Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 1400 złotych. Proszę o pomoc.

st3fan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

260X to wcale nie low-end, tylko rozsądna karta w dość niskiej cenie. Nowe gry odpali, bardziej ograniczać go będzie cep.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Tylko że oficjalnie jest to karta z low-endu. Mainstream zaczyna się od GTX 660/R9 270. Z kolei high-end po R9 290 ;)

Opublikowano

Masz tą kartę czy chcesz kupić ? Jeśli to drugie to wiedz, że to syf absolutny. Tutaj sprzęt za ~1450 zł z kartą

http://www.morele.net/inventory/info/NP7yS4/

Pierwszy raz słyszę o tym modelu karty AMD. :O

Pytanie, tylko czy gra LS 2013 i np. Minecraft, jakiś CS:GO itp. pójdą na tym? Bardzo mi zależy na tej 1 grze. :P Karty GT 630 nie posiadam, po prostu, przypadła mi jej cena i pamięć graficzna.

Zrobiłem coś źle?

Popraw mnie, nie miej złości.

Kto próbuje, ten nie błądzi.

Opublikowano
@up ram lepiej 2x2GB lepiej w dualu pracują ^^, naped jakis lite-on i dysk tanszy, to sie jeszcze znajdzie tego radeona z 2GB pamieci 

Nie, nie lepiej bo ta płta ma tylko 2 sloty na RAM, w przyszłości dokłada czwórkę i ma 2x4 w dualu. Ten radek i tak nie wykorzysta nawet 1GB pamięci, więc tutaj nie ma sensu kombinować

Pytanie, tylko czy gra LS 2013 i np. Minecraft, jakiś CS:GO itp. pójdą na tym? Bardzo mi zależy na tej 1 grze.  :P Karty GT 630 nie posiadam, po prostu, przypadła mi jej cena i pamięć graficzna.

Bez problemu, to syfiaste gierki więc pójdą na każdym normalnym sprzęcie, Minecraft na tym Pentiumie to może 500 fps nie uzyskasz, bez problemu płynna gra, szczególnie z OptiFine

Opublikowano

Nie, nie lepiej bo ta płta ma tylko 2 sloty na RAM, w przyszłości dokłada czwórkę i ma 2x4 w dualu. Ten radek i tak nie wykorzysta nawet 1GB pamięci, więc tutaj nie ma sensu kombinować

Bez problemu, to syfiaste gierki więc pójdą na każdym normalnym sprzęcie, Minecraft na tym Pentiumie to może 500 fps nie uzyskasz, bez problemu płynna gra, szczególnie z OptiFine

A możesz jakoś sprawdzić w 100%? :D Bo potem nie chcę widzieć jakiegoś errora, że :p Chcę złożyć sprzęt, męczę się z komputerem od kilku lat, miałem białe rzęchy, teraz mam laptopa, ale GPU Intela więc... :O A ten Radek to jaki odpowiednik z serii HDXXXX ?Ten zestaw będzie w 100 % kompatybilny? Nie mam tak gotówki i nie będę miał, po prostu, będę kupował na serie, czyli po kolei albo po kilka podzespołów, aż w końcu uzbieram, jakaś rada gdzie trzymać takie podzespoły, żeby nic się z nimi nie stało np. przez 5 miesięcy? 

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

To odpowiednik bodajże HD7850. Montaż komponentów masz tutaj, ale jest chyba od 1500 zł:

http://www.mpcforum.pl/topic/989161-tut-kody-na-darmowy-montazwysylke-na-morelenet-oraz-techplanetpl/

Jak na serie kupujesz to w pudełkach trzymaj, w nie za gorącym pomieszczeniu, nie może być też wilgotno. Najlepiej np. w szafie czy gdzieś na biurku

Opublikowano

To odpowiednik bodajże HD7850. Montaż komponentów masz tutaj, ale jest chyba od 1500 zł:

http://www.mpcforum.pl/topic/989161-tut-kody-na-darmowy-montazwysylke-na-morelenet-oraz-techplanetpl/

Jak na serie kupujesz to w pudełkach trzymaj, w nie za gorącym pomieszczeniu, nie może być też wilgotno. Najlepiej np. w szafie czy gdzieś na biurku

Montaż komponentów? Coś takiego zrobiłbym to sam. :P Tylko pytanie, czy to co mi podałeś, ten zestaw już jest dobrany, że będzie działał, wszystko dobrane ok? 

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

:D Z tym to raczej nie powinno być problemów, lecz ciekawi mnie zawsze podłączenie kabelków obudowy do płyty głównej. ;p

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

R7260XOC to jest co najwyżej odpowiednik HD6850/70 :P

@top

Bierz najlepiej zestaw co dał TrueFaith. Jest dobry. Pograsz sobie bez problemu w te gry co podałeś i dasz nawet radę w BF3.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Wszystko jest małym druczkiem podpisane na kablach i płycie.

R7260XOC to jest co najwyżej odpowiednik HD6850/70  :P

Czo ? 6850 to syf, słabszy chyba nawet od wykręconego HD4870. R7 260X to konkretnie okolice HD7790

Opublikowano

A mam jeszcze pytanie, przykładowo:

Procesor Intel Pentium G3220 (3M Cache, 3.00 GHz) BOX BX80646G3220

co oznacza to "BOX BX80646G3220" ? Czy to coś ważnego, gdybym znalazł zwykły procesor, Intel Pentium G3320 (3M CACHE, 3 GHZ) to ta koncowka tez sie liczy?

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

BOX oznacza, że jest w standardzie wyposażony w chłodzenie, gdyby było OEM byłby to sam procesor.

Te cyfry to po prostu kod produktu.

Arghhh, znów drugi.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Okej, dzięki, jak coś, będę pisał na tym forum w przypadku pomocy. Dziękuje. ;) Liczę na to, że zdobędę ten zestaw.

Zrobiłem coś źle?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...