po analizie zebranych informacji potrzebnych do nadania kary, podtrzymuję nałożoną blokadę na konto. 
Procedura nakładania kary odbyła się prawidłowo bez uchybień ze strony odpowiedzialnego Mistrza Gry (GM). 

Jednocześnie informuję o prawie do odwołania się od mojej decyzji używając opcji skarga w historii zgłoszenia. Zostanie ono rozpatrzone przez Administrację Metin2.pl 

Z poważaniem, 
Oren 

No i złozyłem skarge do administracji ^_ ^

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Zapomnij o unbanie, jeżeli zostałeś słusznie zbanowany nawet nie masz co się kłócić bo tracisz tylko czas, oni to mogą sprawdzić w logach, np. Czy cały czas wyciągałeś wędkę w takich samych odstępach czasu albo co ile zakładałeś przynętę.. Dla Twojej wiadomości team odwiedza to forum ;)

Opublikowano

nie ma szans na odblokowanie konta masz teraz nauczkę by nie grać na fishbotach oraz innych wspomagaczach ;) 

Opublikowano

Nie ma szans :) Miałam podobna sytuacje i konto 75 skile na P poszlo sie jeb**** .

trudno sie mowi . Oni wiedza swoje i koniec. Nie przetlumaczysz im.

A terazx postaw sie na miejscu takiego SGM ktory czyta setki taki zgloszen podobnych do Twojego.

Nie zrobi Zadnego wyjatku :)

L7VaIos.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

trudno sie mowi . Oni wiedza swoje i koniec. Nie przetlumaczysz im.

Mówisz tak, jakby osoba zbanowana była pokrzywdzona, a został zbanowany słusznie, w dodatku w żywe oczy im kłamie, więc w pełni rozumiem bana, jest uzasadniony.

Nie ma sensu się już odwoływać, masz nauczkę na przyszłość.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...