Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rework Nidalee, Warwicka..

Evaneth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie lubię Nidalee ale uważam ze nie potrzebnie biorą się teraz za tą postać, powinni się zająć innymi postaciami :P

RIOT stwierdził, że ten rok będzie rokiem reworków i visual update'ów. Także na każdego przyjdzie czas.

Może nawet na Poppy :D

313561454060320945952.gif
  • Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z Twittera kolesia, który zajmuje się reworkiem Warwicka wiem mniej więcej jak wyglądają jego umiejętności.

Pasyw - zwiększa efekty regeneracji,kradzieży zdrowia itp. o niewielki % tak długo jak coś uderzamy, max zdaje się 10 stacków. Stacki zaczynają schodzić gdy jesteśmy poza walką, ale robią to pojedyńczo, więc nie utracimy całości w podróży między kolejnymi campami lecz tylko niewielką ich część

Q - kosztuje mnie many i nakłada dwa efekty przy trafieniu, skaluje się z AP oraz max zdrowiem przeciwnika oraz leczy nas

W - usunięto szybkość ataku - zamiast tego Warwick skacze w wyznaczone miejsce a następnie automatycznie wraca tam skąd skoczył. Jeżeli natrafi na championa zatrzymuje się na nim i zapewne snaruje.

E - Jest teraz aktywem i ma dawać zwiększenie ilości wykradanego zdrowia + szybkość ruchu

W - To teraz AoE strach jak Volibeara, nakłądany też na champy

E - Warwick skacze w wyznaczone miejsce a następnie automatycznie wraca tam skąd skoczył. Jeżeli natrafi na championa zatrzymuje się na nim i zapewne snaruje

R - Jest teraz umiejętności kierowaną - Coś jak ulti malphite'a. Można je od teraz zdo(d)ge' ować więc jest nieco silniejsze. Rzucamy się w wybranym kierunku i zatrzymujemy na pierwszym napotkanym championie po czym robimy to co teraz - snare + nakładanie efektów przy trafieniu. Na kolejnych poziomach ultimate'a będą to : 4/5/6 nałożeń.

Nie napalajcie się jednak na ten rework zbyt szybko. Może pojawić się nawet za pół roku (brak ETA). 

Oto twitter tego ziomka - musicie zagłębić się w jego postach gdyż mówił o tym reworku już jakiś czas temu:

​ https://twitter.com/danielzklein

Jeżeli to prawda i wejdzie na life to będzie strasznie op na mida/topa/jungle

Opublikowano

@evaneth o jezu strach sie bac.CO ONI ZROBILI Z MOIM XERATHEM KOCHANYM to co zrobia z innymi postaciami....Tylko RITO wara mi od malzahara bo jak jeszcze go zmienia to to juz bedzie calkiem inna gra

Opublikowano

@evaneth o jezu strach sie bac.CO ONI ZROBILI Z MOIM XERATHEM KOCHANYM to co zrobia z innymi postaciami....Tylko RITO wara mi od malzahara bo jak jeszcze go zmienia to to juz bedzie calkiem inna gra

Malzahara wizualnie mogliby upiększyć ;)

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Nareszcie rework do Siona : ,,Mamy zaplanowany całkowity relaunch Warwicka, ale pytanie w głębi brzmi „kiedy?”. Aktualnie naszym największym priorytetem jest ponowne wydanie Siona, a jeśli chodzi o graficzne rzeczy to jesteśmy podekscytowani aby dostarczyć wam Twicha już za chwilę"

Ciekawe co do niego wymyślą.

Opublikowano

jak dla mnie dobrze że biorą się za nidalee,

ale jestem ciekaw co będzie z warwickiem

Cóż. Jak na to nie patrzeć Warwick nie jest championem, który ma ciężką mechanikę. Nie da się przez to robić nim szczególnych zagrań i ogólnie najczęściej gra nim polega na ultowaniu carry a następnie tankowaniu reszty drużyny przez kradzież zdrowia i ciągłym wciskaniu W.

Szczerze lubię obecnego Warwicka, ale kiedy już go zmienią nie będę płakał - ten champion nie ma zbyt wiele miejsca do robienia decyzji. Buduj BotRK, SV, Randuin, potem dopełniasz CDR czymś do 40% i jesteś ozłocony na resztę gry........

Podstawowe mechanizmy zostają takie jak były + dodają mu parę fajnych rzeczy jak ten skok bumerangiem. Obrażenia wciąż w całości są magiczne, ulti jest nieco mocniejsze i wymaga trochę "skilla".

Na pewno będzie ciekawszym championem niż jest teraz - to moja opinia - dziękuję.

A Nidalee to nienawidzę bardziej niż Teemo, dla mnie mogą zrobić z niej drugiego Olafa złączonego z Irelią (nerfs oh yis). Prawdopodobnie tak się stanie, zanim zdecydują się na jakieś inne zmiany.

wikmk9.jpg

Opublikowano

po co nidalee reworkuja? zajebiscie sie gra tym champem i po co kombinowac. jak wlocznia bedzie mniej zabierac to nie gram juz nidalee

Age is just a number :)

Opublikowano

@UP po to, ze tobie sie nia dobrze gra ale dla przeciwnikow juz nie, a kazdy chce miec przyjemnosc z gry(nie ma jej jak mu dzida 3/4 hp zjedzie)

Opublikowano

No wlasnie, ta dzida jest za mocna. Zobacz dla porownania chyba tylko veigar moze tyle walnac i to ultem ktory laduje sie bardzo dlugo, a denerwujace jest to jak nidale rzuca dzide co kilka sekund i zdejmuje 3/4 moze nawet 4/5 hp

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z Warwicka powinni zrobić prawdziwego wilkołaka, tak że jest człowiekiem, używa ulta i staje się wilkołakiem. Dla mnei byłoby to spoko.

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Rework Warwicka może być sensowny. Nidalee przydałoby się znerfić dzidę, bo to co teraz można nią wyprawiać przy ogarniętym graczu, to jest masakra. No i najgorsze jest to, że jak się pójdzie w AP, to mamy i ogromny dmg z dzidy i całkiem niezłe leczenie. Choć nie sądzę, żeby była to postać, którą należy reworkować w pierwszej kolejności.

BTW, po reworku można zwracać postacie i dostawać refund?

Opublikowano

Moim zdaniem problem z Nidalee, tkwi nie tylko w jej boskim poke'u ale jej leczeniu. Czy kiedykolwiek ktoś zwrócił na to uwagę? W mid-late jej heal leczy więcej, niż heal Soraki.
Nie jestem pewien czy ktoś jeszcze pamięta starą szkołę AD Nidalee top. Maxowanie leczenia dla sustainu, trinity itp. 
Teraz z jakiegoś powodu tego nie ma (HotshotGG - tak grywał ale teraz już dawno go nie widziałem więc ludzie zapomnieli o AD Nidzie, może też i meta jest jej nieprzychylna).
Niestety Nida to moim zdaniem skomplikowany champion + są gorsze przypadki od niej (Sion i Urgot fml). Na jakiekolwiek zmiany poczekamy BARDZO długo.

ps. Śmieszny wydaje mi się ten hype na "counterplay" widocznie Nidalee tego brakuje (4 lata nikt na nią nie narzekał i nagle BAM).

wikmk9.jpg

Opublikowano

Miałem sporą przerwę od lola, ale z tego co pamiętam to nidalką AD/OFFTANK nie gra się bo zabrali jej resy na kocie.

W sumie ciężko powiedzieć czy rework słuszny, jak ktoś ogarnia nidalke to może dużo zdziałać natomiast druga strona medalu, że jak ktoś nie ogarnia to nie robi kompletnie nic.

A co do 3/4 hp z dzidy to chyba tylko ad/ap carry tyle dostaje a oni powinni unikać tych dzid i grać z mózgiem.

Moim zdaniem nie powinni wcale ruszać jej dzidy, od zawsze było to domeną nidalki, sam nią nie gram ale nie widzę takiej konieczności.

Jeśli chodzi im o to żeby również się grało na kocie a nie tylko spamowało z dzidy powinni zrobić coś w stylu że zmiany na pumie i na odwrót coś dają typu większy dmg z pierwszego użytego skilla po zmianie lub coś w tym stylu.

Oczywiście wtedy było by konieczne zbalansowanie dmg ze skilli żeby były troszkę słabsze niż obecnie, ale po zmianie np 30%/45%/60% więcej dmg.

Ja ciągle czekam na rework poppy, dla której nie ma miejsca od dawna meta game.

Opublikowano

Wreście rework tej zjebanej nidale YES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! przy okazji oddam to gówno THX RIOT!!!!!

O i oby wrescie kata dostała wielkiego nerfa na tego ulta. było by fajnie

Opublikowano

Według mnie Warwickowi przydał by się VU, ale do skilli niech się nie dotykają, bo są naprawdę zajebiste. Nafeedowany Warwick to jest kosa praktycznie nie do zabicia jak enemy ma mało CC. Dobrze, że mało kto nim gra (przynajmniej u mnie) to wtedy ja mogę nim wycinać.

Co do Nidalee to dobrze, niech znerfią jej tą dzidę, a do Rengara nic nie mam. Niech go reworkują setny raz.

Opublikowano

Wreście rework tej zjebanej nidale YES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! przy okazji oddam to gówno THX RIOT!!!!!

O i oby wrescie kata dostała wielkiego nerfa na tego ulta. było by fajnie

Typowy brąz który nie wie jak kontrować kate.

@topic

Rework nidalee to idiotyzm. Napewno zabiorą się za jej dzide, a to jej jedyny skill robiący poważniejsze dmg. Będzie tak samo jak z Kassadinem po reworku...

Opublikowano

Typowy brąz który nie wie jak kontrować kate.

@topic

Rework nidalee to idiotyzm. Napewno zabiorą się za jej dzide, a to jej jedyny skill robiący poważniejsze dmg. Będzie tak samo jak z Kassadinem po reworku...

Popieram, wszyscy biorą Nidalee tylko dlatego, że ma ogromny dmg przy Q z dzidy, jeżeli to znerfią(zależnie jeszcze jak) to postać będzie troszkę useless'owa. Nikt na mida nią nie pójdzie, bo tylko na R będzie dmg, na supporta się w ogóle nie nada, jeżeli nic z dzidy nie będzie lecieć.

Rework ulta ww jestem za! Nida jest op, ale jeżeli ktoś ogarnia, więc rework to jakiś bezsens :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...