Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Autorskie Gildie Hmm...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam widzę w wielu prezentacjach serwerów Survival+Gildie iż posiadają autorski plugin/skrypt na gildię, to samo w tematach gdzie ktoś się pyta co dać na serwer np HardCore a ludzie piszą "Po pierwsze Autorskie Gildie".Po zastanowieniu nasuwa mi się jedno pytanie Na co komu autorski Plugin/Skrypt na gildię jeżeli w koło jest mnóstwo darmowych i dobrych pluginów na clany/gildie/frakcję. Co to daje że jakiś serwer ma autorski plugin a drugi nie? Przecież co z tego jak ktoś napisze że posiadają autorski plugin jak to może być jakiś darmowy tylko letko przerobiony? Przecież gracz tego nawet nie może sprawdzić. Więc na co komu Autorski Plugin/Skrypt na gildię. Jeszcze rozumiem jak ktoś potrzebuje do czegoś pluginu ale takowego pluginu nie ma np na bukkit.org

@Edit zauważyłem też że niektóre serwery nawet kradną czyjeś pluginy z gildiami zmieniając ich autorów i wmawiając graczom że to jest ich autorski :\

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

@up no wiele osób się na takie coś nabiera dziękuję za wypowiedź czekam na następne :) oczywiście sensowne odpowiedzi nagrodzę like

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Powiem ludzie którzy piszą ze maja autorski plugin i piszą ze serwer mam +/- 200 slotów to może znaczyć ze 99.9% ma autorski plugin bo jeśli ma na 200 slotów oraz na maszynę 16GB to tez go stać na plugin na gildie który jest warty +/- 50zł - 400zł. Tak mi się przynajmniej wydaje. (:

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Powiem ludzie którzy piszą ze maja autorski plugin i piszą ze serwer mam +/- 200 slotów to może znaczyć ze 99.9% ma autorski plugin bo jeśli ma na 200 slotów oraz na maszynę 16GB to tez go stać na plugin na gildie który jest warty +/- 50zł - 400zł. Tak mi się przynajmniej wydaje. (:

To jesteś w wielkim błędzie ;) Jest wiele oszustw i przekłamań w tym co ludzie piszą o swoich maszynach i pluginach. Ja osobiście nie podaje żadnych informacji technicznych, bo zwykłemu graczowi to nie potrzebne i zwykle nie ma zielonego pojęcia z czym to się "je". Jeżeli ktoś stwierdzi u mnie lagi (i ma dowody) to szukam źródła problemu, a nie ładuje bezsensu RAM co jest charakterystyczne dla osób, które prowadzą serwery, ale nie maja o tym pojęcia.

Opublikowano

Dla mnie jest bezsensu, prawda to co napisales jezeli nie ma takowego pluginu na bukkit.org itp to mozna napisac. Ale po co robic Autorskie skoro sa o wiele lepsze? Strata czasu i nerwow :) Ale gdyby myslal tak kazdy to raczej nie powstalo by za wiele pluginow :D

Opublikowano

Dla mnie jest bezsensu, prawda to co napisales jezeli nie ma takowego pluginu na bukkit.org itp to mozna napisac. Ale po co robic Autorskie skoro sa o wiele lepsze? Strata czasu i nerwow :) Ale gdyby myslal tak kazdy to raczej nie powstalo by za wiele pluginow :D

Zamiast pięciuset chu*owych byłby jeden dobry, który można by dostosować do własnych potrzeb.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...