Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Handicap. Co to wgl jest?

Rak0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co to jest?

"Nie sprzęt, lecz technika czyni z Ciebie zawodnika."

Może taki małe "Lubię to", za pomoc ?

Opublikowano

Teoria według której jak masz gorszy skład to lepiej grają :)

Sprawdza się w praktyce? Już wiem,czemu w 1. lidze napotykam same brązowe składy :D

"Nie sprzęt, lecz technika czyni z Ciebie zawodnika."

Może taki małe "Lubię to", za pomoc ?

Opublikowano

W 1 lidze brązowe to są trainery.Tyle ile działa to w praktyce to nie wiem

Nic tu nie będzie !!!

Opublikowano

Najbardziej irytująca rzecz w FIFIE.

Handicup - czyli jeżeli grasz z noobkiem, który przegrywa 3:0 i nagle jedzie po skrzydle np. Walcottem i wrzuca na Benteke,a ten pakuję ci 3 bramki pod rząd, to jest Handicup.

Teoria według której jak masz gorszy skład to lepiej grają :)

To nie Handicup, tylko Umiejętność Gry.

Chyba, że Noob.

Sprawdza się w praktyce? Już wiem,czemu w 1. lidze napotykam same brązowe składy :D

Jeżeli zrobisz odpowiedni skład pod Handicup, to owszem.

Ale co liga to większe cwaniaki, wątpię czy w 2 lidze spotkasz Przeciwnika z niskimi Obrońcami.

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Handicap to teoria spiskowa powstała przeciwko ultimate team.

Im mniejszy ogólna ocena zespołu, tym podobno lepiej jest grać.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Troll, gra na słabsze składy to jest właśnie hundicap, na prawdę tego nie widzisz? (gdzieś czytałem, ze w plikach fify jest to wgrane, że jak grasz na słabszy skład to Twoi się mniej starają, tak samo w 45 i 90 minucie, wtedy najwięcej bramek wpada). 1 dowód: Masz skład z BPL za 200k, grasz na brązowych koreańców. Koreaniec z tempem 50, jest szybszy od twojego napastnika z tempem 90. Przypadek? 2 dowód: Jego koreaniec ma 40 strzałow, strzela bramki z każdej pozycji, Twój napastnik nie umie trafić na pustą bramkę. Przypadek? 3 dowód: Jego bramkarz, broni wszystko, skacze z jednego slupka na drugi, a Twój puszcza szmaty, wszystko wpuszcza. Przypadek?

Sam tego wielokrotnie doświadczyłem, a myślę, że słaby nie jestem. Ostatnio grałem z brązowymi, koleś wygrał 3-0 i po meczu dostałem od niego wiadomość "hundicap ruined that game, gg". Jego zawodnicy zapieprzali na tym boisku niesamowicie, moi nawet piłki przyjąć nie umieli. Coś w tym jest i nie mów, że to po prostu "noob" jak przegra ktoś z brązowym składem, tak jest skonstruowana fifa. Co do tego, ze Benteke strzela 3 gole z głowki to nie żaden hundicap, pomyliłeś pojęcia. To po prostu pewien rodzaj "blędu" w tej grze. Dośrodkowania są po prostu bardzo dobre, każde dośrodkowanie jest bardzo niebezpieczne, po prostu błąd twórców fify, którzy z tym przesadzili, nawet z obrońcami 200 cm i wyskokiem 90 koleś nastrzela ci bramek z dośrodkowań, tak jest zrobiona fifa, ale to nie żaden hundicap.

Tak na prawdę nikt nie wie, czy hundicap to tylko plotka, czy na prawde jest zapisany w plikach gry (chociaż ja czytałem gdzieś, że ktoś coś znalazł w plikach gry, chociaż czy to możliwe, to nie wiem bo się na tym nie znam.)

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Handicap to to co zostało powiedziane - słabsi grają lepiej przeciwko tym lepszym, a lepsi grają gorzej przeciwko gorszym. Sam doświadczyłem w obie strony.

Opublikowano

Wy jesteście chyba niepoważni !

Nie przegrałem jeszcze meczu z typem ze słabszym składem...

a w #1 lidze jak ktoś ma brązowy to znaczy, że Trainer.

Powiem wam tyle, że Cena tutaj nie gra roli.

Czy 500K czy 5K... liczą się umiejętności, a gdyby nie to, że przed meczem macie tak: "O matko, ale słaby skład pewnie Przegram" ~ dlatego tak się dzieję.

JA podchodzę z luzem i mam bilans 401-67-131

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Rozegrałem 500 meczów różnymi składami, z każdej dobrej ligi, a także jednym składem, w którym każdy gracz którego miałem był IF. I tym mi szło najgorzej. Teraz gram sobie od 150 meczów brązowym składem - czuje się jakby to było dla mnie zbawienie. Gra się o niebo lepiej przeciwko złotym składom. Po prostu czuć, że ten brązowy skład ≥ złoty. W złotym przyjęcia przeciwnikom się gubią, wszystkie strzały broni mój bramkarz 64OVR (podczas gdy np. Enyeama IF 81OVR był dla mnie jakąs padaką), Smith (88 pace) przegoni Wallcota (96 pace) nawet gdy on nie ma piłki, a beznadziejny ŚPD Ilsanker jest jednym z najlepszych strzelców w mojej drużynie. Dla mnie handicap istnieje, jest zauważalny.

Opublikowano

Rozegrałem 500 meczów różnymi składami, z każdej dobrej ligi, a także jednym składem, w którym każdy gracz którego miałem był IF. I tym mi szło najgorzej. Teraz gram sobie od 150 meczów brązowym składem - czuje się jakby to było dla mnie zbawienie. Gra się o niebo lepiej przeciwko złotym składom. Po prostu czuć, że ten brązowy skład ≥ złoty. W złotym przyjęcia przeciwnikom się gubią, wszystkie strzały broni mój bramkarz 64OVR (podczas gdy np. Enyeama IF 81OVR był dla mnie jakąs padaką), Smith (88 pace) przegoni Wallcota (96 pace) nawet gdy on nie ma piłki, a beznadziejny ŚPD Ilsanker jest jednym z najlepszych strzelców w mojej drużynie. Dla mnie handicap istnieje, jest zauważalny.

Po prostu masz farta, albo gadasz głupoty.

To nie ma sensu ! Weź ten brąz skład, a ja zagram Moim Złotym, ciekawe co powiesz po meczu "Fart" ?!

Ludzie PLIKI w dokumentach, że niby osłabiają zawodników... To jest tak głupie !

Jest to śmieszne co wypisujecie. Według mnie Handicup to jedno, wielkie oszustwo. Nie ma takiego czegoś !

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Albo po prostu bardziej to zauważam i się skupiam na tym, a nie na tym jaki jestem zajebisty i wygrywam ze wszystkimi, niezależnie jaki mają skład.

No co dziwnego by były "pliki w dokumentach osłabiające zawodników"? Gra się składa z kilkudziesięciu, kilkuset lub kilku tysięcy plików, które są pełne kodu, starannie zaprogramowane. Czemu niby nie mogli dodać systemu, który by wyrównywał szanse graczy, niezależnie od drużyn? Co, w normalnym życiu taka Barcelona zagra tak samo przeciwko jakiemuś zespołowi powiedzmy z Ekstraklasy, jakby zagrała np. przeciw Realowi? To jest logiczne z różnych punktów widzenia, zarówno realistycznych jak i czysto symulacyjnych.

WEDŁUG CIEBIE. Kluczowe stwierdzenie. Więc śmieszne to nie jest. Tylko niezgodne z Twoim przekonaniem. Wyluzuj wykrzykniki. I pamiętaj, handicAp.

Opublikowano

Jak gracie na tym swoim zasranym PC to się nie dziwie, że trainerów widzicie... Moim zdaniem na konsoli jest wyższy poziom umiejętności graczy i jakbyś trafił na gracza ogarnietego przynajmniej w stopniu dobrym, to by Cie zniszczył tym brązowym składem.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

A czy trainer nie ma opcji drużyna przeciwna zmęczona i wtedy zaczynają się cyrki z zawodnikami, kłopoty z przyjęciem, zez itp ?

Opublikowano

118-95-115 teraz mam. Coś w tym musi być. Mi się wydaje, że jednemu sprzyja w jednej połowie, a drugiemu w drugiej. Chodzi mi o lepsze przejmowanie piłek. Dziś przyszedł pad i fajnie, bo wbiłem do 4 ligi, ale spadłem, bo kolesie wyżulili mi jedną szmatę i trzymali do końca, albo miałem remis. Zazwyczaj miałem lepszy skład od przeciwnika, ale co z tego jak gniotę go cały mecz, a walą mi w słupki, poprzeczki, bramkarza, albo obok bramki, a typ raz dośrodkuje i gol. Już nawet przestałem się tym denerwować, zaczęło mnie to śmieszyć.

Opublikowano

Jak to czytam to jest to śmieszniejsze niż Kabaret na Polsacie !!!

Ludzie takie bzdury tylko u ludzi z kompleksami...

Że niby Brązowymi Jankami rozwalisz np. mnie, a mam Złoty... Śmiech na sali ;)

Brązowi mają takie przyjęcie, że aż żal patrzeć, a ich Siła jest gorsza niż Sterling'a z Liverpoolu :D

Jest to śmieszne, że wierzycie w Handicup !

W FIFE jest w ciul dużo zawodników i niby każdego zmniejszyli na inne mecze ?

Musieli by to robić przed każdym meczem -.-

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Nie grałeś z brązowym składem, mają lepsze przyjęcie niż Twoi zawodnicy, najpierw zagraj (z przeciwnikiem który ogarnia,  nie jakimś nupkiem). On zagra brązowym, ty tym swoim zajebistym złotym i zobaczysz jak to wygląda. Nie grałeś, ale sie wypowiadasz jak najwiekszy ekspert, nawet nie doswiadczając tego, juz wiesz jak jest i smiejesz sie z innych. Sam pisałeś, ze z brazowym nie grales bo na tym waszym marnym PC same trainery.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Grałem z brązowym często, więc co mi tutaj imputujesz ?

Gram w FIFĘ tyle, że mam na tyle Mózgu by wiedzieć, że jakieś HandiCupy nie istnieją !

w #1 lidze, owszem są trainery... A i nie gram z "nupkami".

Czy ja mówię, że mam Zajebisty Złoty ? Wystarczy mi nawet Nieświecący złoty i tak rozwalę jakieś Brązowe Jaśki.

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Ja już z Tobą nie dyskutuje, bo zgrywasz jakiegoś prosa, wyzywając innych od noobów, którzy z brązowymi wygrać  nie umieją. Koreaniec z 40 tempem szybszy od obrońcy z 80 tempem to jest dziwne, ale ty i tak powiesz, ze po prostu ten z koreańskim składem, ma większego skilla, dlatego jego zawodnicy szybciej biegają.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

W FIFE jest w ciul dużo zawodników i niby każdego zmniejszyli na inne mecze ?

Musieli by to robić przed każdym meczem -.-

Na tym wyjebałem z beki. Myślałem że istnieje coś takiego jak skrypty. Ale chyba siedzi tam jakiś mały człowieczek nerd od EA i przed każdym meczem w FUT decyduje kogo zawodnicy mają grać gorzej. Cóż, człowiek uczy się całe życie xD

Dla mnie ten koleś jest śmieszny już. Specjalista od wszystkiego. A co jest do wszystkiego to jest do dupy.

Chociaż się nauczyć pisać HANDICAP poprawnie jak chcesz tak pokazywać jak masz rację.

Pomogę: A A A A A A A A A A A A A A A

Opublikowano

Na tym wyjebałem z beki. Myślałem że istnieje coś takiego jak skrypty. Ale chyba siedzi tam jakiś mały człowieczek nerd od EA i przed każdym meczem w FUT decyduje kogo zawodnicy mają grać gorzej. Cóż, człowiek uczy się całe życie xD

Dla mnie ten koleś jest śmieszny już. Specjalista od wszystkiego. A co jest do wszystkiego to jest do dupy.

Chociaż się nauczyć pisać HANDICAP poprawnie jak chcesz tak pokazywać jak masz rację.

Pomogę: A A A A A A A A A A A A A A A

Właśnie twierdzę, że to głupota.

Naucz się czytać zdania. A co do posranego słowa Handicap mam to w dupi# ;)

Ja już z Tobą nie dyskutuje, bo zgrywasz jakiegoś prosa, wyzywając innych od noobów, którzy z brązowymi wygrać  nie umieją. Koreaniec z 40 tempem szybszy od obrońcy z 80 tempem to jest dziwne, ale ty i tak powiesz, ze po prostu ten z koreańskim składem, ma większego skilla, dlatego jego zawodnicy szybciej biegają.

Nie zgrywam, po prostu twierdzę, że to jest śmieszne jak twierdzicie, że jakiś brązowy 40 tempa dogoni Walcotta, a sorka... bez kondycji może i tak.

I może łaskawie zachowajcie Kulturę i nie wyzywajcie, bo pokazujecie jaką kulturę osobistą posiadacie.

Ja dyskutuję na temat, a wyjeżdżacie mi z Wulgami i Wyzwiskami ;)

Jak taki cwany, zrób skład jakiś brązowy z obroną 40-60 tempa.

Ja wezmę Ibarbo i Balotelliego na Atak i zobaczymy czy rzeczywiście dasz radę.

77512f97859e.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...