Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

czy jest to możliwe ?

sammy69

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio moja kobieta robi zakupy na aliexpress, jest to Chińska strona. Głównie ozdoby ręcznie robione do domu, ale moja uwagę przykuło to:

http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-MSI-N760TF-2GD5-OC-GTX760-2G-GAMING-computer-game-graphics-card-spot/1745549504.html

z przesyłką 274 zł

albo to

http://www.aliexpress.com/item/cheap-graphics-brand-computer-video-cards-wholesale-online-best-price-new-and-discount-SAPPHIRE-R9-290X/1713709524.html 

z przesyłką 340 zł

czy jest to możliwe że jest to oryginał, albo że będzie działać jak oryginał ?

Opublikowano

Zwróciłeś uwagę, że używana? W sumie i tak cena niska, ale nówka to nie jest.

Ja bym nie ryzykował, strony kompletnie nie znam i wgl.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Jedna jest używana a r9 jest nowa, tam jest cała masa nowych kat graficznych w takich cenach., ale co to jest ... ?

my już od pór roku kupujemy tam rzeczy, ale jak mowie są to obrazy, ozdoby z elektryki to tylko maszynkę do włosów kupiłem i działa aż milo, za połowę ceny, wiec pokuszę się o parę złoty i zaryzykuje :] dam odpowiedz za miech co to warte.

Opublikowano

Szafirka ma 41 zamówień, więc w razie czego łatwiej będzie o pozew zbiorowy, a Gigaodbyt ma 1 zamówienie, więc teoretycznie paczka szybciej będzie.

Najlepiej jakby była opcja płatności przy odbiorze, sprawdź sam. :P

Tak się patrzę do tych 3 aukcji i nic podejrzanego nie widzę, ale to to jest perfidna podróbka.

http://www.aliexpress.com/item/Colorful-rainbow-gtx760-ch-2gd5-computer-graphics-card/1713509308.html

436951440626370320491.png

Opublikowano

tylko ze ja w Polsce nie mieszkam i 2 tygodnie do mnie idzie paczka, a potem 2 tygodnie na oclenie czeka, zapłacę 24% cła i jest moja, okolu 4 tygodni muszę czekać.

@Kicław mi naprawdę nie chodzi o te pieniądze, ale o to co to jest warte :]

Opublikowano

panowie mam taki plan, pogadałem z kobietą i mogę złożyć całego kompa z cześci tanio zakupionych na alliexpress, tak wiec zabieram się za to, ale trochę pomocy by się przydało.

Znalazlem proca

http://www.aliexpress.com/item/Intel-intel-core-i5-4430-boxed-bag-cpu-haswell-1150/1755967453.html

jak mozecie to poszukajcie jakiegos do 100 $ który wam się wyda lepszy do sprawdzenia, no i jeszcze trzeba płyte pod to i ram. Może jeszcze jakieś ssd jak starczy kasy. To co bawimy się w imię nauki ?

Opublikowano

Sammy jeśli mogę prosić to jak przyjdzie do Cb karta daj mi cynka na pw. <--- samemu myślę nad zakupem 1 ale jak już kupiłeś to 1 miesiąc czekania mnie nie zbawi.

Co do pc'ta ile chcesz na niego przeznaczyć $$$$?

graphic.png
Opublikowano

To co bawimy się w imię nauki ?

Bogacz :p. Na twoim miejscu bym zaczekał aż przyjdzie karta i zobaczył przy twoim obecnym kompie czy działa :), bo jak nie to po co kupować resztę i marnować kasę na niedziałające podróby  :) ?

Opublikowano

karta już zamówiona, teraz jakieś 300$ +- na resztę flaków. W maju dostaje trzynastkę wiec mogę szaleć :D to wszystko dla was bo jak to się okaże warte wszyscy kupujemy o 4 x taniej :D

Opublikowano

Przeprogramowany BIOS na taki z nazwą np. GTX780Ti, w rzeczywistości dostajesz jakąś padake typu GT610. To samo na allegro się dzieje (lub działo)

Opublikowano

Przeprogramowany BIOS na taki z nazwą np. GTX780Ti, w rzeczywistości dostajesz jakąś padake typu GT610. To samo na allegro się dzieje (lub działo)

Niby tak, ale zobacz na takowania i szynę tego saphire r9 290x, jest identycznie jak w oryginalnej karcie

Opublikowano

Ech... na allegro sa takie, w praktyce to nie jest karta, tylko "zalatwienie mozliwosci kupna" czyli placisz to i mozesz kupic karte wiec cena to jest to + cena karty. Chyba ze to co innego

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Nie, to jest prawdziwe, zwyczajny odpad z powyginanymi pinami do CPU, tak samo jak ja miałem. Proces serwisowania tego polega na tym, że odsyłasz im MOBO a oni dają Ci mową, a ze starą coś trzeba zrobić. :P

Zobacz sobie na zdjęcia na dole masz zaznaczone wygięte piny.

436951440626370320491.png

Opublikowano

No właśnie mnie to zastanawiało czy to jest stan w jakim oni wysyłają czy po naprawie, bo jedyne co się doczytałem w opisie to coś z igłami ale nie wiem co

Opublikowano

Chińskie allegro można by rzec :)

Zobaczę jak się sprawa potoczy może sam tam kompa złożę , 

chociaż z tych chińskich części to może być tak , że

pochodzi z rok i wysiadnie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...