Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tigger II, a E 75

Kerri

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam na tiggerze nabite juz 100k expa , i mam zamiar nie dlugo zbadac i kupic e 75.

Pancerz tiggera jest taki sobie , nawet robiąc said scrapa pod małym kątem i tak 9 tiery mnie bez problemu przebijały a to jest chyba najlepszy sposób kątowania na nim.

Chcialbym poznać opinie osob ktore maja przegrane sporo bitew na tiggerze i e 75  ktory czołg uwazaja za lepszy (jak na swoj tier).

Opublikowano

Tiger II - mój kumpel go ma i nie raz widziałem jak od niego odbijają się dziewiątki, a niekiedy dziesiątki (rzadko) . Czołg moim zdaniem dosyć fajny i w dobrych rękach potrafi zrobić sieczkę. :)
E75 to najlepsza dziewiątka, która ma pancerz i działo i w miarę mobilna jest. Przyjemnie się tym gra. ;)

Opublikowano

Nie mam tego czołgu, ale się wypowiem. E-75 ma mocny bok, więc perfekcyjnie nadaje się do sidescrapa. Nie licz znowu, że nie będą Cię Xt przebijać, bo to musiałby to retard strzelać czy coś. Nie zgodzę się, że to najlepsza IXt, lecz nie twierdzę że jest zła. IS-8 niszczy bez problemu. Dobra lufka, wystarczająca mobilność i świetny pancerz.

Opublikowano

Przegrałem dużo bitew na Tigerze II i moge powiedzieć, że bardziej mi się podobał od IS-3 ^^, dobre dmg kontować też idzie bardzo fajnie, raz nawet 4 strzały pod rząd z odległości +- 6metrów odbiłem do E-75

A E-75 mam odblokowanego ale nie grałem nim zbyt dużo ale po kupieniu wszystkich bajerów też będzie miazga pewnie.

Opublikowano

Tiger II to świetny czołg jak na 8 tier. W dobrych rękach robi siekę z przeciwników. 

Niespodzianka

<

Opublikowano

Nie mówie ze jest słaby , tylko że mi sie nim średnio gra .

Czekam na jeszcze kilka wypowiedzi , graczy ktorzy sie znaja na tych 2 czołgach.

Opublikowano

Tiger II jest czołgiem wsparcia, snajperem. Zupełne przeciwieństwo E 75. Ten to jest czołgiem pierwszej linii. Słaba celność i średnia mobilność, za to dobra penetracja, dmg i świetny pancerz.

Co do pytania: słyszałem, że E 75 jest multum lepszy od Tigera II odnośnie tieru.

Opublikowano

Jeszcze mialbym pytanie , na tiggerze przod wiezy (obok jarzma) jest bardzo slaby , czy na e 75 tez trzeba go chowac i pokazywac bok wiezy skątowany? 

Czy mozna nim grac na wieze? czyli wychylajac samą wieze.

Opublikowano

Jeszcze mialbym pytanie , na tiggerze przod wiezy (obok jarzma) jest bardzo slaby , czy na e 75 tez trzeba go chowac i pokazywac bok wiezy skątowany? 

Wieloma czołgami od przodu się odbijam. Można nim grać na wieżę.

Opublikowano

e-75 nie posiada tego problemu ; )

1377808813-U903831.png

Opublikowano

Jacie.. co wy z tym macie mój kolega to i to a ten sramto. To jest wasze uznanie a nie kolegi.

Do tematu a co ma t1 do t10? Wyższy tier oznacza to że jest lepszą wersją poprzednika. Na minusa każdym czołgiem sie wychodzi

Opublikowano

Jak dla mnie, E-75 to najlepsza IX! Pancerz jest dużo, dużo lepszy, niż ten w tiggerze II. Jeżeli dasz radę schować dolną płytę, to jedyne miejsce w jakim twój pancerz może zostać spenetrowany, to tył/bok czołgu i właz na wieżyczce!

Nie wspominając o działku, które potrafi walnąć za 500+, a penetracja jest wystarczająca na każdy X tier ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...