Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co chcielibyście na serwerze SkyBlock?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałbym otworzyć serwer SkyBlock i nie wiem co na nim zrobić żeby nie był taki jak inne i żeby nie było na nim nudów. Macie jakieś pomysły?

Pomogłem? Liczę na LIKE :D

Opublikowano

Może zacznij od tego co jest na innych serwerach skyblock na których gracze sie nie nudzą to może wpadniesz na jakiś pomysł. Osobiście nie robiłem skyblocka dlatego nie za bardzo wiem. Możesz najwyżej zastosować na SkyBlocku poukrywane skrzynki a w nich skarby które sie respią co jakiś czas. Do tego będzie Ci potrzebny plugin Treasure Chest.

(Stawiasz ukryta skrzynie, wkładasz do niej nagrody (jakieś zenchantowane itemy np. następnie patrzysz na nia - wpisujesz

/tchest set

, następnie wpisujesz np.

/tchest reward add broadcast

, wpisujesz

&4@p &6znalazł własnie jedna z ukrytych skrzynek - &2Gratulacje!!!

a potem ustawiasz losowosc w przedmiotach czyli:

/tchest set random albo /tchest random

Jeżeli masz ustawionego jeszcze cuboida to wpisujesz

/tchest ip

aby zezwolic graczom na otwarcie tej skrzynii lub dodajesz do cuboida flage:

/rg f [nazwa cuboida] chest-access allow

. Na samym koncu ustaw jeszcz zeby skrzynka odnawiala sie wraz z zawartoscia po zabraniu itemow przez gracza np. po 6 godzinach. W tym celu wpisujesz patrzac na skrzynke

/tchest setforget 0 0 6 0

Te 0 0 6 0 oznacza 0dni 6h 0minut 0sekund. No i po tym czasie ktos znowu moze ograbic skrzyneczke ze skarbu ;). To jest dopiero 1wsza skrzynka, teraz idz i porob ich wiecej na mapce zeby bylo ciekawiej , tak najlepiej z 40 ;).

Mam nadzieje ze moj pomysl Ci sie przyda na serwerze.

NU94p9A.gif

Opublikowano

Tylko powiedz mi gdzie na SkyBlocku mogę postawić te skrzynki? Ten pomysł jest bez sensu

Pomogłem? Liczę na LIKE :D

Opublikowano

Hmm jest wiele pluginów które urozmaicają grę np.

Lottery plugin polega na losowaniu jakiegoś gracza i przyznaniu mu nagrody. Ciekawy pomysł jak na serwer.

dev.bukkit.org/bukkit-plugins/lottery/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...