Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] O Jave :P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko!

Jak wiecie ostatnio stworzyłem troszeczkę tematów o Jav'ie :P

Z braku czasu niestety doszedłem(...doszłem?) do 9 tematu w podstawach ;(

Lecz po kodach, które tutaj zauważyłem (Tylko, te które użytkownicy wstawili) nie zauważyłem ogólnie liczb!

Żadnych działań. Nic ;(

Powiedzcie mi, czy np w pluginie z samą komendą /daj <itemek> <ilość> będą występowały jakiekolwiek liczby (poza tymi, które wpisze gracz) albo jakieś skomplikowane/proste działania matematyczne.

Czy będzie tylko if itd itp?

Nie chcę, żebyście mnie ochrzanili czy coś, ale podpatrzyłęm API Bukkita i zauważyłem, że tam głównie tekst jest, a w kodach, które wstawiają użytkownicy MPCforum nie ma działań matematycznych, czy coś.

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Ale o co ci chodzi... o.O

Czego ty dokładnie chcesz, czego ty szukasz?

/daj <itemek> <ilość>

Tutaj jedyne co będzie trzeba to zmienić argument z ilością na Int i tyle, niby co ty chcesz tam liczyć?

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

@UP

Wiedziałem, że się udzielisz <3

Ja nie chcę wiedzieć co ja tam mam wpisać, tylko czy w pluginach trzeba/ czasami muszę wykorzystywać jakieś działania matematyczne.

Patrzę nawet na tutorialu do pluginów i nie ma tam z grubsza nic czego ja się nie nauczyłem w podstawach Javy na Javastart.pl :P (Jeśli nie licząc "If", zmiennych itd itp <3)

O to mi chodzi <3

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Up

xD

Mi chodziło o jakieś tam skomplikowane pierdoły, ale takie wytłumaczenie też może być ;)

@ALL <3

A jak podpiąć Dokumentacje/biblioteke Bukkita do mojego projektu?

Nigdzie znaleźć nie mogę ;(

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Człowieku to jak ty robisz plugin bez podpiętego Bukkita? skąd masz playera czy location?

Oczywiście liczby są potrzebne aby zrobić np ranking, czy system punktów przyznawanych za jakiś tam czyn :D

wchodzisz

build path -> libraries -> add externaj jars -> implementujesz sobie jakiś silnik np craftbukkita (pobierasz z bukkit.org)

Opublikowano

Ja jeszcze pluginu nie napisałem/pisałem <3

Teraz się za to będe brać. :P

Dzięki wam za pomoc :P

A jak mam własną domenę Survigames.** to muszę założyć subdomene taką np.: Solider-survigames.**

Czy mam po prostu wpisac **.Solider_survigames.?

Keruję się wdłg tego tekstu:

Nazwij swój pakiet w następujący sposób:

• Jeśli masz swoją domenę, nazwij pakiet odwróconą domeną.
    • Na przykład: jestem-deweloperem-bukkit.com, to nazwij pakiet tak: com.jestem_deweloperem_bukkit (źródło).
    • Unikaj posługiwania się domeną, właścicielem której nie jesteś.
  • Nie masz domeny? Tu masz kilka popularnych rozwiązań tej sytuacji:
    1. Stwórz konto na stronie do zarządzania kodem źródłowym, np. Git Hub lub SourceForge
      • Dla GitHuba, postępuj za wskazówkami opisanymi tutaj w celu uzyskania własnej subdomeny. Twój pakiet będzie się wtedy nazywał com.github.<nazwa_subdomeny>
    2. Użyj swojego adresu email. Np. <nazwa_użytkownika>@gmail.com będzie jako com.gmail.<nazwa_użytkownika>
    3. To ostatnie wyjście. Nazwij pakiet jak chcesz, lecz, ponownie, niech będzie to ostatnie wyjście.

Istnieje jednak kilka rzeczy, od których Twój pakiet nie może się zaczynać. Są to:

• org.bukkit
  • net.bukkit
  • com.bukkit
  • net.minecraft

Czy e-mail np. [email protected] wchodzi w grę? xD

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Refffffffffffffffff

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

nazywasz normalnie domeną, nie musi być w niej twój nick, dla wygdoy możesz zrobić np:

adreS:

mojastrona.pl

paczka:

pl.mojastrona.nick.plugin

I nie używaj wielkich liter

BukkitSmerf

Opublikowano

@Up

No dziękuję Ci!

<3

Już zobiłem i (Choć działało tak czy tak) działa! <3

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Ja jeszcze pluginu nie napisałem/pisałem <3

Teraz się za to będe brać. :P

Dzięki wam za pomoc :P

A jak mam własną domenę Survigames.** to muszę założyć subdomene taką np.: Solider-survigames.**

Czy mam po prostu wpisac **.Solider_survigames.?

Keruję się wdłg tego tekstu:

Czy e-mail np. [email protected] wchodzi w grę? xD

Wchodzi; 

pl.interia.s0l1d3r.nazwapluginu

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

nazywasz normalnie domeną, nie musi być w niej twój nick, dla wygdoy możesz zrobić np:

adreS:

mojastrona.pl

paczka:

pl.mojastrona.nick.plugin

I nie używaj wielkich liter

Nie wiem czemu eclipse cały czas sugeruje uzywanie wielkich znaków w paczkach c:

Opublikowano

@Up

Fajny Troll, ale ok :p

@UpUpUpUp

Tyle, że gdy wpisuje moj e-mail wyskakuje mi jakiś błąd ;(

Wpisałem pl.survigames.S0L1D3R i działa <3

Mm... Mógłby mi ktoś powiedzieć, dlaczego wgl trzeba tak zapisywać? No... Czemu nie można zapisywać normalnie, tak jak się pisze i czyta?

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Up

Fajny Troll, ale ok :P

@UpUpUpUp

Tyle, że gdy wpisuje moj e-mail wyskakuje mi jakiś błąd ;(

Wpisałem pl.survigames.S0L1D3R i działa <3

Mm... Mógłby mi ktoś powiedzieć, dlaczego wgl trzeba tak zapisywać? No... Czemu nie można zapisywać normalnie, tak jak się pisze i czyta?

Bo takie są zasady... i nie używamy wielkich liter....

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...