Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] pomysł na serwer

;p  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podoba Ci sie ten pomysl na server?

• Tak
      24
    • Nie
      16
  2. 2. Czy zagrałbyś na takim serverze?

• Tak i sciagnałbym gildie
      10
    • Tak
      10
    • Nie
      20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wiem, że tego typu tematów byly miliony i pewnie macie już ich dosyc ale mam nadzieje, że doczytacie do końca.

Jeżeli mój pomysł przypadnie wam do gustu server mógłby wystartować w czerwcu.

Obecnie w sieci jest masa factions prawda? Kazdy z nich ma drop ze stona(prawie) ale nie spotkalem servera typowo 4fun dla gildi. Servera gdzie drop byłby wysoki a gra polegała by na zabawie w obleganie zamków innych gildi itp.

Pomyslalem ze chyba warto by sprobowac wbic sie w ten niz i postawic kolejny server factions - ale nieco inny.

Jaki?

Z naprawde wysokim dropem.

Na razie mysle ze drop 3-4% na diaxy , 8-10% na zelazo, 1% na zloto, 0,5% na tnt i perly dla normalnych graczy i x2 wczesniejsze % dla graczy VIP.

Dodatkowo exp ze stona i 20% na wykopanie spawnera co sprawi ze exp bedzie rozwniez zapierniczal jak szalony

Server mialby byc totalnie dla gry 4fun a nie meczenia sie caly dzien na zrobienie sobie diax seta.

Zeby jeszcze abrdziej urozmaicic rozgrywke wymyslilem 2 eventy ktore odbywaly by sie co weekend.

1 z nich to walka o tytul "Mistrza Areny" gdzie akzdy gracz po zaplaceniu serverowej waluty zostalby zapisany na turniej na ktory przynosilby wlasne eq. Zwyciezca otrzymywalby pewna pule $$$ + itemy pokonanych + specialna range ktora dawala by mu kilka przywilejow co sprawilo by ze oplacalo by sie walczyc o ten tytul gdyz dawalby on wiecej niz VIP.

2 to walka o zamek. Po pierwszym takim evencie gildia ktora by go wygrala dostala by tytuł (kazdy czlonek) "Obroncy zamku" co dawalo by im dostep wlasnie do tego zamku gdzie bylyby lepsze ceny skupow, expiarki + bonusy do dropu oraz jako jedyni mogli by tworzyc mikstury. Po tygodniu obroncy musieli by bronic swojego zamku podczas kolejnego eventu przed kolejnymi gildiami. Jezeli im sie uda to zamek dalej jest ich - jezeli nie to zmienia wlasciciela a oni traca tytul.

Dodatkowa atrakcja servera byla by mozliwosc wygrania prawdziwych $ - jak?

Lider najlepszej gildii w danym miesiacu (trzeba by bylo wymyslic jakis licznik ale to nie problem) otrzymywalby przelewem/doladowaniem/psc pare zlotych ktore moglby wydac na co tylko chce.

jezeli pomysl sie spodoba to jak najszybciej zaczne prace nad nim.

Piszcie co o tym myslicie.

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przyjaciel posiadał serwer z bardzo wysokim dropem, pomysł się sprawdzał przez miesiąc ale potem gracze zaczęli narzekać ze jest za łatwo i drop wrócił do normalności. 

Gracze są bardzo zmieni ale może im się to spodobać :P 

49yxrs.png

Opublikowano

Wpadlem na pomysl bo sam szukalem takiego servera ale nie znalazlem.

Zastanawiam sie czy restartowac mapy co jakis czas (tylko mapy nie playerow) czy jak

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Ja szukam serwera bardziej takiego typowo survivalowego czyli czysty survival z innymi graczami bez żadnych pluginów i modów.

Ale taki serwer może być .

Tak restartuj mapę.

Ps: Kiedy dokładnie start serwera

76561198151853599.png
Opublikowano

1 czerwca

Opublikowano

Ref

Opublikowano

Mi tam się nie podoba, ja osobiście grać nie będę. Mapy można by było czyścić raz na 2 dni to chyba wystarczający czas by nie powstał syf na mapie. heyy-twilightplz.png?1

Niespodzianka

<

Opublikowano

nic nowego, jest masa takich serwerów. Jeśli mam już grać na serwerze easy to wolę taki gdzie w 5 minut mam 600 lvl oraz z 3 stacki blokow diax, stack obsa itp niż taki co opisałeś ;>  Znam 1 DOŚĆ spoko serwer easy, koxy, bloki surowców, tnt, jajka creepera dropią ze stone. Za 30 zł ranga ma fly, co 30 minut kit w którym jest 6x eq z wszystkimi możliwymi enchantami no i gra tam 50 + osób za dnia, wadą serwera jest to iż 80% ludzi gra na huzuni ;>

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ref

Opublikowano

Ref

Opublikowano

Naprawdę ciekawy pomysł ;) Chętnię bym grał na takim serverze. Co do restartów mapy Mogła by być mapa surowcowa i mapa na gildie żeby jak będzie czyszczenie mapy to żeby się zamki i inne budowle nie usuwały.

Opublikowano

Jeżeli projekt rzeczywiście by wypalił - zagrałbym, a jeżeli by mi się spodobało to zaprosił bym kolegów/koleżanki.

Co do samego projektu - podoba mi się, aczkolwiek trochę czasu musisz poświęcić.

Opublikowano

Co do czyszczenia mapy to pomysl juz mam

Oglaszalbym tydzien wczesniej czyszczenie i jak gildia chce zachowac zamek placi iles tys $$$ serverowej a wzamian jej zamek zostaje przeniesiony na inny swiat ktory nie jest czyszczony a po wgraniu nowej mapy gildia mogla by sobie wybrac dzie chce ten zamek by im wstawiono

Opublikowano

Jeśli gracze wybudują swój zamek, wykopią całą skrzynkę diaxów, full enchanty to nie wiem co jeszcze mogą robić, serwer dobry na 1-2dni, a potem będzie monotonia, dlatego współczesne serwery są takie hard.

Opublikowano

Jeśli gracze wybudują swój zamek, wykopią całą skrzynkę diaxów, full enchanty to nie wiem co jeszcze mogą robić, serwer dobry na 1-2dni, a potem będzie monotonia, dlatego współczesne serwery są takie hard.

W 100% zgadzam się z Valzem. Dla kilkudziesięciu graczy to kwestia 5-6 godzin, potem nie będą nic robić i będą narzekać, serwer upadnie po kilku dniach, bo gracze właśnie będą odchodzić przez nudę.

Opublikowano

@up server bylby w 100% nastawiony na wojny gildi - czyt. oblezenia zamkow przeciwnikow i ogolnie walke z innymi.

Dlatego tak wysokie dropy by nie musiec caly dzien siedziec i kopac diaxow zeby zrobic prot 4 ktorego potem jak stracimy bedzie nam szkoda

mapa tez by nie byla za duza specjalnie po to by zmusic graczy do ciaglej rywalizacji

Opublikowano

@up server bylby w 100% nastawiony na wojny gildi - czyt. oblezenia zamkow przeciwnikow i ogolnie walke z innymi.

Dlatego tak wysokie dropy by nie musiec caly dzien siedziec i kopac diaxow zeby zrobic prot 4 ktorego potem jak stracimy bedzie nam szkoda

mapa tez by nie byla za duza specjalnie po to by zmusic graczy do ciaglej rywalizacji

Taki pomysł już mi się podoba. Tylko nie rozumiem jednej rzeczy, "Dlatego tak wysokie dropy by nie musiec caly dzien siedziec i kopac diaxow zeby zrobic prot 4 ktorego potem jak stracimy bedzie nam szkoda", nie zrozumiałem tego w ogóle. Skoro są wysokie dropy, aby nie musieć siedzieć cały dzień w kopalni, to dlaczego ma być innym szkoda straconych itemów ?

Opublikowano

przeczytaj jeszcze raz powoli :) slowa kluczowe

by nie musiec

Opublikowano

ref

Opublikowano

reff

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem ten serwer nie wypali,ponieważ.Są serwery Easy które mają drop na blok diamentu 50% na koxa 30% i tam gra 260/250 osób.A drop 4-5% no to lipa jest.Lepiej zrobić serwer Easy+Cheaty ponieważ na serwerach easy każdy prawie gra na huzuni itp.Najprościej tłumacząc,z serwera hardcore np s**f zrobić easy w ten sposób że zmieniasz drop na 25-50% i dajesz Np.itemki na gildie:64zboża,64 tropikalnego drewna,64 stone itp dać takie itemki żeby nie dało się ich wykopać trochę utrudnienia musi być;D +do tego możesz dodać że cheaty są dozwolone.

Opublikowano

ref

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...