Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reinkarnacja, czyli druga "szansa" po śmierci - dyskusja część 2

Royal2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wierzę w reinkarnacje  , ale twoja 1.5kg galareta w deklu stwierdziła że   nie ma bytu niematerialnego ?

Jeśli ten kretyn usilnie wierzy że w bibli jest wzmianka i reinkarnacji to niech poda .

Nie rozumiem jezyka debili.

Chodzi mi oto że skoro nie ma czegoś takiego jak byt niematerialny przykładowo dusza to reinkarnacja nie moze sie odbyc. Bo o co dokladnie chodzi z tą reinkarnacja ja ją rozumiem jako jakiś proces że dusza o ile istnieje przechodzi do innego ciała. Ale skoro nie ma duszy to nie może przejść tak więc nie dojdzie do reinkarnacji, kaboom.

if dusza then reinkarnacja

else

kaboom

Opublikowano

pls 95% ? a większosc to ludzie którzy nie dokonali apostazji i formalnie są chrześcijanami.

a tak, nie chrześcijanami tylko kurwa katolikami, nie myl dwóch pojęc, chrześcijanizm = gówno, katolicyzm = jeszcze większe

w biblii nie ma nic o czyśccu, wymysł władz katolickich aby wierzący grzesznicy mieli nadzieję na niebo i przychodzili do kościoła (będę grzeszył i żył jak chciał, ale jak będę chodził do kościoła i dawał na tace to mi bóg wybaczy)

no i kurwa znów wielka dyskusja się zacznie, bo jacys ludzie których wiedza o biblii nie przekracza tego co im na religii, bierzmowaniach (nie byłem bierzmowany i jestem z tego dumny) i innych rekolekcjach wyrażają swoje zdanie. a tam mówione jest tylko to, co kościół chce

co do ateistów wypowiadająych się tutaj: nie mieszkajcie praw logiki z istnieniem boga, bo istnienie boga wcale nie jest logiczne, logiczny jest świat materialny a nie niematerialny w którym nie ma czegoś takiego jak "logika"

@comeback

jestem agnostykiem ale jestem na 100% pewien że o biblii wiem dużo więcej niż ty.

co do reinkarnacji, nie ma czegoś takiego. to jest głupszy wymysł od tego, że istnieje bóg, kimkolwiek jest

@up

o hahaha toś dopierdolił, i jeszcze to twoje poparcie od gimboateuszy którzy po prostu nie wierzą bo nie i bo to modne a na religię i do kościoła pewnie chodzą. w ogóle te wszystkie wasze argumenty to jakbyście przedstawiali chcąc przekonac samych siebie, a nie innych

Co rozumiesz większość polaków to nie chrześcijanie ?   95% polaków to katolicy 1 % to tylko ateiści . 

Biblia nie mówi o czyścu ale różne objawienia .

Taki suchar 

ef702bdfc86e.jpg

miliony faktów z Biblii jest potwierdzona .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

To coś chyba źle studiujesz bo w piśmie nic nie pisze o żadnej reinkarnacji , tak to jest jak się źle interpretuje biblie .

2 błędy popełniłem. Nie dopisałem "nie" i napisałem że studiuję. Poprawiam się. Nie studiuję. Czytam, bo ciekawe to jest i porusza ;)

Znajdzie ktoś w Biblii coś o czyścu (1939r) albo piekle ?  Jestem ciekawy, czy o tym drugim coś pisze, bo wiadomo, jak powstał czyściec :D

W bibli nie ma czyśca. Wymysł katolików :) Tak jak napisał mr dies a lot

Nie wierze w reinkarnację, to jakiś głupi wymysł, wierzę w Boga, choć jak ktoś tu już pisał o Biblii wiem tyle co mi na religii wcisnęli.

Skoro wierzysz w Boga to powinieneś poszerzac wiedzę na jego temat

Co rozumiesz większość polaków to nie chrześcijanie ?   95% polaków to katolicy 1 % to tylko ateiści . 

+1

Dawniej Mounthains... :/

Opublikowano

To powiedz mi, czym jest fakt bez potwierdzenia ? 

Opublikowano

To powiedz mi, czym jest fakt bez potwierdzenia ?

nie potwierdzony fakt nie jest faktem. 

A czy jest napisane coś o istnieniu? Czyli jeśli w Biblii nie ma nic o nieistnieniu latającego potwora spaghetti, to znaczy że on istnieje?

@down

To było takie smutne co zrobiłeś, że nawet powiadomienia nie dostałem. Czytaj ze zrozumieniem bardziej.

Jestem agnostykiem. Comeback jest fanatykiem, dlatego wspomniałem o biblii.

Polecam obejrzeć ten filmik:

https://www.youtube.com/watch?v=RaB4Dwd_Bdc

1373637009-U477327.png

Opublikowano

nie potwierdzony fakt nie jest faktem. 

Jestem agnostykiem. Comeback jest fanatykiem, dlatego wspomniałem o biblii.

Polecam obejrzeć ten filmik:

https://www.youtube.com/watch?v=RaB4Dwd_Bdc

jeśli się jest głupim człowiekiem i zaczyna brakować argumentów to każdy agresor jest fanatykiem . :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

fałszywe objawienia o których mowa jest w biblii, objawienia marii i innych świętych to też fałszywe objawienia, kult marii to nie jest coś, o czym pisze w biblii, przez fałszywe objawienia ludzie zaczęli ją miłowac (najbardziej to cebulacy), mówię o objawieniach szatana (nie lubię tego słowa używac no ale muszę)

wiesz co to akt apostazji? nie trudno przeczytac o tym w necie. niewiele ludzi o tym wie ale każdy formalnie jest katolikiem (w polszy) dopóki tej apostazji, czyli wystąpienia z kościoła katolickiego (oficjalnego) nie dokona. i może ktoś tez ogląda gimpera, i wie że o tym mówił, a ja powiem wprost że właściwie z jego filmu się o tym dowiedziałem. generalnie to polecam youtubera, zajebiście inteligentny o  podobnej filozofii do mojej

jakie fakty z biblii sa potwierdzone? że istniał jezus? prosze cie to nie jest dowód na nic. ale i tak jak mówiłem nie da się ani zaprzeczyc ani udowodnic istnienia boga.

jeśli się jest głupim człowiekiem i zaczyna brakować argumentów to każdy agresor jest fanatykiem . :)

Pozdrawiam.

sorry jesteś nim, lec do kościółka i się módl, powtarzaj tępe regułki i inne modlitwy, to zostaniesz zbawiony.

serio dla boga kimkolwiek jest nie ma znaczenia twoja wiara tylko to czy jestes dobrym człowiekiem

kimkolwiek jest, nie uważam że bóg jest dobry i nie chce oddawac mu czci (tego się spodziewa od ludzi? zajebisty bóg.) nie wiem dlaczego miesza świat materialny z niematerialnym. poczekamy zobaczymy.

btw wywyższeni zostaną poniżeni, a poniżeni wywyższeni (czy jakoś tak)

może jeszcze powiem o przenośniach ze starego testamentu.

tępy katoliku, czy zdajesz sobie sprawę że cały stary testament to przenośnia? tępy ateisto argumentując swój brak wiary tym, że na arce noego nie zmieściłyby się wszystkie gatunki zwierząt na świecie, zdajesz sobie sprawę z tego?

opierając się o stary testament w którym wszystko jest przenośnią śmiem stwierdzic, ze pewien dobry człowiek lub grupa ludzi która chciała, aby ludziom żyło się lepiej lub miały nadzieję na życie po śmierci, na to, że jest coś ponad nimi, żeby wierzyli, że świat nie jest przypadkiem. tym samym nie ma boga, a alegoryjny bóg jest drugim człowiekiem wobec którego należy byc dobrym.

Opublikowano

fałszywe objawienia o których mowa jest w biblii, objawienia marii i innych świętych to też fałszywe objawienia, kult marii to nie jest coś, o czym pisze w biblii, przez fałszywe objawienia ludzie zaczęli ją miłowac (najbardziej to cebulacy), mówię o objawieniach szatana (nie lubię tego słowa używac no ale muszę)

wiesz co to akt apostazji? nie trudno przeczytac o tym w necie. niewiele ludzi o tym wie ale każdy formalnie jest katolikiem (w polszy) dopóki tej apostazji, czyli wystąpienia z kościoła katolickiego (oficjalnego) nie dokona. i może ktoś tez ogląda gimpera, i wie że o tym mówił, a ja powiem wprost że właściwie z jego filmu się o tym dowiedziałem. generalnie to polecam youtubera, zajebiście inteligentny o  podobnej filozofii do mojej

jakie fakty z biblii sa potwierdzone? że istniał jezus? prosze cie to nie jest dowód na nic. ale i tak jak mówiłem nie da się ani zaprzeczyc ani udowodnic istnienia boga.

sorry jesteś nim, lec do kościółka i się módl, powtarzaj tępe regułki i inne modlitwy, to zostaniesz zbawiony.

serio dla boga kimkolwiek jest nie ma znaczenia twoja wiara tylko to czy jestes dobrym człowiekiem

kimkolwiek jest, nie uważam że bóg jest dobry i nie chce oddawac mu czci (tego się spodziewa od ludzi? zajebisty bóg.) nie wiem dlaczego miesza świat materialny z niematerialnym. poczekamy zobaczymy.

btw wywyższeni zostaną poniżeni, a poniżeni wywyższeni (czy jakoś tak)

może jeszcze powiem o przenośniach ze starego testamentu.

tępy katoliku, czy zdajesz sobie sprawę że cały stary testament to przenośnia? tępy ateisto argumentując swój brak wiary tym, że na arce noego nie zmieściłyby się wszystkie gatunki zwierząt na świecie, zdajesz sobie sprawę z tego?

opierając się o stary testament w którym wszystko jest przenośnią śmiem stwierdzic, ze pewien dobry człowiek lub grupa ludzi która chciała, aby ludziom żyło się lepiej lub miały nadzieję na życie po śmierci, na to, że jest coś ponad nimi, żeby wierzyli, że świat nie jest przypadkiem. tym samym nie ma boga, a alegoryjny bóg jest drugim człowiekiem wobec którego należy byc dobrym.

cuda zatwierdzone przez AGNOSTYKÓW są swoistych dowodem na potwierdzenie Boga ,  tak samo jest z opętaniami , też ukazują moc szatana przeciwnika .

jeszcze wierzysz w te Bajki pokroju Ewolucja i Wielki wybuch ? proszę cię przez 150 lat nie znaleziono żadnych dowodów na ewolucje . Taka samo jest z szansą matematyczną jest tak nikła że zerowa .

Nawet najwięksi ateiści pokroju Hitler bali się Maryi w Częstochowie ? teraz to miasto jest na równi z Lurt .   Cuda która się tam stały ,  nauka jest bezradna do rzeczy które się dzieje w chrześcijaństwie ,

Ale nie zamierzam z tobą  dyskutować , powinieneś być wdzięczny że w polsce jest katolicyzm bo jak nadejdzie islam to nie będzie wesoło

Opublikowano

cuda zatwierdzone przez AGNOSTYKÓW są swoistych dowodem na potwierdzenie Boga ,  tak samo jest z opętaniami , też ukazują moc szatana przeciwnika .

Opętania to choroby psychiczne. Jakby ktoś odkrył dowód na istnienie boga to z pewnością byłoby o tym głośnią i dostałaby ta osoba jakiegoś Nobla, więc nie pierdol proszę, bo się upokarzasz. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

jakie cuda?

samouzdrowienia?

PLACEBO?

NIE ZROZUMIESZ ŻE NIE DA SIĘ UDOWODNIC ISTNIENIA BOGA? GDYBY AGNOSTYK UDOWODNIŁ ISTNIENIU BOGA NIE BYŁBY AGNOSTYKIEM, BO BY UWIERZYŁ ŻE BÓG ISTNIEJE A AGNOSTYCYZM POLEGA NA TYM, ŻE NIE DA SIĘ STWIERDZIC CZY ON ISTNIEJE CZY NIE!

nie da się

rozumiesz?

NIE MA TAKIEJ OPCJI

żeby udowodnic istnieniu boga, ponieważ NIE NALEŻY ON  do świata materialnego w którym my żyjemy. on jest ponad nim. JEŚLI jest

Opublikowano

Według mnie śmierć nie istnieje, bo ja żyje tak naprawdę w świecie stworzonym tylko dla mnie i wszyscy (wy też) są sztuczni i nie prawdziwi ja jestem nieśmiertelny, ponieważ jest to mój świat i jako jego władca nie mogę umrzeć

Każdy ma swoje zdanie i to co napisałem wyżej było tak głupie jak ten cały temat i ta dyskusja

Opublikowano

jakie cuda?

samouzdrowienia?

PLACEBO?

NIE ZROZUMIESZ ŻE NIE DA SIĘ UDOWODNIC ISTNIENIA BOGA? GDYBY AGNOSTYK UDOWODNIŁ ISTNIENIU BOGA NIE BYŁBY AGNOSTYKIEM, BO BY UWIERZYŁ ŻE BÓG ISTNIEJE A AGNOSTYCYZM POLEGA NA TYM, ŻE NIE DA SIĘ STWIERDZIC CZY ON ISTNIEJE CZY NIE!

nie da się

rozumiesz?

NIE MA TAKIEJ OPCJI

żeby udowodnic istnieniu boga, ponieważ NIE NALEŻY ON  do świata materialnego w którym my żyjemy. on jest ponad nim. JEŚLI jest

Ale on wciąż będzie w to wierzył, bo rodzice go tak wychowali.. Panie Comeback, jeśli twierdzisz, że są dowody na istnienie boga, to przyznajesz tym samym, że w niego nie wierzysz, tylko wiesz, że istnieje. Szkoda mi cię, kiedys się dowiesz, że to bzdura. Nikt nie udowodnił istnienia boga/bogów. W ogóle nienawidze tego słowa. Każdy boga kojarzy z jakąś osobą, której się nudziło i stworzyło wszystko, a w tym nas. A może jeśli bóg istnieje to jest czymś zupełnie innym? Ja osobiście uważam, że nie warto o tym myśleć. Człowiek nie zrozumiałby tego, gdyby nawet otrzymał odpowiedź na te pytanie. A te pytanie jest bezsensowne, bo nie posiada weryfikowalnych skutków. 

Według mnie śmierć nie istnieje, bo ja żyje tak naprawdę w świecie stworzonym tylko dla mnie i wszyscy (wy też) są sztuczni i nie prawdziwi ja jestem nieśmiertelny, ponieważ jest to mój świat i jako jego władca nie mogę umrzeć

Każdy ma swoje zdanie i to co napisałem wyżej było tak głupie jak ten cały temat i ta dyskusja

Też tak czasami myślę. NO bo ja wiem, że ja żyje, bo widze świat ze swojej perspektywy. Ale tak na prawdę nie mam pewności, że inne osoby żyjące na tym świecie są takie jak ja, może zostały stworzone dla mnie? Cholera wie, być może to jakaś gra, którą wygram jak z niej wyjde.. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

też doszedłem do tego wniosku ale po tym jak ty to napisałeś sądzę że tak nie jest ;)

Opublikowano

też doszedłem do tego wniosku ale po tym jak ty to napisałeś sądzę że tak nie jest ;)

A może on miał to napisać, żebyś przestał w to wierzyć? Przeszkoda w grze? 

1373637009-U477327.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...