Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poprawa fps w cs go.

fabiancs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mój komputer to:

-Procesor Intel Core 2 duo e6300 2 x 2.80GHz

-GeForce GTS 250 1GB ram ddr3 

-4GB ram

-dysk ssd kingston

-Win 7 ultimate 64bit

Mój problem polega na tym, że w csie go  w najlepszych momentach mam 50-70fps ale gdy wszystko mam wyłączone i nic nie robiłem wcześniej na komputerze, czyli świeżo włączony system i gra. Inaczej mam kolo 30-40 gdy np. odpaliłem już wcześniej jakaś inną grę, lub chrome. Czym jest to spowodowane ? I czy da się wyciągnąć więcej niż to 50-70 fps na tym sprzęcie. Ustawienia w csgo, szczerze nie zmieniają nic, nie ważne czy modele wysokie czy niskie, rozdzielczość mam 1024x768 bo taka chyba najlepsza. Jestem w miarę wymagającym graczem i chciałbym mieć to 100fps.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdro

Opublikowano

Przeczysc komputer ccleanerem  . Jezeli masz tak jak pisesz to widocznie musisz jakby to powiedziec rozgrzac komputer zeby lepiej smigal .Pobierz najnowsze sterowniki do karty graficznej . j

"Upadli powstaną"

Opublikowano

-Sterowniki mam najnowsze do karty graficznej.

- Wartośc w video.txt s jest na -1 i reszta cfg raczej też dobra bo ściągałem wszystko od Neo.

Nie wiem dlaczego tak słabo wszystko chodzi, skoro komputer jeszcze nie najgorszy, dysk ssd do szybkiego zapisu itd. Nic nie pomaga :( Może coś jedynie z zasilaczem bo mam blue screeny i bląd o nazwie "KernelPower" ale to tylko czasami i tylko jak ładuję się filmik na youtube.

Opublikowano

Nie no takie rzeczy to wiem i wszystko jest poustawiane na max fps. Dlatego tutaj pisze bo według mnie na tym komputerze powinienem nie mieć problemów z fpsami w cs go i może ktoś wie w czym tkwi problem. CCleaner tak samo na początku dziennym wszystko zrobione. Jedynie co może nie mam, to antyvirusa - choć to było zawsze dobre dla csa. No nic wgram nowy system, może na 32 bitowi i będzie coś lepiej, choć wątpię... 

Opublikowano
Ccleanerem robiłem czystkę wszystkiego oprócz haseł chrome, cały cfg od tego gracza scream'a teraz wrzuciłem i podniosłem procesor trochę z 2.8 do 3.2 i już lepiej, fpsy kolo 70-90, a w małych areach i jak patrzę w ziemię to do 110fps nawet. Jest ładnie już, szkoda, że nie mogę podkręcić więcej procek bo później robi się już nie stabilny a na tej płycie głównej niestety nie mogę podnieść napięcia. 

-Game booster, miałem i wyrzuciłem bo nic nie dawał lub nie umiałem go skonfigurować tzn. po prostu odpaliłem csgo przez ten program i tyle nie wyłączył on np. chroma i nie zwiększył fps, a miał wyłączyć wszystko tak ?

Co jeszcze poradzicie zrobić ?

Opublikowano

-Sterowniki mam najnowsze do karty graficznej.

- Wartośc w video.txt s jest na -1 i reszta cfg raczej też dobra bo ściągałem wszystko od Neo.

Nie wiem dlaczego tak słabo wszystko chodzi, skoro komputer jeszcze nie najgorszy, dysk ssd do szybkiego zapisu itd. Nic nie pomaga :( Może coś jedynie z zasilaczem bo mam blue screeny i bląd o nazwie "KernelPower" ale to tylko czasami i tylko jak ładuję się filmik na youtube.

Wyłącz synchronizację pionową, pobierz CCleaner i wyczyść rejestr, usuń niepotrzebne programy w panel sterowanie --> dodaj/usun programy(czy jakos tak),

Wartość w video nie ma być na -1 tylko na 2, każdy pro gamer typu pasha, loord, snax, byali tak piszą.. też miałem na -1 bo tak na necie wyczytałem ale większość internetu pisze, że na 2 i w sumie mi coś tam pomogło :)

Widzę, że procesor masz dwurdzeniowy więc w grze "renderowanie wielordzeniowe" ma być wyłączoną, iż to powiększy Ci fps, włączenie tej opcji pogorszy, jak masz więcej niż 2(od 3 rdzeni) to włączenie tej opcji pomaga, mi podnosi ona 30-40 fps :D

Pobierz gamebostera i wyłącz zbędne procesy na czas grania.

Ogólnie to ZOPTYMALIZUJ REJESTR w systemie windows 7, mi to pomogło.

http://www.pcworld.pl/news/359354/25.sposobow.na.przyspieszenie.Windows.7.html

http://forum.gocs.pl/topic/4207-spadek-fps-cs-go-przestal-odpowiadac-kilka-przydatnych-rad/
<---Poczytaj to, mi to dużo pomogło, mam nadzieję, że pomogłem ;) Pozdrawiam B)

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Dzięki wielkie, dużo zrobiłem z tych poradników, ale np renderowanie wielordzeniowe musi być włączone bo inaczej fpsy spadaja do 50, resztę zrobiłem według poradników i fpsy teraz 80-90, które dochodzą do 120. Wiec też trochę fpsów wpadło. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...