Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy bf3 pójdzie na ultra ?

LegosPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co ma płyta główna do ilości klatek? Nie no, płakać się chce. Tylko patrz na to, czy grafika się zmieści, bo porty mini jack są bardzo blisko PCI. Karta graficzne nie najgorsza. Osobiście kupiłbym 270X. Zasilacz jest za słaby. 500-550W minimum. Taka rada, nie składaj kompa, jak się na tym nie znasz.

// Jesteś głupi czy co? Płyta główna na podstawce 1155 a procesor 1150. Ty myślisz? Czy po prostu sobie losowo dobierałeś?

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Jaszczur, co ty pierdolisz ze zasilacz za słaby ? Dobry jest, to że pisze, że 500W to minimum to nie jest mowa o zasilaczach modularnych.

Zestaw dobry, tylko tą płytę zmień!

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Lepsza jest pamięć  Kingston DDR3 4GB 1600MHz HyperX CL9. Bo przy częstotliwościach 1333Mhz, 1600Mhz zawsze lepiej jest wybierać pamięć z mniejszym "cl", czyli mniejszym opóźnieniem.

Opublikowano

Wątpie, że zasilacz 450W uciągnie taką grafę. 

@ZeciarzEmil1

A jaka jest różnica w mocy i jej poborze między zasilaczami modularnymi a "zwykłymi"? Zastanów się

@top

Jak zmienisz płytę główną, to powinno być OK.

RAM trochę wolny, ale na bf3 ujdzie, nie wiem jak z innymi grami

A co do podkręcania: Wtedy zasilacz 450W na pewno nie starczy (ale pseuda znawcy oczywiście

będą twierdzić inaczej). Zależy jak mocno chcesz to podkręcać. 550W minimum.

Mam nadzieję, że wiesz, że o OC procesora możesz zapomnieć?

Zablokowany mnożnik, słaba płyta do tego

Opublikowano

Bierz 270, krec do poziomu 270X i bedzie na ultra 50-60+ fps...

nawet 400W by na upartego pociagnelo to ale porzadne

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Wątpie, że zasilacz 450W uciągnie taką grafę. 

@ZeciarzEmil1

A jaka jest różnica w mocy i jej poborze między zasilaczami modularnymi a "zwykłymi"? Zastanów się

@top

Jak zmienisz płytę główną, to powinno być OK.

RAM trochę wolny, ale na bf3 ujdzie, nie wiem jak z innymi grami

A co do podkręcania: Wtedy zasilacz 450W na pewno nie starczy (ale pseuda znawcy oczywiście

będą twierdzić inaczej). Zależy jak mocno chcesz to podkręcać. 550W minimum.

Mam nadzieję, że wiesz, że o OC procesora możesz zapomnieć?

Zablokowany mnożnik, słaba płyta do tego

Ten sprzęt nie pobierze więcej jak 300-350W, więc i tak jest zapas... Ten Corsair ma 360 na 12V.

Tak, możesz kupować, tylko RAM na te CL9.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

CZyli wkońcu który zasilacz ? Dodam że chcę kartę podkręcić żeby była jak r9 270x budżet może w podobnej cenie ale lepszy procesor ,( mogę dołożyć na niego z 30 zł)

Opublikowano

Jak 30 zł na procesor to nie ma sensu. Ja bym kupił RAM CL9. Skoro piszą, że zasilacz da radę, ok. Ja jestem innego zdania.

@offtop

Czy to nie za mały budżet jak na składanie kompa? Jak dla mnie dobry komp to 3000zł

Opublikowano

Jak 30 zł na procesor to nie ma sensu. Ja bym kupił RAM CL9. Skoro piszą, że zasilacz da radę, ok. Ja jestem innego zdania.

@offtop

Czy to nie za mały budżet jak na składanie kompa? Jak dla mnie dobry komp to 3000zł

Nawet za 1500 da radę coś złożyć, za 2k ma sprzęt do wszystkich gier -,- Każesz mu brać gotowca czy co?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

@offtop

zwyz3zichkes.jpg

i7+670 bierze 360w podczas obciążenia. i5 + 270 góra 250-300 nie więcej.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...