Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Item shop craftserve zarobki.

Fp4

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

Witam mam zamiar założyć serwer na craftserver.pl .

Moje pytanie jest takie czy można zarabiać na itemshopie ,a drugie pytanie jest takie jak zrobić aby pięniądze wpływały na konto w banku

Opublikowano

z tego co wiem , to z itemshopu na craftsere mozesz tylko przedłużyć serwer , a jeżeli chcesz zarabiać na serwerze to musisz skorzystać z usług firmy która zajmuje sie sms premium np.homepay

Opublikowano

sms premium działa jedynie na własnych itemshopach , większość hostingów ma zablokowane porty by nie robić własnych itemshopów ;)

@topic nie dostaniesz 100% ;)

Nowicjusz
Opublikowano

czyli serwer  będzie zarabiał tylko na siebie??

Czy jak zrobię własny item shop będę zarabiał dla siebie

Opublikowano

czyli serwer  będzie zarabiał tylko na siebie??

Czy jak zrobię własny item shop będę zarabiał dla siebie

Tak, ale według polskiego prawa musisz zarejestrować firmę.

ItemShop na craftserve jest "non-profit", czyli nie wymaga takiej firmy, ponieważ pieniądze pozostają wirtualne. Z tego co mi wiadomo nie da się wypłacać pieniędzy z ItemShopu na craftserve. Na niektórych hostingach można, przykładem jest pukawka.

Nowicjusz
Opublikowano

Żeby zarabiać na tym serwerze muszę  zrobić swój item shop i zarejestrować firmę czy tak ??

A na craftserve pięniądze bedą wpływać na portfel wirtualny i z tego będe mógł utrzymać serwer

a nie wystarczy mieć usługę homepay??

Opublikowano

Tak, ale według polskiego prawa musisz zarejestrować firmę.

Matko, ale bzdura. Nie musisz rejestrować żadnej firmy, możesz działać jako osoba prywatna, wystarczy, że dorosła osoba, czyli w przypadku gdy jesteś niepełnoletni prawny opiekun rozliczy się z Twojego przychodu przez coś takiego jak PIT-11 i tyle wystarczy. ;-)

8098_com.tmobile.theme.Ubuntu_ubuntu-cm1

Risen. :# - wierny użytkownik Linux'a (Ubuntu). :D

Opublikowano

Żeby rozkręcać interes, musiałbyś założyć firmę. Żeby założyć firmę, musisz zrobić pierdyliardy różnych papierologii i zmarnować dużo czasu/nerwów/sił witalnych/itemów w metina (niepotrzebne skreślić). Jeśli już założysz firmę, będą ciągnąć podatki za istnienie firmy, więc ledwo utrzymasz serwer. Jeśli mam być szczery - NIE polecam takiej polityki.

Pozdrawiam ;)

3d10a40e96e20.png

Opublikowano

Poczytalem co pisza inni i mi sie smiac chce. Firme zakladac pod serwer MineCraft?? 0_0 bardzo fajna bzdura. Robisz konto na HomePay i oni juz odprowadzaja podatek... Po prostu zbierasz sobie $ na tym HomePay i potem wyplacasz na konto bankowe swoje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...