Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobrze zrobiłem?

Miyasu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedawno zacząłem grać w War Thundera, od razu zacząłem drzewko rosyjskie w stronę Migów, aktualnie mam Mig'a 3 (tego pierwszego) i odblokowuję następnego w kolejce, pytanie polega na tym czy dobrze zadecydowałem, czy nie będę potem żałował marnowania czasu na rozwój w tą stronę. Oraz o jakieś porady odnośnie latania tymi Migami bo jest trudniej niż myślałem i mam wrażenie że Spitfire'y i Kittyhawki są znacznie lepsze od Miga na II tierze, albo to ja nie umiem nim grać. Pozdrawiam.

EDIT: Dzięki za odpowiedź, mam jeszcze jedno pytanie czy różnica między Migami a Yakami i ŁaGG jest znaczna? Mianowicie które jest lepsze.

Opublikowano

Dobrze zrobiłeś, rosyjskie drzewko jest bardzo mocne, niektórzy uważają. że jest za mocny. Co do porad, to niestety za dużo Ci nie napiszę, nie latam dużo rosyjskimi myśliwcami. Ale tak mniej więcej przeciw : USA, NIEMCY wykorzystujesz to, że mig 3 jest zwrotniejszy, spokojnie ich wykręcisz. Gorsza sprawa, jeśli chodzi o Japonię i Wielką Brytanię to musisz mieć przewagę wysokości i to wykorzystywać ;]

Opublikowano

Ogarnij Ruskich do 3-4 samolotu w linii, później Brytyjczycy minimum do tych "lepsiejszych" Spitfire'ów, potem Niemcy i Amerykanie. Teraz zejdzie ci się trochę dłużej niż nam, ze względu na ten nowy system, gdzie badasz tylko 1 samolot w nacji...

Co do taktyki, to Rosjanie mają przeważnie mocne działka i niezłą prędkość, a więc wzbijamy się i atakujemy z góry, coś w stylu Boom 'n' Zoom, tylko luźniejsze ;) Czasem gdy trafisz na zwartą grupkę można rozbić nawet kilku za jednym przelotem, bo Radzieckie samoloty naprawdę potrafią zestrzeliwać kilkoma pociskami.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ale chłopakowi za przeproszeniem pierdzielicie głupoty :)

Jedynie UP@ ma pojęcie na temat tej gry.

Jeśli chodzi o USSR rób miga lecz bardzo szybko z niego wiej, byś doszedł do I-185.

Lecz cofnij się do ŁaGG, Rób do ŁA5-37 - Jest to maszyna do zabijania.

Lecz jest Jedno "ale" samoloty USSR są mało zwrotne jeśli chodzi o zawrót itp, najważniejsze mieć przewage wysokości i atakowac pojedyńczo. Lecisz w chmury, wybierasz cel i grzejesz na niego, PPM i idalnie celuj, dostał, a ty znowu w chmury i tak w kółko. Amyrykańce to strata czasu, chyba że bombowce i kingkobry, brytyjczyki warte wszystkiego lecz "papierowe" chinole zwrotne i twarde :D

4112421483.png

Pomogłem? Daj "lubie to"

Powróciłem do życia po 6 Latach spędzonych w DarkOrbit!!!!

Olejcie tą grę!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...