Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile lat na motor ?

50DUKEN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie ile musze mieć lat i nie wiem czy wzrost jest też ważny na 90cc lub na 125cc motor chodzi mi o jakiegoś scigacza/eduro ... Chce zdawać ta karte AM czy jak to sie teraz nazywa bo z tego co wiem to na policje i tam zdajesz zdawanie samo chyba ok 1k papierdy ok 300zł .

Opublikowano

Z tego Co wiem to od 16 lat. AM Jest na 50CC, czyli motorowery itp.

Z tego co ja wiem to AM mozna robić chyba od 14 .

Chodzi mi o zwykłe prawko na motor. By jezdzić sobie normalnie po ulicy.

Opublikowano

AM 14 lat, ok 500 zł i motorower do 50ccm

A1 16 lat, ok 1000 zł i motocykl do 125 ccm + ograniczenie KM (około 15 koni)

A2 18 lat, ok 1300 zł i motocykl do 47 koni

A 20 lat też ok. 1300 zł (o ile miałeś wcześniej przynajmniej 2 lata A2) lub 24 lata jeśli A2 nie miałeś. To już na wszystkie motocykle.

Opublikowano

AM 14 lat, ok 500 zł i motorower do 50ccm

A1 16 lat, ok 1000 zł i motocykl do 125 ccm + ograniczenie KM (około 15 koni)

A2 18 lat, ok 1300 zł i motocykl do 47 koni

A 20 lat też ok. 1300 zł (o ile miałeś wcześniej przynajmniej 2 lata A2) lub 24 lata jeśli A2 nie miałeś. To już na wszystkie motocykle.

A jak mam 15 lat to jakoś można ich poprosic o motor do 90cc by jezdzić bo 50cc nie opłaca mi sie kupowac ..

Opublikowano

Tutaj małe pytanko zaciekawił mnie ten scigacz ale pisze ze mini i zdaje mi sie ze jest on na mnie o wiele za mały mam  178cm wzrostu 

Jeśli moze ktoś mi znaleść na tablicy motory scigacze/eduro do ok 1500zł max 2k . Tylko LUBUSKIE ! Nie chce żadnych skuterów . DAJE + !!!

Opublikowano

Ten "ścigacz" by sie pod tobą zapadł, dzieciaki ważące z 20 kg pojadą tym max 40. Za 2k to panu podziękuje w kwestii ścigacza i odeśle do simsona/mz'etki/wski, no chyba, że chcesz wydać drugie tyle co wydałeś na zakup, żeby ten twój "ścigacz" za 2 k sie nie rozpadł. Jak dorzucisz 2/3 k to szukaj na a1 z enduro starszych dt 125 lub kmx 125 , ścigi to rs 125 ( v-max 180 km/h, tyle, że to już nie jest na a1, ale ma 125 ccm więc przy kontroli nie będziesz miał problemu ), cagiva mito, nsr 125. Jak nie wydasz min. 1k  (chociaż to w chuj mało, najlepiej chociaż 1,5k, najlepiej 2k jak na możliwości kowalskiego ) na buty,rękawice,dobry kask za min. 300-400zł, kombinezon/kurtkę motocyklową i spodnie to przy małym ślizgu w kasku typu "tiger" za 20 zł z biedry zęby wybite, przy wypadku nie przeżyjesz/zostaniesz kaleką, twoja sprawa jak sie cenisz. 

Ps.

Nie ważne czy wyrżniesz na simsonie przy 70 km/h czy na r1 przy 70 km/h, zaboli tak samo ;) A tu masz dowód, ku przestrodze : http://foto.scigacz.pl/gallery/wiadomosci/2013/08/06/Policja_ostrzega_przed_jazda_bez_motocyklowej_odziezy/obrazenia_po_wypadku.jpg

21515.jpg

Opublikowano

Po pierwsze nie ma silników 90cc, po drugie nie można tak zrobić, ze jeśli masz 15 lat to masz większy silnik niż ten co ma lat 14. 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

A polecacie kupić coś takiego z tych właśnie motorów . Który lepszy ?

(to chyba na akumulator jest ?ale nie jestem pewny a nie chce takich ten 3)

Opublikowano

Kinroad to shit, a dwa pierwsze enduro mają kupę lat i bez oględzin niewiele się powie. Suzuki wygląda na ładnie katowane, senda to świetny model, ale nie można wiele oczekiwać po 15 latce. W tej cenie nic dobrego nie znajdziesz.

Opublikowano

Dozbieraj 2-3 k minimum albo szukaj jakiejs wski/jawy/simsona, bo za ten budżet nie zrobisz nawet remontu silnika w crossie (markowym, nie jakieś gowno no name z chin ).

21515.jpg

Opublikowano

WITAM Was MPC-forumowicze, po długiej przerwie.

Wracając do tematu:

Od 16stu lat te na 90/125 CC.

bez gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...