Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Deadman Wonderland!

Katatuki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Przedstawiam wam Anime, do ktorych przyznaje sie gatunki: Akcja, Horror, Sci-Fi. 

Rok Wydania: 2011

Typ Serii: Tv

Ilosc Odcinkow: 12

1303127611_deadman-wonderland.jpg

Obrazek wyglada niezbyt zachecajaco, ale same Anime, po prostu NIESAMOWITE, nie mozna tego Nie Obejrzec, kto juz to widzial to wie :)

Tutaj krotki Opis:Czternastoletni Ganta Igarashi to typowy gimnazjalista. Właśnie zaczyna kolejny dzień w szkole: lekcja tuż tuż, wesoła rozmowa z przyjaciółmi, aż tu nagle… Za oknem pojawia się tajemnicza postać, która z uśmiechem na twarzy morduje w przeciągu kilku sekund wszystkich uczniów (z wyjątkiem Ganty, oczywiście). Od tej pory będzie niestety tylko gorzej, gdyż wszystkie dowody świadczą przeciwko chłopakowi i po głośnym procesie zostaje on skazany na śmierć. Wyrok ten oznacza automatyczne przeniesienie bohatera do prywatnego więzienia, Deadman Wonderland, gdzie codziennie trwa walka o przetrwanie, a na Gantę czekają obowiązkowe tajemnice przeszłości do odkrycia…

Opis został skopiowany, polecam go Samemu przeczytac. 

A wy co myslicie o tym Anime? Ja daje 9/10 za małą ilość Odc. : >

Osobiscie dodalbym do gatunkow jeszcze: Dramat, byly takie momenty.

Reszte mozecie sami komentowac.

Pozdrawiam i Polecam, Albicoolvod ( Albert-Kun ) ;p

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Co do anime :

- Widziałem . Dreszczy nie doznałem .

- Fabuła oryginalna i krwawa

Co do twojego tematu :

- Zdania nie mają sensu :

Przedstawiam wam Anime, których są dane Gatunki: Akcja, Horror, Sci-Fi.

- Kolor razi w oczy

- To co wkleiłeś nie potrzebnie ma białe tło ...

rmoiyq.png

Opublikowano

Co do anime :

- Widziałem . Dreszczy nie doznałem .

- Fabuła oryginalna i krwawa

Co do twojego tematu :

- Zdania nie mają sensu :

Przedstawiam wam Anime, których są dane Gatunki: Akcja, Horror, Sci-Fi.

- Kolor razi w oczy

- To co wkleiłeś nie potrzebnie ma białe tło ...

Wiem nie postaralem sie, pisalem na telefonie i nie widzialem dokladnie co pisze, dzieki za krytyke :)

@edit

Pozmienialem pare bezsensownych rzeczy, mam nadzieje ze lepiej to wyglada. Btw. Ktore kolory ci nie pasuja? Błękitny ?

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Anime, po prostu NIESAMOWITE, nie mozna tego Nie Obejrzec, kto juz to widzial to wie :)

A wy co myslicie o tym Anime? Ja daje 9/10 za małą ilość Odc. : >

Osobiscie dodalbym do gatunkow jeszcze: Dramat, byly takie momenty.

Deadman Wonderland to dobre anime, ale brak kontynuacji i często irytujący główny bohater skutecznie zaniża ocenę. Pomysł i fabuła są mocną stroną tej serii, a wiele bardzo okrutnych i brutalnych scen robi spore wrażenie. Postacie też mogą być, a najbardziej zaciekawiła mnie Shiro i MInatsuki.

Jednak to co najlepsze nie zostało wyjaśnione. Anime to tylko taki wstęp do mangi, czyli jej reklamówka.

Więc tylko 6.5/10

Jeśli chodzi o częściowo podobne anime ze scenami gore to Mirai Nikki było dużo lepsze.

Opublikowano

Anime dobre,lecz niedokończone.7/10 dlatego,bo nie dokończone,ale krawe sceny im się udały (szczególnie ta z wyrywaniem oka :D).Główny bohater w miarę spoko,miał swoje przebłyski,lecz troszkę mnie momentami denerwował.Mam nadzieje,że kontynuacja nadejdzie wkrótce :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Żałuję, że obejrzałem tę serię tylko z jednego powodu - to kolejne anime, które ma promować mangę.

Fabuła fajna, postacie kreatywne, jednak 12 odcinków naprawdę boli. Na dodatek główny bohater to baba, a nie facet.

Za to w openingu się zakochałem, według mnie bardzo dobry ;)

@Rhide

2k16, pozdrawiam

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Świetnie bawilem się przy tym anime.

Plusy:

- bohater jest ciotą

- bardzo fajna kreska

- ciekawa postać yandere

- ciekawe postaci, każda z nich ma jakąś swoją historie

- podoba mi się pomysł na tą serie

- nawet brutalna seria

minusy:

- brak sensownego zakończenia

Daje anime ocene 8/10. Dałbym 9/10 gdyby był skończone. ALE!!!11 MANGA jeST WYDAWANA W POLSCE!!! będe ją kupował jak dojdzie do momentu skończenia anime. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Główny bohater w tym anime ma wyjątkowo dużo wspólnego z głównym bohaterem Mirai Nikki.

Świetnie bawilem się przy tym anime.

Plusy:

- nawet brutalna seria

minusy:

- brak sensownego zakończenia

Co do plusów to powiedziałbym, że to nawet bardzo brutalna seria. Chociaż trochę mniej niż Mirai Nikki.

A brak zakończenie to zdecydowanie największa jej wada. Całe anime to jakby taki wstęp, gdyż najciekawsze miało dopiero nadejść.

Opublikowano

Główny bohater w tym anime ma wyjątkowo dużo wspólnego z głównym bohaterem Mirai Nikki.

Co do plusów to powiedziałbym, że to nawet bardzo brutalna seria. Chociaż trochę mniej niż Mirai Nikki.

A brak zakończenie to zdecydowanie największa jej wada. Całe anime to jakby taki wstęp, gdyż najciekawsze miało dopiero nadejść.

czy ja wiem czy bardzo brutalna.. może? Nie przypominam sobie jakichś mocno brutalnych scen. Przypomnisz co się w deadmanwonderland działo?

Masz racje, troche mial wspolnego z yukiteru, dlatego go lubilem :)

XrgAYyk.png

Opublikowano

czy ja wiem czy bardzo brutalna.. może? Nie przypominam sobie jakichś mocno brutalnych scen. Przypomnisz co się w deadmanwonderland działo?

Masz racje, troche mial wspolnego z yukiteru, dlatego go lubilem :)

Gdy Sowa był atakowany przez tą małą z Grabarzy i mięso mu było widać, a na dodatek stracił rękę?

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Gdy Sowa był atakowany przez tą małą z Grabarzy i mięso mu było widać, a na dodatek stracił rękę?

To bylo takie brutalne? Ja przy tej scenie jadłem obiad.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Patrząc na inne anime - tak.

wlasnie to mnei denerwuje w anime, niby brutalne, ale gowno prawda. Np. shingeki no kyojin. Dla mnie brutalność to jak komuś skóre zrywają, ręce na żywca, albo głowy ścinają i strumień krwi..  A nie, że raz na kilka odcinków sobie oczko komuś ktoś wyrwie, kawałek skórki,  ale i tak jest cenzura i tego nie widać. Przez cenzure w tokyo ghou nie wiedzialem o co chodzi w tych walkach..

XrgAYyk.png

Opublikowano

To w takim razie dla Ciebie Hellsing nie jest brutalny, bo tam jedynie to krew się hektolitrami leje, tak? Z tego co pamiętam to kończyny odlatywały tylko czasami.

W Deadman wyrwali oko i nie było cenzury z tego co pamiętam.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

To w takim razie dla Ciebie Hellsing nie jest brutalny, bo tam jedynie to krew się hektolitrami leje, tak? Z tego co pamiętam to kończyny odlatywały tylko czasami.

była cenzura, ale nie pamiętam w jakiej formie. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

wlasnie to mnei denerwuje w anime, niby brutalne, ale gowno prawda. Np. shingeki no kyojin. Dla mnie brutalność to jak komuś skóre zrywają, ręce na żywca, albo głowy ścinają i strumień krwi..  A nie, że raz na kilka odcinków sobie oczko komuś ktoś wyrwie, kawałek skórki,

Po pierwsze i najważniejsze. Brutalność to jedno, ale najważniejsze jest kogo dana śmierć (a nawet samo cierpienie) dotyczy. Może być śmierć całkiem bezkrwawa (niebrutalna), a wywoła o wiele większe emocje i smutek (Air) niż jakieś rozczłonkowanie, gore ( jeśli to drugie będzie dotyczyć postaci, której nie lubisz lub masz ją gdzieś).

ale i tak jest cenzura i tego nie widać. Przez cenzure w tokyo ghou nie wiedzialem o co chodzi w tych walkach..

A kto ci karze oglądać wersję z cenzurą? Czekaj aż wyjdzie Blu-Ray i wtedy obejrzysz dane anime w wersji ze znacznie zmniejszoną lub całkowitym brakiem cenzury.

Jeśli fanom się śpieszy z oglądaniem to mają cenzurę, a jak są cierpliwi i poczekają te 5-8 miesięcy (od zakończenia pierwszej emisji anime) to otrzymają wersję bez cenzury (oglądaczy online w ogóle nie biorę pod uwagę).

Było rozświetlanie (mniejsze w wersji BD, a większe w TV).

Smutne było zabicie tamtej koleżanki głównego bohatera w I odcinku i blisko końca anime małej dziewczynki.

Opublikowano

Po pierwsze i najważniejsze. Brutalność to jedno, ale najważniejsze jest kogo dana śmierć (a nawet samo cierpienie) dotyczy. Może być śmierć całkiem bezkrwawa (niebrutalna), a wywoła o wiele większe emocje i smutek (Air) niż jakieś rozczłonkowanie, gore ( jeśli to drugie będzie dotyczyć postaci, której nie lubisz lub masz ją gdzieś).

A kto ci karze oglądać wersję z cenzurą? Czekaj aż wyjdzie Blu-Ray i wtedy obejrzysz dane anime w wersji ze znacznie zmniejszoną lub całkowitym brakiem cenzury.

Jeśli fanom się śpieszy z oglądaniem to mają cenzurę, a jak są cierpliwi i poczekają te 5-8 miesięcy (od zakończenia pierwszej emisji anime) to otrzymają wersję bez cenzury (oglądaczy online w ogóle nie biorę pod uwagę).

Było rozświetlanie (mniejsze w wersji BD, a większe w TV).

Smutne było zabicie tamtej koleżanki głównego bohatera w I odcinku i blisko końca anime małej dziewczynki.

mam czekać pół roku na jakąś wersje blu-ray? Nie dzięki, to już wolę oglądać na animezone lub animeshinden w wersji online.

XrgAYyk.png

Opublikowano

mam czekać pół roku na jakąś wersje blu-ray? Nie dzięki, to już wolę oglądać na animezone lub animeshinden w wersji online.

Jesteś w większości, dla której ważniejszy jest czas obejrzenia niż cenzura i jakość. :)

Jednak szczególnie brutalne anime (lub ecchi) są często wyjątkowo mocno pocięte w wersji TV (chociażby właśnie Deadman Wonderland czy Mirai Nikki).

Opublikowano

Jesteś w większości, dla której ważniejszy jest czas obejrzenia niż cenzura i jakość. :)

Jednak szczególnie brutalne anime (lub ecchi) są często wyjątkowo mocno pocięte w wersji TV (chociażby właśnie Deadman Wonderland czy Mirai Nikki).

to chyba jakoś mi to nie przeszkadza, bo deadman wonderland dałem 8 (moze byloby 9 gdyby sie skonczylo), a mirai nikki 10. 

XrgAYyk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...