Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to już koniec?

Roowinek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć z tego co zauważyłem coraz mniej ludzi gra w tą grę. Opłaca sie jeszcze tu wrócić, czy lepiej grać w inna grę?

Opublikowano

Cześć z tego co zauważyłem coraz mniej ludzi gra w tą grę. Opłaca sie jeszcze tu wrócić, czy lepiej grać w inna grę?

Opłaca, ale o Globalu pan zapomnij ^^. PL zszedł na psy, sorry ale taka prawda.

Yangi w IS + to przenoszenie postaci pomiędzy serwerami to najgorsze co mogli zrobić... Pamiętam te czasy sprzed 5 lat, wtedy jeszcze czuło się ten klimat gry. Przypominam sobie jak się cieszyłem ze swojego pierwszego FMS'a +6 ^^. A teraz?! Stalki +7 z metków... Ta gra zawsze była pod zarobek, no ale bez przesady... Teraz za SM'y można kupić wszystko, wszyściutko.

Dlatego jeśli chcesz jeszcze wracać do metka to poszukaj jakiegoś dobrego priva. Jakiego? Sam nie wiem bo mam ten sam problem co Ty i też poszukuje dobrego. Po tej fuzji na globalu nic się nie zmieniło, no chyba, że lagi też się liczą (których według mnie przybyło), a privy dorównują teraz do niego stabilnością i zdecydowanie przewyższają liczbą graczy :D.

Opublikowano

Opłaca, ale o Globalu pan zapomnij ^^. PL zszedł na psy, sorry ale taka prawda.

Yangi w IS + to przenoszenie postaci pomiędzy serwerami to najgorsze co mogli zrobić... Pamiętam te czasy sprzed 5 lat, wtedy jeszcze czuło się ten klimat gry. Przypominam sobie jak się cieszyłem ze swojego pierwszego FMS'a +6 ^^. A teraz?! Stalki +7 z metków... Ta gra zawsze była pod zarobek, no ale bez przesady... Teraz za SM'y można kupić wszystko, wszyściutko.

Dlatego jeśli chcesz jeszcze wracać do metka to poszukaj jakiegoś dobrego priva. Jakiego? Sam nie wiem bo mam ten sam problem co Ty i też poszukuje dobrego. Po tej fuzji na globalu nic się nie zmieniło, no chyba, że lagi też się liczą (których według mnie przybyło), a privy dorównują teraz do niego stabilnością i zdecydowanie przewyższają liczbą graczy :D.

Zawsze tak jest że coś po czasie staje się nudne i klimat opada. Tak jak w życiu :)

Metin już chyba nie wróci, polecam Privy bo są 100% lepsze od pl. Jedyne co je różni to że mogą paść z sekundy na sekunde bo np adm się znudzi i po serwie ^^

Opublikowano

Na globalu nie opłaca się grać. GF psuje rozgrywki dodając syfy do gry, Klimat PLa był parę lat temu teraz to dziadostwo. Już lepiej zagrać na jakimś priv albo na serwerze sg.

Opublikowano

Global sie za 2-3 lata skonczy , bo druga fuzja juz nic nie da a graczy coraz mniej.

Privow ci tez nie polecam , bo ludzie je robia tylko dla kasy , stawiaja serwer a pozniej sie nim nie zajmuja w ogole.

Opublikowano

Niestety, ale global nie jest już tak interesujący, ciekawy jak kiedyś, po prostu 'wypalił się'. Wg mnie nie opłaca się tam grać (chyba, że masz znajomych, którzy grają tam). Tak jak inni napisali, najlepiej zagrać na jakimś privie. Sama myślałam o powrocie na globala, po tej fuzji, ale nie... Jednak nawet ta fuzja nie przekonała mnie.

Opublikowano

PL Do bani gf wszystko zjeba*o polecam privy ale tylko takie na ktorych admini sie interesuja serwerem i jest ponad 1k online;)

Specjalista
Opublikowano

Moim zdaniem już się nie opłaca,yangi w is to już jest paranoja.

To nie to samo co kiedyś,lecz wiadomo nikogo się nie zmusi żeby pieprzył pl-a a poszedł na prywatny serwer.

Część osób jeszcze tam gra,wiadomo wydali dużo kasy na yangi czy coś to szkoda to stracić.

Lecz to zależny od Cb,jeżeli chcesz grać to graj ja na ten moment poszedłbym na serwer prywatny.

Pl- jak dla mnie spadł na dno. ;/ i tego już chyba nic nie zmieni.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Kiedyś, global to był serwer ale nie teraz co dodają Yangi  is za 200 zł 160kk -..- dno polecam również zdecydowanie, privy.

ziAxB2s.png?1

Opublikowano

Tak jak inni polecam privy ponieważ teraz na pl'u ludzie z 1 lvl latają w eq +9 wierzchowce pety fms mają sr jak na privach a bez sm trudno będzie ci grać 

Opublikowano

Niektórzy piszą, że Globalny PL jest z**b**y do reszty (sam tak uważam) i polecają privy, inni twierdzą, że privy też są do bani, bo admini; jak im się znudzi - olewają serwer.

To co powiecie o Metin2.SG?

Opublikowano

Coraz mniej ludzi gra na globalu, bo coraz mniej administracja interesuje się o samych graczy.

HAJS HAJS HAJS. Wszystko sprzedadzą.

Jak już, to graj na zagranicznych globalach bądź serwerach prywatnych.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Ja jakiś tydzień temu zaczołem grę na globalu (Negrosie) i jestem zadowolony, na serwerze gra duża ilość graczy, jednak nie bede zaprzeczał że to nie ten sam metin co kilka lat temu. Yangi w is ? I co z tego ? Wątpie że ktoś to będzię w ogóle kupował ( 500sm za 105kk) jedynie co mnie troszke martwi too przenoszenie postaci, jednak jeśli GF pomyślałby i wprowadził jakieś ograniczenia to aż tak zle to by nie wypadło. Co do Priv nagrałem się na nich trochę na lepszych gorszych i jakoś u mnie było to zachwyt krótki ... Dlaczego ? Często niestabilny , rzadko spotykana administracja, olewanie , ataki na serwer.

Krótko pisząć większą satysfakcje sprawia mi gra na PL'u i mam mała nadzieje że global spowrotem wejdzie na szczyt.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie opłaca już się grać na polskim globalu. Administracja za bardzo leci na hajsy, jeśli ładujesz w IS będziesz mógł grać, jeśli nie ładujesz w IS będzie trudno. Polecam jakieś stabilne i pewne serwery prywatne typu balm**a, rav*a czy exal*on

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Global spadł na psy, gdyby zrobili totalny reset jak było na początku + Brak tego IS'u bez którego nie osiągniesz nic to może ktoś by grał..

Teraz yangi w IS'ie a później co? Postacie 99 lv ;3?

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Odnosząc się do tematu. "Czy to już koniec" chcę zaznaczyć, że koniec PL'a był 2/3 lata temu. Jak wyparował tzw.  "Klimat PL'a" dodając te rzeczy yangi i ten bajer do przenoszenia konta to wbijają sobie(coraz bardziej i bardziej) nóż w plecy . Tak jak Up pisze teraz dużo ludzi przenosi się na sg. :)

Opublikowano

Chciałem jeszcze kiedyś wrócić na tego sentymentalnego PLa, jednak yangi w ItemShopie i przepustki na inne serwery to mnie po prostu rozwaliły. Nigdy nie będzie tak pięknie jak było, taka prawda. Zawsze możesz wybrać privy, ale mi osobiście większą przyjemność sprawia gra na globalu. Może wbij na jakiś serwer polskiego globala i sprawdź czy Ci się podoba.

Opublikowano

Prawda jest taka ze PL już z 2 lata temu zszedł na psy....(większość wie dlaczego)

Teraz tylko dobry priv i masz miód malina :>

3201528209.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...