Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przeprowadzić "atak DDOS"?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym aby osoby znające się na tym uświadomiły mnie z jakich książek, poradników WWW, informacji na WWW można przeprowadzić DDOS potocznie mówiąc rakiete.

Chciałbym sprawdzić zabezpieczenia przez mojego dostawcę internetu czy są na tyle wytrzymałe aby taki "atak DDOS" sprawdził.

Oczywiście IP swoje znam. Wolałbym nie podawać jej tutaj :D Jak wiemy niektórzy płacą ileś $ i dzięki temu mogą rozwalić internet na całe dnie :D

Pozdrawiam

Opublikowano

to forum nie wspiera ataków ddos, bo jest to zakazane przez prawo (nie legalne). Temat do zamknięcia, na forum nikt ci nie napiszę tego, pytaj google...

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Atak DDOS jest nielegalny w momencie, gdy ofiara doznaje szkód w postaci np. "pożerania transferu" z jego serwera VPS. Jeżeli robisz to "na sobie", nie łamiesz prawa, o czym mówi nasza konstytucja. Nie zachęcam Cie do takich ataków, bo możesz,wplątać się w niezłe kłopoty, nawet przez testowanie ;). Mogę Cię tylko zapewnić, że żeby wykonać skuteczny atak, nie obejdzie się bez wydania pieniędzy. Niestety, ale nie powiem, jak taki atak wykonać, czy kupić potrzebną rzecz, bo regulamin zabrania.

Opublikowano

to forum nie wspiera ataków ddos, bo jest to zakazane przez prawo (nie legalne). Temat do zamknięcia, na forum nikt ci nie napiszę tego, pytaj google...

Nielegalne powiadasz... Kolega już niżej wymienił: Ataki DDoS'ów stają się nielegalne, gdy ofiara doznaje szkody, kradzieży lub naruszenia własnych praw.

Ogółem ten atak nie jest wykorzystywany tylko pod znaną formą włamania się lub zniszczenia, jest to testowane w przypadku serverów virtualnych (np. Dedyki pod Metin'a).

Po co? Sprawdza to test wydajności oraz ew. błędy, które oni naprawiają. Jest to ogółem prosty przekaz pakietów, które nie muszą koniecznie szkodzić.

Ty tylko tak mówisz a skąd ktoś ma wiedzieć czy tych info nie wykorzystasz do zaatakowania mpc ?

Jeżeli mamy iść w takim kierunku, to czemu to wszystkie nasze czyny zostaną niestety usunięte.

Nawet banalne udostępnienie zdjęcia na FB, może skończyć się fotomontażem, a za tym idzie jakaś sytuacja, której konsekwencje będą zapewne podobne.

To że jest to legalne wszędzie, nie znaczy że na MPC. Czytaj regulamin zanim napiszesz temat. Jakiekolwiek pomaganie przy DDOSach i innych atakach jest tutaj zabronione.

Owszem, dobrze iż dodałeś "atakach", jeżeli jest to w celach naukowych, testowych i tzw. ofiarą jest osoba, która jednocześnie jest ich autorem, nie jest to zabronione.

Możliwe jest oczywiście wykorzystanie tego w późniejszym czasie do ataków, ale może nie...

P.S.

Wracając do tematu, widziałem kiedyś film na YT, potrzeba do tego troszkę pieniędzy (w celu stworzenia tzw. martwego systemu [ofiary]), umiejętności posługiwania się językiem (nie wiem dokładnie jakim) oraz czasu.

Swoją drogą jeżeli mówimy tu o atakach DDoS'ów potrzeba Ci kilku producentów pakietów, bo w tłumaczeniu jest to podwójny lub większy atak. Jednym słowem, są to pakiety wysyłane od kilku komputerów, które przechodzą do martwego punktu.

Jeżeli chodzi Ci o szybki test z udziałem jednego producenta, to jest DoS. 

Możesz poszperać na YT w poradnikach dla Hacker'ów, tam jest wiele info o możliwościach wysyłania pakietów, jednak nie dam Ci linku, bo niektóre osoby tego nie zaakceptują ;) 

Życzę powodzenia i pozdrawiam. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...